- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- пфф ревност...
рядко влизам тука и теми мн не съм правила,но сега имам нужда от помощ... та така.. проблема ми - много съм ревнива.. разбирам да ревнувам от време на време ама това моето е някакво чудо.. направо вече взех да съжалявам приятеля си... който ревнува не е сигурен в себе си.. хубаво,направих си един лист и изтъкнах всички хубави мои черти,повтарям си ги всеки ден и пак не става... лошото е че си ревнувам приятеля даже от приятелите му,което е зле - знам,но не знам какво да правя... дам,не го показвам често,за да не го тормозя,но по тоя начин тормозя и себе си.. така че някакъв съвет ? (ако изобщо мога да направя нещо)
п.с. пробвах и други неща,но да не ви отегчавам..
Душице, ще ти мине. И аз бях така. Ревнувах от всичко - от приятели, от работа, от бивши гаджета, дори от компютърните игри. С времето ще се убедиш, че няма да ти избяга, че си е с теб и ще се успокоиш.
Тва, разбира се, важи, ако не го отегчиш и пропъдиш с ревниви изблициНо ти си умна, няма да го допуснеш.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
И аз съм имала периоди, в които съм била доста ревнива, но от приятелите му примерно да го ревнуваш- то това не е ревност, а направо чувство за собственост. Та както и да е това не знам как се оправя.
При мен стана така, че просто разбрах едно - от ревност полза НЯМА. По-скоро само вреди. Както на теб, така и на отношенията ви. Прекалената ревност може да отблъсква хората, все пак едва ли не е липса на доверие.
Това имах предвид и аз.
Няма универсална рецепта, трябва сама да се пребориш с това. Още повече, щом си даваш сметка, че не е рационално. Някои неща просто трябва да бъдат приети. В твоя случай - човекът ти никога няма да е като теб, няма да изразява емоциите си така както искаш, няма да ти отделя всичкото внимание, което искаш. Когато проумееш, че това, което ти дава е най-доброто, на което е способен в момента, ще се почувстваш по-добре.
Но това няма да се случи като счукаш 100 гр. динени семки със студена вода и ги пиеш по 3 пъти на ден преди ядене (сеш' се, няма рецепта).![]()
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
"Защото ако няма повод за ревност, да се ревнува е глупаво, а когато вече има повод, е късно."
Всяко действие породено от ревност не води до нищо хубаво.
Аз правя така: т.е. мисля си...: "Държа" човека до мен свободен и осъзнавам, че хората не си принадлежат. Ще ме заболи ако е мил с друга, ако прави с нея същите неща, каквито и с мен, ако, ако, ако... Но аз не мога да го променя и не искам, защото не мога да унищожа нещо, което си е зародено в главата му, което му идва от вътре. Да, ужасно е затормозяващо, но искам да съм добра и вярвам, че съм. Давам му душичката си в ръцете му. (с тая връзка се сетих за нещо, което ще постна накрая*)
Първата ми проява на ревност беше, когато видях първото си човече да гушва негова приятелка. Да, адски тъпо е сега като си спомня, но тогава се разплаках. Не казах нищо, но ми стана гадно. Минаваше време и си казах, че не искам да се тормозя с такива неща, а обикновено хората се гневят когато изпитват ревност, това май е най-основното, което НЕ изпитвам.
Сама ако не се 'излекуваш' от това, няма кой друг да ти помогне, а това изисква да се познаваш много добре.
* Пеперудата не пита цветето: „Друг целувал ли те е вече?”. И цветето не пита: „Задиряла ли си друго цвете?”
* "Из Океанът Руми" Някога отдавна живеел в древен град Майстор, заобиколен от своите ученици. Най-способният от тях се замислил веднъж:-А има ли въпрос, на който нашият Майстор няма да може да отговори.Той отишъл на зелената ливада, хванал най-красивата пеперуда и я скрил в дланите си. Усмихвайки се, той отишъл при Майстора и го попитал:-Кажете, каква пеперуда имам между дланите си-жива или мъртва?Той здраво държал пеперудата и бил готов във всеки един миг да я смачка заради своята истина.Не обръщайки дори глава, за да погледне ученика, Учителят отговорил:-Всичко е в твоите ръце.
