- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Парене при малка нужда
Здравейте, от миналия месец имам ужасното чувство за постоянно уриниране, мислех си че ще ми мине, но нестана. И така до този месец. Реших се и отидох на личната лекарка, казах и че ми се ходи често по малка нужда до тоалетна, че ми пари и ме болят бъбреците. Но тя се направи на голяма разбирачка и ми изписа едни хапчета които да пия, с което ми каза че би трябвало да се оправя.. Ама ето на не се оправих. Отидох след 7 дни при нея и и казах че несъм се оправила а тя ме прати на ехограф. Гледаха ми бъбреците и откирах че имам песъчинки..
Взеха ми урина и стерилна урина. Вчера ходих да си взема изследванията, но само едното било готово, всъщност и другото било, но искали пак да дам стерилна урина. Казаха ми е имам чревни бактерии., За които питах няколко пъти но не ми се обесни какво е това? Казаха ми че няма закакво да се притеснявам. Тъй като водя полов живот. а майка ми незнае и неискам да и казвам.. Мислех си, че съм прихванала нещо, но няма как защото ползваме презерватив с приятелят ми.. Апък и мисля че той няма някакви зарази. Сега пък и на всичкото отгоре имам някакво бяло течение, но се съмнявам че това е защото трябва да ми идва след седмица. За сега съм добре вече не ми пари, но пък ме боли. Незнам какво да правя хораа.. Помагайтее, . Миналият месец правих секс на 03. 06 и 2-3 дни след това ми се появиха тези симптоми, веднага си помислих че това е гонорея,защото инкубационният пеериод е от 2 до 7 дни..Тези симптоми ту ми се появяват ту изчезват, незнам притеснявам се како може да е..Ходих миналият ден да си взема пак изследванията,казаха ми че са добри и ми е останала малко пикочна киселина която с много вода ще се изкристализира.Но проблемите ми не свършват до тук,казаха ми че съм добре,но аз не се чувствам така..Отново имам онова чувство че ми се пишка постоянно..Може би защото пия повече вода или незнам?Днес ми дойдее с ужасни болки..Така ме срязваше...отвратително..По азрових се в интернет и видях че симптомите които имам си съвпадат с гонореята,дали несъм я хванала от моя приятел?КАЖЕТЕ КАКВО МИСЛИТЕ ВИЕ,МОЛЯ ВИ УСПОКОЙТЕ МЕ НЯКАК.Направо не си намирам място..благодаря на всички които ще си направят труда да прочетата моята история и да ми пишат.
На мен ми звучи като цистит или нещо друго на отделителната система. Не мисля, че е венерическа болест, за която да се притесняваш. И определено не е от многото вода, колко пиеш на ден? А последно след изследванията и всички доктори, не ти ли поставиха диагноза, нещо, не ти ли предписаха медикаменти (различни от онези, които личния ти е дал) ?
Ами казаха ми,че имам възпаление на пикочните пътища нищо повече.Нито ми изписаха нещо да пия нито нищо.За водата пия над 3 литра на ден..
То даже е добре да пиеш по много вода! Аз пия по 500 мл максимум и все ми се карат. xD
Еми значи е възпаление на пикочните пътища, но защо не са ти изписали нищо, не мога да ти кажа. Ако имаш все още да пиеш от другите лекарства, пий. Изчакай малко и в случай, че болките продължават, ходи пак на лекар, а ако се притесняваш и имаш съмнения за венерическа болест (ама пак казвам, че не ми се вярва), ходи на гинеколог.
Благодаря ти.Дано да се оправя че не ми се занимава с тия лекари.Имам чувството че не си разбират от работата,а само ей така колкото да губят времето и парите на хората..
мила това е цистит според мен..много се пази защото аз от 1 месец се мъча...пий адски много вода, купи си хапчета мечо грозде на доктор Тошков...те са билкови и се водят хранителна добавка, спомагат за нормален тонус на бъбреци и пикочен мехур.. и винаги след секс пишкай...и още веднъж ПИЙ МНОГО ВОДАнадявам се да съм помогнала
Нищо чудно и да имаш стеснен пикочен канал , на мен ми беше нещо подобно ... Отиди на преглед при Уролог !
Чревните бактерии са ешерихия най-вероятно. Логично е тя да излезе от изследванията.
Моят съвет е да отидеш на преглед при неФролог.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Съгласна съм.
Иначе към авторката - не ми става ясно, как не са ти назначили лечение при положение, че имаш открити чревни бактерии /ешерихия коли предполагам/ ? Сигурно си попаднала на страшно некомпетентни лекари. В изследването ти пише ли какви са бактериите, на коя степен са ? Би трябвало дори да има и списък с лекарствата към които бактериите са резистентни и такива към които са чувствителни !
