- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- има ли риск при правене на татуировка
искам да си правя татуировка с една буква на ръката, и се чудя дали има риск от инфекция или нещо подобно![]()
Лятото - да. по- добре си я направи зимата. Лятото пиърсинги и татуси не се правят!
Моята си я направих преди месец и половина някъде и пак беше доста топличко. Не е задължително да е зимата, просто лятото трябва да я пазиш от слънцето, т.е. трябва да е намазана постоянно. Поне аз така правих с моята.
също така е важно да идеш в много добро студио защото ако средата е с лоша хигиена или самите машинки са замърсени можеш да получиш инфекция на кожата![]()
Освен хепатит и ХИВ, няма от какво друго да се плашиш.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Защо говориш без да знаеш?Аз имам 5 татуса и всичките са правени лятото, и никога не съм имал проблеми с това.Татус можеш да си правиш когато си поискаш.
Да отговоря на въпроса - разбира се, че има риск и то не един.Отиди при добър татуист с чисто и спретнато студио, разгледай татусите, които е правил досега, ако ти харесва как работи, ако ти харесва студиото му - нападай.
Късмет и недей да избързваш с татусите, трябва да си повече от 100% сигурна, че искаш да си направиш точно това което мислиш да си направиш.НЕ си прави татус за красота!
Рискове има.Можеш да хванеш ХИВ и хепатит,ако машинките и студиото не са чисти,можеш да хванеш и някаква друга инфекция.Според мен сезона няма значение,така или иначе всеки сезон трябва да си пазиш татуировката...
А,и помисли добре,преди да си правиш татуировка,да не съжаляваш после!
Някои хора никога не се променят!
Te amo mi vida.
Dulce Maria ♥
татуировката ще е с буквата на баща ми, който е починал преди 10 годинипомислила съм.. и да знам че има време, но аз искам да си я направя по скоро
![]()
П. С. Благодаря за мненията![]()