/за това говоря/
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Куца ти самочувствието. Цялата работа е от собствената ти неувереност. В себе си. Може би съм намеквал нещо измежду дребнавите бъзици, които съм ти пускал. Отпусни се малко и си разчупи мисленето. Не е само до гаджето, плашлива си като цяло.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
^ между плашлива и чувствителна има огромна разлика.. и сега поне ми го кажи сериозно не на бз. - от малкото хора съм,които разбират градивната критика![]()
![]()
По наблюдения съм останал с впечатлението, че си неуверена в себе си, трудно си изказваш мнението, бягаш от конфликти. Когато си сигурна в себе си, държиш живота си под контрол и не те е страх от непредвидимото, ще изчезне и чувството, което те тормози. Притесняваш се какво се случва с приятелят ти когато не е с теб? От една страна си имай вяра, че имаш нужните качества да го задържиш. От друга - каквото и да се случва, правиш всичко, което можеш, за да са наред нещата. Но не всичко зависи от теб. Не трябва да те е страх от този факт.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
^ ахамс.. мерси.. иначе бягам от конфликти защото просто не съм такъв човек.. обичам да споря на интересни теми,да развивам тези,но не и да споря за простотии и т.н. .. за това,че си изказвам трудно мнението - може би и това трябва да поправя.. за приятеля ми - не,не се притеснявам нито се страхувам.. и точно това ме притеснява.. че имам такова доверие,а ревнувам.. това не е нормално и звучи абсурдно,но е така.. и от последните изречения - т.е. да вярвам в качества си,но да не разчитам изцяло на тях и да полагам все пак някакви усилия ?
Просто погледни реално на нещата. Без да се вкарваш във филми и да тормозиш себе си, и него. Той е с теб! Това нищо ли не означава за теб? Пък и ако ще се почувстваш по-добре: говори с него. Обясни му всичко, как се чувстваш така. Но направи всичко възможно, за да отмине този период, колкото се може по-бързо! Да, просто един период е, най - вероятно. При мен беше същото, но след време вече не съм чак толкова. Случва се пак, но това си ми е в характера. Доказали сме се, че се обичаме и че няма защо да се страхуваме , че ще срещнем други и ще се оставим.
От колко време сте заедно всъщност?
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
То хубаво, ама си нямаш идея колко е смешно отстрани няква смешна мадама да си въобразява, че е уникална и изобщо да не ревнува, щото е със супер самочувствие. Сещам се за оная Кики от "Острова на изкушението". Тъпа и грозна, ама... "Аз не се притеснявам от изневяра, той Андрей не харесва жени с големи цици." Пхах.
Просто се сетих. Дълбоко вярвам, че ревността в умерени дози е полезна и нормална за всяка връзка. Подчертавам, че не говоря за крясъци, изблици и ултиматуми.
Amore-Mio* много...
Всичко идва от неувереността ти.
Преди време някъде четох, че една жена е заплаха за теб, само когато ти й позволиш да бъде заплаха.
В този ред на мисли .. защо си губиш времето/разваляш настроението, вглеждайки се в някоя си .. ?
И другия момент .. дори да имаш повод, мислиш ли че ревността ти би го спряла?
Остави списъка. Обърни повече внимание на себе си и твоите интереси, а не на това с кой е той и какво прави.
Изгубиш ли ме, губиш всичко!! ;]
Priceless .. <3
по-горе написах,че му имам доверие и не мисля мн какво и с кой прави.. за поводите - едва ли приятелите му са повод да ревнувам,но аз ревнувам.. за това и направих темата.. ревността ми не се свежда до някакво момиче или няколко момичета ами е направо като болестно състояние.. и все пак след като прочетох коментарите в темата мисля по малко по различен начин и мисля,че ми трябва малко време и ще се оправя.. благодаря иначе![]()
Хубаво е , че сама осъзнаваш , че имаш проблем с ревността.Незнам приятелят ти дали има проблем с това, защото тогава ще доиде същинският проблем.Иначе и аз съм имала такива моменти , но се спасих от тях , като му казах,че ако някога му писне от мен , винаги може да ми каже.Бих се справила с това, повече от колкото да се терзая по цял ден, какво прави и с кого. Един вид ревността е да чувстваш несигурност в чувствата на другият.Трябва да преодолееш това![]()
Изгубиш ли ме, губиш всичко!! ;]
Priceless .. <3
Ревността няма решение, дори да имаш доверие... нея си я има, тва е нещо несъзнателно и аз съм много ревнива, това е щото държиш много на човека до теб и те е страх да не го загубиш, макар че е доста дразнещо, но в случая няма какво да се направи.