.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14

Не знам какво да уча.......

Офф наще само ми опяват да реша най-после какво да уча.... Е истината е, че ен мога да реша. Преди се интересувах от психология, дори мислих да се занимавам с нея....а сега какво стана? Изведнъж изгубих интерес към нея. Нашите само ми дават зор, а в момента изобщо не съм на тая вълна...изобщо не ми се учи, как да реша като не знам какво искам. Както и да е...тази година, реших, че искам да уча дерматология...но не знаех, че пътят до там е толкова дълъг. Медицината в момента ми е на сърце, но това са 6 години + кой знае още колко... не знам дали бих се справила... с много неща. Не знам дали бих учила толкова, колкото трябва, не знам дали ще мога да живея нормално, дали парите биха ми стигнали за всичко...
    През последните няколко години интереса към психология все повече се засилва, но има ли реализация тук? Познавам много висшисти, които не работят по професиите си, тогава какъв му е смисъла да уча? И още един въпрос- завършеното висше образование в БГ, признава ли се в чужбина?

Голям фен Аватара на scandalousLady
    Град
    Covington, Georgia.
    За признаването в чужбина не знам, но не си давай зор. Давай го по-бавно, успокой се и помисли спокойно с какво би искала да се занимаваш. Кажи на ваште, че като ти дават зор никак не ти помагат в избора. Ако имаш достатъчно време, седни и премисли, разгледай университетите и специалностите и избери това, което ти харесва най-много. А какво ще бъде, сама трябва да прецениш.
    to feel your pain, you feel mine
    go inside eachothers minds
    just to see what we'd find .. ♥

soulless

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    Дишай!

И помисли за това какво наистина ти се учи. Каквото и да избереш: пътят , за да достигнеш края, при всяка една наука, е дълъг. А ако си готов да се откажеш , само заради това - не те виждам за напред.

Сядаш, мислиш, разсъждаваш.
    Решаваш какво ти се учи.

Не знам, не мога да се реша....в момента нищо не ме вълнува, направо не знам до къде ще стигна с това положение. Хайде, никой ли не знае, завършеното висше образование тук, дали се признава в чужбина? Или може би зависи от университета? Нали сме в европейския съюз, как няма да се признае....

Супер фен Аватара на DesireToFire
    На колко си? Предполагам че имаш време, така че не се притеснявай. Аз сега ще съм 12. клас и повечето ми съученици още не са решили.
    Иначе естествено че зависи от университета, от специалността, от мястото където отиваш. Според теб всички които ходят да живеят в чужбина не работят ли? :Д Естествено че се има предвид, но с много изключения. Примерно няма как да ти зачетат право, след като там законите ще са различни (примерно).
    If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
    Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
    Think you’re fuckin’ with this well hell no.
    Balls, volume, strength getcha come on

Малко късно отговарям...но не не мисля да уча право. Не знам какво да уча честно казано... не мога да си избера специалност. Всички са някакви ...пресилени. Примерно бизнес администрация...всеки, който я учи съм убедена, че като завърши няма да има нищо общо с това, което е учил. Нашите ми дават зор, а аз изобщо не съм наясно какво искам да правя и колко ще ми е нужна тая специалност, която избера. Нали всеки се записва да учи нещо и след това да го работи, но... ок ако уча право и остана в БГ кво ще стане от мен? Нищо, пълна загуба на време е тва право . Ако уча бизнес администрация каквото и да означава това, нито ще стана бизнес дама нито нищо...не че нещо ама в тая наша държава каквото и да учиш няма особена файда . Баща ми иска да уча икономика...аз дори не знам какво е тва ;D 0_o смисъл, ако е свързано с математика, по-добре да забрави да уча икономика. Някой би ли казал повече за специалностите социология/икономика и маркетинг? Какви професии можеш да работиш?

Сама трябва да решиш какво искаш, не слушай какво ти говорят. Слушай сърцето си.
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Супер фен Аватара на Glamour92
    Избери онова,с което наистина ще ти се ще да се занимаваш за в бъдеще,това,което наистина ти е интересно и за което с радост ще инвестираш част от енергията,парите и времето си.

Оправдания от сорта на "оуу,ама то било 6 години","туй нещо е неестествено трудно/скъпо" или "стринка ми и калеко казаха,че с това се занимават само умствено осакатени социопати" не вАжат.

На много хора шестте години усилия не им се виждат твърде много,на тези,които им е трудно полагат допълнително усилия-я на някой урок ще се запишат,я ще започнат да спят над учебниците.

Познавам и такива,които учат и работят едновременно-трудно им е,но са решили и вървят към целта си.

На стринка/калеко/приятелката/ винаги можеш да им кажеш "Мхм,да,тъй е",след което да си правиш това,което ти си си избрала,без да им взимаш под внимание мнението-то може да е валидно за тях,но твоята собствена истина може би е съвсем друга.
    The crowd is proud
    The crowd is loud
    The crowd says"No"!
    To friend and foe
    I stand between
    Of might and unseen
    What's right and wrong
    Debate sing song
    To push away
    A chance to stay
    An idea born
    To laugh or sorn
    Reject or see
    What will,shall be
    One"Yes"is spoken
    One voice has broken
    The silence still
    Pay up the bill
    One"Maybe",please
    The crowd appease...
    "Yes","No","Maybe"
    Undecided
    Crowd
    Divided...

Супер фен Аватара на ParadOx
    Град
    Long Beach, California
    Хах, аз пък знам какво, но не знам къде... всеки с проблема си

Като те гледам, каквото и да решиш да учиш, ще е все тая. Или си намери някакъв интерес, или просто отиди да учиш право или международни отношения и се надявай след това да имаш добра реализация. И, да, българските дипломи се признават в чужбина, но все пак зависи от университета - ако отидеш в някакъв забутен ВУЗ на майна си Райна, не очаквай кой знае колко сериозно да те гледат.

И си оправи правописа, че така никъде няма да те приемат, дори и да искаш

Мега фен
    Za tova trqbva da se uchi po vsichko i na kraq da izberesh s kakvo da kandidatsvash... Mnogo zavisi ot kachestvoto na universiteta kak shte se realizirash zashtoto na edno mqsto specialnost ikonomika se vliza s matura po geografiq a na drugo - s matura po matematika angliiski + dopulnitelni izpiti

Супер фен Аватара на pifiella
    Град
    Шоколадовия град
    Да бе то така,ако се става дерматолог,адвокат и психолог -само с искане,заеби!
    Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!

За кво пък трябва задължително да учиш нещо? Ей това е проблемът в България - всеки олигофрен има висшо...
    Можеш да ходиш да правиш дюнери или банички. За тях не се иска образование. Можеш да станеш продавач в някоя клетка в мола, таксиджия, тираджия.

Супер фен Аватара на UNITED2
    Град
    Памплона
    Аз в момента съм на твоето положение! Много ми се учеше, много учих по биология, но нашите ми казаха да забравя, че тая година ше ходя да уча, а чак догодина ии ме отказаха от всичко.Сега ходя на училище за развлечение и изобщо не поглеждам учебник, а предстоят матури. Не знам докъде ще го докарам..
    В крайна сметка ако не учиш нещо смислено с реализация, по-добре хич не си губи времето.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си