Колкото до мечото грозде, не е добре да се използва за продължителен период от време. Ако смяташ да си вземаш някакви хапове без рецепта, заложи на тези с екстракт от червена боровинка. Но задължително се консултирай и с нефролог, за бактериите, просто не е нормално да се намират в урината...
Аз пък си мисля, че няма защо да се притеснява.
Направили са й изследвания и са открити възпаления на пикочната система.
Това, че според вас не е това - не означава , че лекарите са некомпетентни.
а защо мечото грозде да не може да се използва продължително? аз не съм чувала.. нали все пак е билка ;/
Това, че е билка, не значи, че няма странични ефекти.
Копвам малко от статия от бб-тийм
Има ли установени странични ефекти и противопоказания за прием на мечо грозде?
Екстрактът от Мечо грозде е приет за по начало безопасен, когато се взема в препоръчваните дози за минимален срок от време (най-често за седмица).
Алергии и Мечо грозде - Има единични съобщения за случаи на алергични реакции към екстракт от мечо грозде.
Възможни странични ефекти - Малки дози (обичайните) могат да предизвикат обезцветяване на урината или пък да я наситят със зеленикави пигменти. Наблюдават се и случай на гадене и шум в ушите. Смята се, че продължителният прием на ува урси (с месеци) може да увреди зрителните пигменти и да причини постоянна слепота.
Противопоказания - Не бива да се приема от хора страдащи от чернодробни заболявания, бременни и кърмещи жени. Ува урси е прекурсор на хидрохинон, вещество с изразен канцерогенен, токсичен и дразнещ редица тъкани ефект.
Според мен имаш цистит .. не някаква болест която се предава по полов път![]()
Здравей,
първо определено си попаднала на некомпетентни лекари, за да ти изпишат "хапчета", които предполагам са антибиотик, без да има антибиограма.
Второ, очевидно имаш цистит или в най-лошия случай пиелонефрит, щом бактериите са открити в урината, а не във вагинален секрет.
Трето, ако сега те карат да пиеш антибоитици задължително си купи ПРОбиотик без рецепта и започвай да го пиеш, защоро ще хванеш гъбички от антибиотиците, а те вече няма да ти казвам как се лекуват.
Четвърто, не познавам човек, който се е излекувал от уроинфекция на Ешерихия с антиобитик, освен Монурал. Ако не са ти предписали Монурал, ги питай какво смятат за него, или иди на друг лекар, докато не ти го предпише.
Пето и най-важно - аз съм против дори Монурала, защото като всички антибиотици, бактериите стават резистентни на него и спира да действа, освен това е ужасна отрова и задръства организма с токсини. Препоръчвам ти без рецепта "сребърна вода" от аптеката, и спокойно можеш да я пиеш и в двойни-тройни дози от предписаното. Познвам хора, излекувани от СПИН в нея в конски дози, но нея никой лекар няма да ти я предпише, защото е твърде евтина и ефективна, а фармацевтичната мафия е по-голяма мафия от наркомафията, повярай ми. На сребърната вода не стават резистентни никакви микроби и тя винаги действа с еднаква сила, като добавим факта и, че действа много благоторно действа на организма, не само че не е отрова, а увеличава ериторицитите, забързва процеса на зарастване на рани и въстанояване от инфекции. Не съм лекар, но съм жертва на лекари и техните безумни грешки от 4 години и не искам да тръгваш по моя път, затова съм длъжен да те посъветвам, пък ти кого да слушаш е твое решение, разбира се.
Успех, и пробиотикът е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН, напиши в гугъл "гъбички" и като настръхнеш тичай до аптеката още сега!
ако момичето имаше пиелонефрит, щеше да е в някоя болница с 40 градуса температура и нямаше да пише във форума. Също така лекувала съм си Ешерихия коли без антибиотика който посочваш, така че това не е някаква панацея, а и резистентен не се става с едно приемане на даден антибиотик. За пробиотика си прав/а, но не е задължително да хване гъбички от лечението. Излишно плашиш момичето.[/B]
Ставам все по-зле..Немога да спя,чувствам че все едно някой ми притиска мехура,немога да стоя нормално..ужасно е.Когато пишкам ме боли,чета тука в нета някви глупости..Да не би да е гонорея,при нея има същите симптоми,каквито имам аз?Често уриниране,болки при уриниране,преди ми пареше ..но след тия антибиотици вече не ми пари..
@kalpazanka
Никъде не съм казал, че имам хламидия, и да имах, едва ли щях да обвинявам докторите за нея.
Пиелонефрита се оправи първо когато беше обострен с венозен антиобитик в болница, от който хванах гъбички (и за тях вече обвинявам лекарите), а в последствие след няколко месеца пак се включи (нормално да хронифицира) и окончателно го орпавих без никакив антиобитици с чая, който написай по-горе.