.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 10 от общо 10

Храни, влияещи на половите хормони

Не знам дали формулирам правилно заглавието.
    Четох някъде, че хмелът например повишава нивата на женски хормони и затова при мъжете, които прекалявали с бирата, се намалява окосмението, мускалната маса и пр. Също така при акне не се препоръчва консумирането на млечни продукти, вероятно по същата причина - повишават се нивата на андрогените.

Моля по-компетентните по въпроса да ми обяснят накратко кои храни как влияят на мъжките и женските полови хормони в организма.
    Един момент невнимание - цял живот страдание.
    НЕ на войната по пътищата!

Мега фен Аватара на FuckingFreak
    Ядките доколкото знам.
    ...но във тебе като рана
    ще пари мисълта, че две неща
    не можеш никога да си възвърнеш:
    Живота да избавиш от смъртта
    и времето назад да върнеш!

"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
    "Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
    "Защо?"
    "Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Всички, съдържащи фитоестрогени. Фитоестрогените протектират мъжете, но при жените докарват дисбаланс с нарастване риска от рак на гърдата, неоплазия на ендометриум и бял дроб и т. н.
    Самите естрогени пък /да речем от растителен произход/ протектират мъжете от развитие на рак на простатата.

При мъжете обмяната на половите хормони се уврежда от мастната тъкан /нали са шкембелии повечето/- тестостеронът се метаболизира от ароматазата до естрогени и оттам се започва нарастването на млечните жлези, появяват се съдови звезди, еритем, намаляват окосмяването и либидото... Отделно от алкохолно увредения черен дроб се бърка обмяната пък на самите естрогени и се удължава действието им в организма и ето ти порочен кръг.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Ъъм... но аз навсякъде чета, че фитоестрогените са женски полови хормони, пък и то се съдържа в самото име?
    Един момент невнимание - цял живот страдание.
    НЕ на войната по пътищата!

Соята знам, че била вредна както за мъже, така и за жени, ама но това са неща, които знам без някакво реално потвърждение от лекар/биолог.
    Така че.. по-добре се информирай от здравни сайтове, не от тук.
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Естествено, че соята е вредна, защото над 90% от плантациите по света са плод на генното инженерство.
    ...но във тебе като рана

"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
    "Защо?"

Мега фен Аватара на babity
    И какъв е проблема с генното инженерство, ако може да попитам?

Ами по принцип хората напоследък избягват ГМО продуктите...
    ...но във тебе като рана

"Защо?"

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Ксеноестрогените, мисля са по-голям проблем от фитоестрогените. Все пак фитоестрогените са растителни хормони съдържащи се в лененото семе в най-големи количества, както и в соята, сусама, лука, чесъна, люцерната, ядките, бадемите, броколито, целината, дори в зелето и още много, много други растителни храни.
    Ксеноестрогените ми изглеждат далеч по-опасни и са почти навсякъде. Възможни източници са месото, млякото, дори и яйцата. Храни които съдържат BHA (butylated hydroxyanisole), това е консервант който е и ксеноестроген. Ксеноестрогени е възможно дори да има в боите, като PCBs (polychlorinated biphenyls), в слънцезащитния крем /4-MBC/. В пластмасите също се съдържат, затова не ползвай многократно едно и също шише за вода. Повечето пестициди, хербициди и инсектициди също имат такова действие. Изобщо ксено хормоните са навсякъде и са адски трудни за избягване...

Мега фен Аватара на KumchoValcho
    леле

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си