Аа как може да говорите така за кокерите. Вярно, пристрастна съм, понеже имам един, но дори и да нямах познавам достатъчно, за да мога да ви уверя, че кокерите, въпреки че са малко своенравни са една прекрасна порода. Обучават се лесно, изключително бързо разбират какво се иска от тях, това че често не изпълняват ако нямат някаква изгода е друг въпрос ;д Те са толкова радостни, игриви и енергични, че дори и най-лошият ти ден да е, пак ще те развеселят. Дружелюбни и обичливи са към всички (хора и животни) и въпреки това ако някой се закача с тях, дори и да става въпрос за три пъти по-голямо куче, те отвръщат. Те са едни умни, любвеобилни, винаги енергични и щастливи кучета и не разбирам как може да кажете на някого "никога, ама никога не си взимай кокер, ужасно неблагодарни същества са". Как може да наричате което и да било куче "неблагодарно същество"?! Ако цялата радост, с която те дарява и готовността да скочи на три пъти по-голямо куче не е достатъчно, то какво е? Да не говорим и че с правилното обучение стават и чудесни ловци. И освен това доколкото знам никой не си взима куче компаньон за да му се отплаща. Такива кучета се взимат, за да те веселят и да ти бъдат приятели. Е ако кокера не прави това, то не знам кой го.
Такаа по темата: malkasladka е права, въпросът наистина звучи така. Два реда, в които не даваш никаква информация за себе си, начина си на живот, жилището.. Как очакваш да ти помогнем? Дай повече информация за това какво куче търсиш, какво очакваш от него. Защо се чудиш между тези породи, изобщо интересувала ли си се за тях? Защото ако си, то аз намирам за доста странно да се колебаеш между толкова различни кучета. И по характер, и по големина, и по нужните грижи, изобщо.. Така че първо дай повече информация и тогава може би ще можем да ти помогнем. И самата ти се разрови, прочети за тези породи, поинтересувай се за характера им, необходимите грижи и болестите, които ги застрашават. И ако тогава все още не си сигурна, пиши какво ти допада, с какво можеш да се справиш, с какво не. И в никакъв случай не си взимай куче така, на сляпо, защото на съседката братовчедката имала и тя ти казала че били хубави. Защото ако не си информирана, накрая и най дружелюбната, търпелива и/или здрава порода ще свърши зле. 10-20 години ще прекараш с това куче (ако не го изхвърлиш или то не се разболее, което вероятно би станало при твоята неинформираност), така че си помисли много добре. Ии съжалявам ако греша и ако си се информирала добре, но честно казано като гледам поста ти не ми се вярва особено..
Последно редактирано от Bloody Red : 07-25-2012 на 08:43