Хей ако има добри химици може ли да пусна една задача по химия и да ми обясните принципа на решаване плс?![]()
А защо ти не напишеш една задача по химия, за да ти обясним как се решава? Оле не...
За кой клас е ?
Дай конкретна задача, де.
Ние откъде можем да знаем кое не разбираш.
Или просто си решил/а от сега да се подготвяш за предстоящата учебна година?
Просто дай нещо и който от нас може - ще обясни.
Ок давам задачата веднага
Фермер искал да повиши добива от 5 декара насаждения. За целта наторил
земята с 200 кг от следните азотни торове: амониева селитра NH4NO3,
карбамид (NH2)2CO и натриева селитра NaNO3 в масово съотношение
5:7:3.
а) Достатъчен ли е добавеният тор, ако:
- необходимото количество активно вещество (N2) за вегетацията на
растенията е 10 кг за декар.
- 25% от внесеното в почвата количество азот се губи по различни
механизми.
Такам 7ми клас съм,но химията е изключително лесна,но не мога да помогна много,въпреки че задачата е лесна.
От съотношението,което имаш,правиш уравнението по следния начин: 5:7:3 => 5х +7х +3х=200 решаваш го и получаваш,че х=13,(3). Тъй като е по - лесно да се работи със закръглени числа приемаш х=13 и така излиза,че NH4NO3=66,(6)=67,(NH2)2CO=93,(3)=93,NaNO3=39,(9)=4 0 (уравненията предполагам можеш и сама да си ги направиш)
Това е другото,което измислих е грешно и нямам намерение да те подвеждам тка,че успех..)
Криско,моля те спри да обиждаш.Прави ми впечатление,че само това правиш в този форум.Вече веднъж те помолих да спреш,когато обиди Пери.Това е втори път.Че Владиславчето не е прав се вижда отдалеч,но не е нужно да го нападаш.Така че,моля спри.
Просто се усмихни...останалото няма значение!
цттцттцтц колко прости хора има само... че момчето/момичето сбъркало няква тъпа задача и такива обиди, такива цинизми долни...на къде отива днешното поколение... SHAME ON YOU! :X
krisko_krisko ще може ли да побликуваш решението тук, защото не ми излиза да си ми я пратил на ЛС ?
krisko_krisko може да се чувства предупреден, че при следващия му пост с обиди към потребителите на форума, ще си вземе дълга почивка от форума.
Продължете по темата.
Знам със сигурност, че имаше поне 2маама не им помня никовете единия май беше chemist..нещо си
![]()