- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Не знам дали темата е за тази категория,но моля пишете!
След 2 месеца ставам на 14(момче съм) и искам да попитам дали е нормално да съм 170см. и 69кг.??
Който иска да напише и своя ръст/години/тегло![]()
Да, нормално е.
Момиче съм!
"Моята роля в обществото, и ролята на всеки музикант или поет, е да изразявам това, което всички изпитват. Не да казвам на хората какво да изпитват. Не като проповедник, не като лидер, а като отражение на всички нас." - Джон Ленън
Нормално е! http://www.nhlbisupport.com/bmi/bmi-m.htm <- ето тук може да следиш!![]()
По принцип е нормално тегло. И въпреки всичко ми се струва, че на тия килограми имаш доста мазнинки. Спортуваш ли?
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
значи, за да разбереш дали си над норамата трябва да сметнеш следния начин: теглото, разделено на ръста ти в метри, и резултатът, разделен още веднъж на височината. Трябва да получиш число около 20. Колкото п0-голямо е числото-толкова по-висока е степента на затлъстяване![]()
![]()
Голяма формула, няма що. Виж, почни да спортуваш активно. Ходи да тичаш, ходи поне на лост и успоредка, продължавай с коремните и лицевите, клякай, скачай. Гледай да играеш футбол, баскет, волейбол, плуване, колело, квото се сетиш. Храни се често по малко, вместо рядко но по много. Бързо ще изваеш тялото и ще влезеш в кондиция.
Долу в раздел Спорт и Здраве можем да ти дадем съвети. Естествено, ако решиш да се занимаваш по-сериозно, прочети малко самостоятелно и квото не е ясно ще ти обясним.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Не думай. Хайде сега ще ти задам следният въпрос. Той е 1.70м, 70кг, с бирено коремче; брат му е 1.70м, 70кг, мускули. И двамата ли са над нормата? Това, че влизаш в някаква норма, нищо не означава, може пак да си в ужасна кондиция. А формулата не върши никаква работа, щото взима предвид само ръста и теглото.
По-добре да се доверява на собствените си очи, отколкото на такива половинчати сметки.
С тази формула кътлър и рони излизат затлъстели
Май Chacho е прав. Висока съм 1,72, тежа 58 кг и индексът по тази формула ми е под 20. Излиза така, че съм съвсем в норма. А истината е, че има какво още да се желае. Имам сестра на 11 години, която е супер висока за възрастта си (колкото мен е някъде) и на вид наистина е супер слаба, направо хилава. Но явно костта й е тежка или има мускулна маса или нещо такова, понеже килограмите й хич не са малко - петдесет и няколко. Но само мога да си мечтая да изглеждам като нея, въпреки много близките ни показатели за ръст и тегло и въпреки формулата, докарваща ни почти еднакъв индекс.
Казах число около 20 сега дали е 18,19, 22 или 23 няма значение. Формулата доказва спента на затлъстяване, но не значи, че си прекалено дебел или прекалено слаб!
Който се пита дали е дебел, да има обща представа за степента..
Най-добре да погледне огледалото.