- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Татко ...
Всеки тук пише за своята любов - колко болезнена или колко красива е тя всъщност.
Аз пък пиша , за "несподелената" любов ... моят баща
Лоша дъщеря ли съм?Или съм права и действията ми са правилни?
Майка ми и баща ми , нямат брак.Разделиха се преди доста години , тъй като баща ми много често не се прибираше у дома и се напиваше безпаметно.Въпреки това, той си позволяваше да забравя рожденните ми дни.Дори не дойде на бала ми, за да ме изпрати.Толкова много исках да го видя сред тълпата, да се гордее с мен.Често забравяше с месеци,дори години да ме потърси.Преди 1-2 години се разболя.Тогава се сети за мен.Отидох в болницата и за първи път осъзнах,че мога да го изгубя.Обеща ми никога повече да не пие , но ...
Една вечер след изписването му, той ми се обади мъртво пиян.В последствие научих , че е изгубил работата си и се е върнал в родното си село.Живее на прага на мизерията и продължава да пие.
Преди месец ми позвъня - каза , че е в болица.Много е зле.Стори ми се пил, но от шока се побърках.Плачех и се обвинявах.После от негови близки разбрах,че не е бил в никаква болница - просто ме е излъгал.
Днес ми остави съобщение в което ме умолява да вдигна.Изпратих му смс , че знам всичко и не искам да ми звъни повече.Няма да забравя последните му думи - "Не забравяй,че имаш баща!"
И така, грешна ли съм , че не искам да чувам баща си?Защото се чувствам ужасно.Сърцето ми се къса , докато гледам как телефонът звъни.Но не мога вечно аз да прощавам и да правя компромиси.Не мога да забравя ,колко болка ми причини.Не мога да забравя и лъжите му..Толкова ли лоша дъщеря бях,че се държа така с мен през всичките тези години. Страхувам се ... Страх ме е , че ще спра да го обичам.Страх ме е , че ми е толкова чужд, а ми е баща.
Колко пъти имах нужда от бащина прегръдка , а получавах само едно " Телефона на абоната е изключен ..."
Какво да правя ..![]()
Същото му отговорих и аз ... но не съм сигурна,че аз съм тази която има право да му го каже.Относно пиенето - порок му е от както се помня.Опитах се многократно да му помогна, но беше без резултат.Правилно ли е изобщо, да спра контактите си с него...Дали един ден , няма да ми тежи на съвеста...Все пак,нали всичко се връща.
А той как е могъл да забрави за теб...та ти си му дъщеря, според мен в случаят ти излизаш права, всичките тези години през които те е пренебрегвал, а сега търси товята помощ, но може би е осъзнал грешката си и иска да подобрите взаимоотношенията си. Моя съвет е да се срещнете и да си поговорите като големи и зрели хора.
Пиенето го е преебало тотално ... но все пак ти е баща , няма как да го смениш , а като умре няма как да го върнеш и да му кажеш нещо което ти е на сърцето и ще се обвиняваш цял живот защо защо защо , нормално е да се сърдиш на приятел ако ти е направил гадно , но на родителите е хубаво да се прощава , поне е 1 лъжа , не е като да те е удрял , обиждал и какво ли още не
Всъщност са многобройни лъжи.Дори се оказа, че имам брат, от предишен негов брак."Брат ми" , ме мрази от дъното на душата си, понеже баща ми го лъгал,че е при мен и за това не ходи да го вижда.По това време всъщност - беше изчезнал за около 2 години...Как се прощават такива неща?Дори си спомням ясно, случаят в които преби майка ми и счупи ръката на баба, а после полицията го отведе.Твърде хубави детски спомени ми дари ...
Няма как да се срещна с него.Преместих се в друг град - на 500 км. и в момента ми е невъзможно.
Опити за срещи правих , около милион пъти.И обикновенно започват така : купува си биричка и се оплаква от живота си.
Просто все едно е с негов приятел на по биричка, а не със собствената си плът и кръв.
Това е безотговорен родител. Не може да му липсва дъщеря му, а той цял живот да я отблъсква. За да те накара да го почувстваш като родител, първо той трябва да те почувства като дете, да намери обич към теб и да спре да мисли само за себе си. Наистина ти съчувствам, че не се получават нещата в семейството ти и губиш най-ценната връзка: родител-дете. Но жестоката истина е, че сме лайняни хора и никога нещата не са идеални. Понякога са направо в другата крайност. И рядко получаваме това, което искаме. И моят съвет е да поговориш с него, да му изясниш, че и той трябва да положи някакви усилия, ако иска да се закрепят нещата и да не отстъпваш от тази позиция. Когато се впише в образа на баща, тогава му прощавай. Всичко зависи от него, нека видим дали му е останало достойнство и дали ще се вземе в ръце. Пожелавам ти мир и щастие!
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
На 20 съмвероятно ти се струва смешно, как се изразявам, за което съжалявам.
Благодаря ти за пожеланието , ChachoИстината е , че надали някога ще се държи като родител.За 20 години, не забелязах такава промяна ...
