- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Oчила или Лещи ? Спешноооо !
Аз си имам и очила и лещи. На компютъра задължително си слагам очилата. И има ефект, защото очите ми почти никога не са уморени и не ме боли главата.
Навън си излизам с лещи. Страшно удобни са! Аз най-много държах да си купя лещи, заради шофьорския курс. Въпреки че още не съм го започнала не си се представям да карам кола с очила.
Единственият плюс на очилата е защитното покритие на стъклата. Но дори и само това е достатъчна причина винаги да си имаш един чифт очила подръка.
Иначе лещите са много удобни, по-лесни за поддръжка от очилата според мен. Също така не ограничават периферното зрение.
Един чифт очила ми е към 200 лв. В момента имам 3, като 2 от тях са с много малко по-нисък диоптър от колкото трябва. Два броя лещи ми излизат 30 лв, като те ми издържат около 4-5 месеца. Ако си купиш от големите разтвори един разтвор ти излиза към 25 лв. Моят е от септември миналата година като още имам към 1/3 от него.
Друго предимство на лещите е, че като си скъсаш или загубиш лещата отиваш и си купуваш нова за 15 лв и става веднага. Докато ако си счупиш очилата става доста по-сложно. Аз съм много невнимателна и няма чифт върху който да не съм сядала/оставяла нещо отгоре поне по 2-3 и съответно рамките се изкривяват.
Абе според мен си трябват и двете. Това е малко като да питаш превръзки или тампони трябва да ползваш.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en