- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Татко ...
той просто не ти е баща. не знам как въобще го възприемаш като такъв.
аз никога не съм познавала своя и в такива случаи се радвам, че е така. по-добре е за теб, че го няма. смени си номера и си живей живота. жалко за отпечатъка, пожелавам ти да го пре/надживееш възможно по-скоро.
Понякога ми се иска да не го познавах, но е факт.Номера няма как да го сменя, защото е фирмен.А и вътрешно не съм сигурна,дали самата аз не искам, от време на време, да знам как е ..
"разбирам колко може да ти липсва бащината обич." ?? Ти шегуваш ли се ? Тя дори не знае какво е да имаш мъж до себе си... Ти представяш ли си 20 години, да няма мъж, на който да опреш рамо и да те подкрепи.. Бих се отказал от него, каквото и да ми коства това..
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Страхувам се,че ако го зарежа ще стана егоист като него.Не искам,да бъда такъв човек.Вероятно няма друг вариянт обаче... Дано един ден, не съжалявам - въпреки,че със сигурност ще е така.
Това не е егоизъм. А и ще му направиш услуга, като му дадеш да разбере, че не може да паразитира на твой гръб.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Благодаря ви за това, че ме посъветвахте.Имах нужда от безпристрастно мнение. Дано нещата наистина се подредят, един ден ... и дано не късно, за това.![]()
Всъщност: от една страна си права. Къде е бил през тия години и как те е забравил? И точно , в момента заслужава това. НО! Все пак ти е баща. Човекът, който е причина да си жива сега. Вярно е, че не е постъпил никак правилно, но има нужда от помощ, за да се избави от всичко. И да излезе от блатото.
Преживяла си много. Почти те разбирам. Прегръщам те! Бъди силна...
Направо се разревах
приеми това, че сте си двете с майка ти и толкова
няма да го промениш
нашите се разведоха преди 9 години някъде, от тогава той ми е давал издръжката (в последните 2 години след поредното дело), 2 телефона и 1 негов използван лаптоп
заведе ме веднъж навънка с едно негово гадже, което го заряза и след нея май не е имал повече
изглежда отвратително, надебелял (много), не се грижи изобщо за външността си, живее ден за ден, всичките си пари дава за абсолютни просотии и нито лев за мен
след няколко ''изпращания за зелен хайвер'' от типа на ''ела в 5 на обяд'' , отивам в 5, а те вече са приключили се примирих, че по-добре да не се бутам между шамарите, да приема по-скоро втория ми баща за баща отколкото него и да си седя у дома, освен ако не е нещо делово, важно и свързано с мен ; скоро ще имаме такъв разговор, надявам се вече да осъзнае, че не съм на 6 и нямам нужда от 1 шоколад и 1 натурален сок, ами от нещо повече и т.к. ще имам бал и изпити ще трябват пари
та да, писна ми от него и селските му номера, както и от майка му , която имам чувството, че вечно ще си го подкрепя (те живеят в една къща на различни етажи)..
късмет с всичко, но това го запомни:ако щеш реви , тръшкай се, но човек на 40 и кусур години НЯМА да се промени колкото и да ти се иска![]()
В подобна ситуация съм... и моя баща не е стока - биеше майка ми, обиждал ме е и 1 стотинка не е дал за мен последните 5 години а от вече 2 години даже малко повече не сме се нито чували, нито виждали... Разбирам те - не можеш да го мразиш, искаш да му помогнеш, но според мен не бива да правиш нещо, което не го е спечелил/заслужил. С какво е заслужил твоята помощ? Той бил ли е до теб когато си имала нужда? Бил ли ти е подкрепа, бърсал ли ти е сълзите, когато си била наранена? Ако го оставиш няма да е грешка. Не се обвинявай, не си мисли че си сгрешила с нещо. Направила си каквото си могла, той не се е възползвал - той губи. Живей си живота и да не те притеснява.
nigga stole my bike
Това все едно аз съм го писал. Родителите ми също не са имали брак, разделили са се, когато съм бил на 1 годинка. От тогава живеех с майка ми. И при мен ги имаше моментите ела в еди колко си часа, еди къде си, аз отивам, а той не идва, или разберем се и винаги в последния момент някаква работа му излизаше. Най-фрапантното в случая е, че живее през 1 БЛОК ОТ НАС. Можеше да ме вижда, когато поиска, но явно не искаше. Също, едва, едва, му се откъсваха 70 лева на месец за издръжка и ги даваше след поредното дело, защото иначе се правеше на приятно разсеян. И мен ме е лъгал много пъти, а най-голямата му лъжа беше, че е болен от рак и това ми го каза на КОЛЕДА. Искаше да му простя за държанието му досега и че вече това щяло да се промени. Викам ок, прощавам ти.(разбира се не му простих, ама хайде от мене да минеше) Та от тогава всичко седи по-абсолютно същия начин както преди. Някои хора, не заслужават да се наричат родители. Родител е този, който те отгледа и възпита, а не този, който те е направил. Лесно е да направиш едно дете, съвсем друго е да го възпиташ и отгледаш. И моя баща намираше вината само в другите, но не и в себе си. Казваше, че не съм го търсил и не знам си какво, а това не беше вярно. Та мисълта ми е, че едва ли ще се промени, а ако го направи шанса е много, много малък дори клонящ към нула. Не се чувствай виновна за състоянието му и държанието му. Не си му длъжна на този човек с нищо. Гледай себе си и хората, които те обичат.
