Цитирай Първоначално написано от chushkopek Виж мнението
Lady, Защо смяташ, че е невазможно да има романтика/тръпка и => ревност след дългогодишна връзка?
А какво ти пречи да прекратиш такава?
След като не си последовател на идеята какво правиш ТИ в дадената ситуация?
Иначе да, успя да ме убедиш да не отричам идеята.
Знам ли, наблюдавам родителите си и техните семейни приятели. Просто виждам как в един момент на двойката просто ѝ е удобно да е заедно - уважават се, обичат се (може би като приятели, няма как да знам), изгледали са по 2 деца, имат си общи имоти. Изобщо животът им заедно е приличен. На по 50 години, на кого му се иска да разваля домашния си комфорт, заради сексуалната тръпка? Наистина, не мога да го твърдя от собствен опит, това са просто странични наблюдения. Тези хора не се ревнуват. Уважават се достатъчно, че да не се компрометират един друг. Не знам дали кръшкат зад гърба на половинката си (тайно), но любовта им се е превърнала в много силно приятелство и партньорство.
Виж, аз не казвам, че при ВСИЧКИ двойки изчезва тръпката. Познавам и такива, които и до днес се държат като ученици и се ревнуват.

Колкото до това, какво правя АЗ в дадената ситуация, мога да ти отговоря само от полезрението на скромните си 20-и-няколко години. Сега не бих го изтърпяла. Сега бих прекратила връзката и бих потърсила друго другаде. Но не мога да си сложа ръка на сърцето и да кажа, че след 30 години с този човек до мен, бих го изоставила, заради идеята, че може би спи с други понякога.