.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 13 от общо 13

Астрология и зодиакални знаци

Бих предложил да направите отделна секция за астрология и зодиакални знаци . Идеята ми е , че много тинейджъри се интересуват от зодията си , как влияе на тях и искайки да опознаят себе си по - добре . Мисля , че би било интересно да се обменя информация било то от личен опит или от познание .

Мега фен
    Град
    <3
    Аз съм пристрастна.

Но ако се направи такава 'секция', друг може да се обади, че иска 'Лов и риболов', 'Гоблени' или 'Направи си сам' и т.н..
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Мега фен Аватара на Sh@d0w
    Град
    Някъде из София...
    Още ли има хора които се хващат на тия глупости със зодиите >.<

Цитирай Първоначално написано от Sh@d0w Виж мнението
    Още ли има хора които се хващат на тия глупости със зодиите >.<
    Да ти кажа и аз си мислих , че са измислици , но в последствие се разубедих ;д

Град
    Някъде из София...
    Човешкия мозък има нужда да вярва в нещо, било то измислица или истина. Тъпото е, че някои хора използват това за да си изкарват парите на гърба на другите. Такива неща като врачки, карма, зодии и респективно определянето на характера на човек по тях - няма.

Да вземем зодиите например.

Откъде да започна. В природата както може би знаеш, всичко се състои от атоми. Сигурно ти е известна Менделеевата таблица. Ако е така, най - вероятно знаеш какво са водорода и хелия. Та тези два елемента, които между другото са най - разпространените из целия космос, са в основа на състава на звездите. Звезда е небесно тяло, представляващо голямо кълбо газ (плазма в хидростатично равновесие), произвеждащо енергия чрез термоядрен синтез, основно превръщане на водород в хелий.

Та изключи за малко суеверните си вярвяния и ми отговори ако можеш, как една рекция между два газа на милиони светлинни години от Земята, може да определи характера ти при раждането ти? Звездите са си звезди, рандом разпръснати из космоса, това че хората ги оприличават на някакви животни, митични същества и блещят глупости кой еди какъв си бил, щото разбираш ли оная планета минала покрай оная звезда и... бла бла бла не значи абсолютно нищо. В света има милиарди хора. Родени в един месец. Каквото и да кажеш, опитвайки се да определиш даден човек по характира му, ще отговаря малко или много поне за половината родени в този месец за други пък не. Всичко е едно чисто и просто налучкване и заблуждаване.

Гледайте с виждащи очи, не с тези на заблуденото агне в стадото.
    Последно редактирано от Sh@d0w : 07-22-2012 на 17:26

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Tрябва да призная, че аз вярвам в някои свръхестествени неща и не съм някоя твърдо срещу всичко по-мистично, но за зодиите съм съгласна с Sh@d0w. Досега зверски рядко съм намирала сходства.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Мега фен
    Град
    <3
    АВЕ ЕЙ! >.< Не вярвайте в тях, но не казвайте, че са глупости. ^^
    Все едно аз да кажа на силно религиозен човек, че бог е глупост и измислица.

Защо трябва и искате всичко да е обяснено научно!?
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Град
    Някъде из София...
    Защото живеем в свят, управляван от законите на физиката, не в света на Хари Потър или малкото пони.

Мм кой ще измисли характеристика за 12 знака на късмет и ще ги улучи , макар и основни характеристики ?

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Geminicous Виж мнението
    Мм кой ще измисли характеристика за 12 знака на късмет и ще ги улучи , макар и основни характеристики ?
    Не ги улучва. Нещата са написани така, че за всеки да има по нещо, за което да се хване. Ако ме познаваше, например, щеше да видиш, че съм толкова скорпион, колкото баба ми е коала. Пък ей на, родена съм на 14 ноември. Гледай "Духът на времето". В началото на филма обясняват как бая неща, изезли от древността ние си ги интерпретираме, както ни харесва. А са нещо съвсем просто. Щях да го приема, ако забелязвах да речем едно... 60% съвпадение. И това е нещо. Но досега познавам точно един човек, който си отговаря на зодията - баща ми (лъв). Най-добрия ми приятел също е лъв и е пълна противоположност.

Щрудел, не искам да обиждам ничии разбирания. Знам колко на мен ми е неприятно някой да вдига вежди на моите вярвания. Просто изразявам лично мнение. Всеки в крайна сметка има правото да вярва в каквото си иска. И обикновено за него то става истина. Много ми харесва как Тери Пратчет беше направил задгробния живот в Света на Диска. На всеки му се случва това, в което вярва. Тези, които цял живот мислят, че следва прераждане, се прераждат. Тези, които вярват в духове, стават такива. Тези, които мислят, че в Рая те отнася дива викингска принцеса, яздеща бик и отиваш във Валхала... ами с тях става точно това. Ще ми се светът да изглеждаше така. Тоя абзац не знам защо го написах. Някакви среднощни размисли. Уоу. А няма 12 още.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Супер фен Аватара на Glamour92
    Чак пък раздел
    А иначе не опират нещата само до зодията,по-вещите цели натални карти изготвят с всичките му там аспекти и тъй нататък.
    Друг е въпросът,че има толкова много противоречия и неясноти около всички тия истории,че човек съвсем се обърква.

Като например двата зодиака-паралелно с тропическия(този нашият,с 12те зодии,според който аз,да речем съм лъв) съществува и сидерален(който пък твърди,че съм рак-там си имат и една зодия вповече-Змиеносец).

Не съм задълбавала около това защо толкова се различават,обаче...самият факт,че даже групата на "вярващите" се разцепва в методите си на тълкуване по звездите ми е леко странен и да,кара ме да гледам на астрологията по-скоро като на интересна лъженаука,отколкото като на нещо,в което би могло да има поне зрънце истина. :]
    Последно редактирано от Glamour92 : 07-22-2012 на 21:09
    The crowd is proud
    The crowd is loud
    The crowd says"No"!
    To friend and foe
    I stand between
    Of might and unseen
    What's right and wrong
    Debate sing song
    To push away
    A chance to stay
    An idea born
    To laugh or sorn
    Reject or see
    What will,shall be
    One"Yes"is spoken
    One voice has broken
    The silence still
    Pay up the bill
    One"Maybe",please
    The crowd appease...
    "Yes","No","Maybe"
    Undecided
    Crowd
    Divided...

Голям фен Аватара на notlike
    Астрологията е изключително точна наука, невероятно прецизна е, стига някой да разбира от нея. Това, че повечето "астролози" си вадят прогнозите от пръстите далеч не означава, че е измишльотина. Такъв раздел обаче би бил доста интересен. Има какво да се каже, какво да се сподели. Аз мисля, че ще е по-добре да е под шапката "Езотерика" - доста повече неща могат да се кажат
    Прощавам, но не ЗАБРАВЯМ.

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Раздел езотерика би бил интересен, но нали си имаме Философия и наука, там може да обсъждаме и езотеричните работи.

Иначе за астрологията - хоби ми е, казвали са ми, че правя точни интерпретации, въпреки че самата аз смятам, че съм още в началото, срещала съм и добри астролози които са правили на мен удивителни характеристики.
    Иначе зодиите са само основна характеристика, при това повърхностна, за по-точен анализ само слънчевият знак /зодията/ не е достатъчна.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си