изобщо не ми се струва смешно изразяването ти ... даже ми изглеждаш на много по зрял човек
А има ли някаква причина да е стигнал до това състояние? Защо се е пропил и само алкохолът ли е виновен?
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Мечтателке, не е хубаво да носиш баща си на гръб.. Баща ти е - да.. Но при това положение, не мисля, че можеш да се отнасяш към него като с такъв. Ти си прекалено добра за него, за всичките му грешни дела - ти му прощаваш, но той не го осъзнава. Един ден ще съжалява за всичко, да.. може вече да е започнал да съжалява, но да си мисли, че е безсилен пред пиенето. Някой ден трябва да се срещнете и да си изясните всичко. Дори и теб и него да го боли. Това е положението. Той не ти е дал нещо, с което можеш да си щастлива ден днешен. Не ти е дал любов, бащина топлина, дори и съвет. Всъщност ти е дал съвет, за който ти каза, но мисля, че е само в негова полза. Не знам дали мисли за нещо друго, освен за бутилката. Да, мисли, но не трезво. Кой знае още колко мъчения ще си навлечеш, ако му простиш още един път.. Не прави така, че да не вдигаш телефона. Както казаха по-горе - един ден ще се питаш "защо", "защо".. Срещнете се, поговорете и му кажи АБСОЛЮТНО всичко, но не плачейки, а с доста сериозен тон. Ако и този път не стане, откажи се някак си от него, както той се е отказал от вас. Вътрешно може би ще го обичаш, но хората не се определят по същността, а по делата. Отчасти.. Пожелавам ти най-прекрасното нещо в този живот, каквото може да ти се случи.. от сърце !!![]()
оуу,милатаправа си ,толкова много те е наранил,дори не те вижда като своето дете,по-добре стой далеч от него, да не те нарани (освен вече душевното) физически по някакъв начин
Само едно ще ти кажа: Не се обвинявай за нищо.
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Имаше красива жена и прекрасна работа - беше главен инжинер в една фабрика.Там всъщност се е запознал с майка ми.Тя ми е казвала,че още тогава бил любител на чашката.Какво е довело до това ... не знам.Дори при раждането ми той е бил пиян и не е пожелал, да даде името си.Въпреки,че е живял с майка ми и знам,че му е била абсолютно вярна.Дори до преди години,тя все още споделяше с мен,че го обича,но не може да му прости изневерите и лъжите ...
Обикновено хората, които влизат в дупки, не са готови да излезнат от тях току-така. Ако не са в състояние сами да си помогнат, а имат желание, винаги биха потърсили помощ, винаги биха се разкайвали. Според мен баща й въобще не иска да признае пред себе си какво представлява. За мен единственият начин е да го провокира, да му покаже какво губи от поведението си, за да разбере ясно, че или ще има промяна, или ще изгуби всичко. Авторке, ти си му дъщеря, сама трябва да намериш отговора, кой е мазолът по който можеш да го настъпиш. Нали знаеш, оценяваме това, което имаме, чак след като го изгубим. За съжаление се съмнявам, че собствената му дъщеря е достатъчна, за да се позамисли малко. Моето предположение е, че гледа на нещата, сякаш му се случват заради обстоятелствата, а сам не е виновен и се смята за прав. Ако усети, че тежеста пада и винаги е падала върху него самият, накърненото му его може да го подтикне към промяна.
Опитвала съм се да говоря с него, но той постоянно ме обвиняваше,че не съм "карала" майка ми да се съберат отново и че за това не се грижи за мен.В крайна сметка има толкова , разделени родители...Кой се отрича от детето си, понеже не са заедно ?
Аз смятам, че вече го е изгубил. Тази 'чашка' е пропиляла живота му. Какво по-ценно от това, да си отгледаш детето и да му даваш всичко ? А и ако тя се стреми към някое решение, което не е в негова полза, промяната му може би ще е излишна..
Знаеш ли Chacho , той не ме е виждал от около 2 години.Според теб, дали му пука,че ще ме изгуби и изобщо , не ме ли е загубил вече?
Майка ми сама ме отгледа.Той не се е разделил и със стотинка за мен.По- ценни му бяха баровете и леките жени... Когато му споделих,че искам да следвам (борих се и завърших с отличие) той ми каза,да си събера пари.Как се събират пари от работа като сервитьорка? Сама се грижех за себе си, тъй като майка ми е болна и взема по 250 лв. заплата.За това заминах, толкова далече - за да не съм в тежест, а той ме обвинява за всяка своя грешка...
Честно казано е загубена кауза, той няма да поиска помощ. Може би най-правилното решение е да се откажеш и да се примириш, но пък те и разбирам колко може да ти липсва бащината обич. Животът понякога не е справедлив. Силен човек си, вярвам, че ще имаш хора които да те обичат.
Тъжно е да ... Още повече когато си малка и те питат, защо баща ти никога не идва на родителските срещи.Децата са безсърдечни понякога... Истината е,че искам само да разговаря нормално с мен, като баща.А не да звъни в 3 през ноща, пиян, плачейки - окайващ се за живота си , или да ми иска пари на заем.