Завърши си 12 клас тук, и след това реши какво искаш да правиш. Офертата за Лондон е хубава и не за изпускане. Но не си мисли че ще идеш там и магически живота ти ще се оправи и ще взимаш куфарчето със зелените пачки и ще седиш пред компа. Същия хуй като тук е с дребната разлика че стандарта е по висок. Няма да те галят с перо, няма да ти свалят звезди и пр. Боклуци има и тук и там. Възможности има и тук и там. Само ще ти плащат повече и ще имаш повече разходи. Ако искаш да заминеш в Лондон само заради илюзорната идея че там всичко ще е друго и ще си уредиш живота се откажи още от сега. Ако имаш някакви по смислени аргументи - тогава може и да се получи.
Не се подлъгвай да отидеш там САМО заради обещаната стипендия от Кеймбридж. Щото условностите са доста. А и... ако майка ти ще взима толкова тлъсти пари... дали ще е цяла такса или половин.. няма да и дреме толкова. Друго което не знам взел ли си предвид е за колко време ще е тая стипендия?
С две думи казано - изкарай си дипломата в България и замини тогава, ако тук не изскочи нищо по добро. Ако решиш да не ме послушаш, поговори си с DissapointedDreamer или LizZz(за съжаление втория май не пише тук вече). Просто за да добиеш представа за ада през който трябва да минеш с всички приравнителни, документи, и прочее дивотии само заради една година. Лично аз мисля че не си заслужава.
Относно приятелката ти - ако останеш още една година тук.. ще трябва да се чакате само една година, а ще сте заедно 4. Което е.. донякъде приемливо. Но е задължително да седнете и да си поговорите, и ясно да и кажеш че искаш да дойде с теб и т.н. (ако наистина е така)
Аз бих постъпил по гореописания начин.
Последно редактирано от valdesbg : 07-17-2012 на 23:39
"It's one of the great tragedies of life — something always changes." Dr. Gregory House