.
Резултати от 1 до 5 от общо 5

Threaded View

Кандидатстване след 12 клас

Трябва да решавам какво ще уча. Всички ме убеждават, че компютърите са бъдещето, следователно да запиша някоя такава специалност. Попринцип математиката ми върви, стига да се озоря достастъчно - не я мразя и даже понякога ми е приятна. И като гледам освен нея и английският, нямам други предмети, които силно да ми вървят, така че или ще е математика, или английски, ама с второто не виждам какво...
    Та, да се върнем по темата. С математика икономическите специалности не ми се виждат много добра възможност. Да работя за безработна после, вече всеки го знае и е на това мнение. И като гледам нещо с компютърни технологии ми е най-добрият вариант. Не знам дали ме влече, може би до някаква степен ми се струва интересно, но съм пълен гьон с компютрите. :Д Имам предвид, че не съм навътре в нещата и знам само повърхностни неща, пък и не учим, защото съм е езикова. И като ми започнат с някакви си хардуери, операционни системи, софтуери.. нямам си и на представа за какво иде реч. И се чувствам някак.. тъпо. :Д Знам, че всичко се започва там от нулата, но все пак мислите ли, че това е проблем??
    И освен това кой е правилняит университет? За ТУ чувам доста отрицателни мнения, като че ли СУ е по-добре, но не знам.. А Варна? И съответно с каква специалност има реализация, защото само в ФМИ са около 10 (за СУ става въпрос)

Факултет по математика и информатика
    Математика
    Приложна математика
    Математика и информатика
    Статистика
    Информатика
    Компютърни науки
    Софтуерно инженерство
    Информационни системи
    Математика и компютърни науки

Интересува ме специалност, с която след това ще мога да си изкарвам хляба.

И за друго много съм се чудела - МИО. Ама има ли реализация после, няма ли.. какъв е шанса да те приемат някъде после без връзки...

Ще се радвам някой по-компетентен да ме светне за основните неща.
    Последно редактирано от anichkka : 07-20-2012 на 09:35

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си