.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6

Тема: Паспорт

Паспорт

Хора, искам да ви попитам нещо относно паспортите. След 1 месец ще ходя в Австрия и Полша, но не знам дали трябва да си правя паспорт. Гледах в Интернет и доколкото разбрах, понеже България не е член на ШЕНГЕН проверяват границите и следователно трябва да си изкарам паспорт. Също така ако някой горе-долу знае цените за изкарване на паспорт без експресни (на 15 съм)?

За един месец нормален паспорт няма да успееш да си изкараш, защото той някъде за месец и половина излиза.
    Със самолет ли ще пътуваш?
    При Австрия и Полша няма проблем тъй като са членки на ЕС. Но ако е със автобус или влак и се минава през Сърбия, или Украйна трябва паспорт задължително.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Повече от фен Аватара на SorrowEyes
    На мен ми стана готов за 20 дни, така че възможно е. 42лв.е паспорта някъде, но понеже си на 15, задължително трябва да има родител с теб, който да си въведе данните си и да се подпише.
    Понеже Австрия и Полша са в ЕС, не ти трябва паспорт, можеш да влезеш в страната и с лична карта.
    Но е хубаво да имаш и паспорт, защото малко или много се мръщат на лична карта - но да, може само с нея.

Аз дадох 40 лв. за паспорт и ми отне някъде месец да го напрявят..иначе както каза SorrowEyes ти трябва родител, които да си подпише и въведе данните

И също имай предвид че не можеш да напуснеш страната сама без нотариално заверена декларация от двамата ти родителя че те пускат.

Повече от фен Аватара на Daisy11
    Град
    Wien
    Да трябва ти паспорт задължително откъдето и да минаваш, ако беше на 18 можеше само с лична карта в ЕС и Сърбия, но както виждам си на 15. Ако си само с единия родител ти трябва и декларация и акт за раждане да имаш в тебе + копия и от двете. Предполагам за 1 месец ще ти го издадът има и бързи поръчки, но трябва да плащаш повече за тях.
    [♪] L!f3 !s mus!c, play !t l0ud3r [♪] [sun]

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си