- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Система
Крав Мага не е бойно изкуство, а система за самозащита. Има разлика. Имам доста филмчета с техники от Крав Мага. Мога да ти ги дам и да тренираш с някой приятел, ако си зарибен толкова.
И все пак не отхвърляй винг-чун-а с лека ръка. Източните бойни изкуства и бойни спортове въобще отначало може да ти се сторят много скучни, защото се набляга само на основите (както при всяко друго нещо). Но при винг-чун-а се напредва доста бързо и за 2-3 месеца редовно ходене се научават доста работи. Отделно, че точно това бойно изкуство има уникални техники, които никъде другаде ги няма, така че определено има какво да се види.
В щастието не се самозабравяй, в нещастието не се отчайвай.
не отхвърлям винг чун. Хубаво и ефективно е. Както казах, ходих на няколко урока. Не съм сигурен дали има добре подготвени трениори. Ходил съм и на карате, както и на бокс, борба, малко айкидо, малко джудо. Така че не отхвърлям източните бойни изкуства, но намирам това за по - приложимо![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Виж сега, винг-чун-а има три варианта (ако мога така да се изразя): турнирен винг-чун, класически винг-чун и уличен винг-чун. Именно последният е доста приложим на практика и се набляга най-вече на техники за самозащита. Всъщност винг-чун-а е, да не кажа, най-приложимото бойно изкуство в реална ситуация.
Това е по принцип. С треньорите в БГ не знам как стоят нещата напълно. Доколкото са ми казвали приятели, са на едно сравнително добро ниво, но може и да не са толкова добри.
В щастието не се самозабравяй, в нещастието не се отчайвай.