Бъди щастлив с това, което имаш, докато се бориш за това, което желаеш!
http://www.vbox7.com/play:637f3cd2
Сигурно ти е много болно и с право, той ти е баща въпреки всичко, това е факт. Честно казано, ако бях на твое мястo нямах представа как щях да постъпя.. просто се дръж и не се натъжавай.
Последно редактирано от an0n1mna : 07-15-2012 на 18:35
Баща ти е боклук. Няма да се обиждаш, но го търпиш, защото не е добре и го съжаляваш. Трудно е да го обичаш, той се е изгаврил буквално с теб и ти е провалил отчасти целия съзнателен живот. Не мисля, че го заслужаваш - трябва да продължиш напред. Нарочно казвам такива тежки думи, защото за теб ще по-добре да се откъснеш от него и да се развиваш без той да се спъва. В момента има изгода от теб. А за фразата "И все пак не забравяй, че имаш баща" не може ли да има обратен отговор "И все пак не забравяй, че имаш дъщеря". Значи той си е позволил да те пренебрегне, а ти - не. Той е егоист, защо му позволяваш да бъде част от живота ти? Аз имам роднини, които са абсолютни егоисти, затова и им бих игнор. Не ми пука какви са ми, важното е какви са като ХОРА. Когато оценяваш един човек по това каква е неговата същност, а не какъв ти се пада, тогава ще се чувстваш щастлива. Успех![]()
Прощавам, но не ЗАБРАВЯМ.
Последно вчера разговарях с него.Не стигнах до някакъв конкретен отговор, както винаги...За това му казах , да не ми звъни вече.Писна ми да звъни пиян и да твърди,че ако умре аз ще съм виновна.Не знам дали постъпих правилно и ми е адски тъжно.Изобщо, дали някога ще си спомни за мен и дали ще осъзнае,че все пак някъде на този свят има дете.![]()
Благодаря ти. Припомних си колко обичам семейството си.
Не съм чела предните коментари.
Това, което си причиняваш е напълно излишно.
Моят баща ни заряза, когато бях на 3. При него не беше алкохол (заради изкарана жълтеница), но беше пълна безотговорност, женкарство, мързел и още тон такива. Имаше хубава работа (в министерството), майка ми е страхотна жена и дете, и дом. То колко жени бяха. Не се прибираше вкъщи с дни. Уволниха го. Идваше си в нас само, колкото мама да го нахрани и да спи. Какво да ти кажа... Аз се радвам, че си е заминал. Такъв човек реално трябва ли ми за пример? Или за присъствие? За какво би ми бил всъщност? Да съсипва майка ми и после да се бие в гърдите какъв е мъж? За чии? Баща-дъщеря е невероятна връзка, която е много жалко, че никога няма да изживеем. Но тя си струва, когато е с истински човек. Не с подобие на такъв.
И моя на няколко пъти се сеща и звъни. Защо съм била забравила татко си. Каква дъщеря съм била... Не искам ли да идем на риба и прочие. Като малка на няколко пъти ходих. Ми нищо особено не беше. Не ме познава като човек. Проспал е 16 години все пак. Няма за какво да си говорим. Той знае само за политика да говори и как за всичко му е виновна държавата. После иска да лови риба в тишина и накрая се напива за приспиване. С времето спрях въобще да се занимавам. Вече го виждам точно за 2 минути месечно, колкото да си взема издръжката. Прецених, че не ме заслужава и няма смисъл да си късам нервите за такъв човек. Според мен за теб ще е полезно да направиш същото.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Аз не искам от него нищо.Когато е трябвало, не ми е помагал.Искам само да се държи, като нормален родител.Да се интересува от мен - нищо повече.Май за него е прекалено, обаче ...
^ Именно. Искаш нещо, което няма как да постигнеш. Той, ако е бил нормален родител е щял да бъде до теб, когато е трябвало. Рано или късно ще се поинтересува от теб, когато има нужда някой да го гледа на старини. Дотогава ти си реши дали си струва. Хората не се променят толкова късно.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
Явно моето си е загубена кауза ...Просто понякога ми се иска, да вярвам,че един ден - той ще бъде моят татко , а не един непознат.Може и за ме използва разбира се ...Един ден като остарее.Но аз се познавам и надали бих отказала,което е другият проблем![]()
И аз съм пред тази дилема още. Не знам как ще реагирам.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()