- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Как ще коментирате следното:
Първо-ако аз съм изневерил в напълно осъзнато,трезвено състояние,значи вече нямам чувства към приятелката си.В сегашната ми връзка ме отблъсква самата мисъл.И то не заради принципа "изневярата е лошо нещо",а защото си обичам приятелката.В предишната единственото,което ме спираше,беше моралната страна.Просто вече нямах чувства към момичето и съответно нямаше смисъл да стоя с нея.
Оправданието "Изневерям,за да видя колко по-добър е моят от другите" ми прави доста кофти впечатление.И съм сигурен,че не само на мен.Щом ходиш с него,трябва да ти стига и да вярваш,че е по-добър.Не да го проверяваш.Защото такива проверки може да се провеждат всяка седмица.А какво се случва,когато уцелиш някого,който се окаже по-добър?
За следващото ти изказване-противоречиш си.Твърдиш,че не ходиш с никого само заради ходенето,но същевременно разсъждаваш уникално пресметливо и сметкаджийски.Не,няма как да съм сигурен,че ще намеря някоя,с която да ми е по-приятно.Факт е обаче,че щом сме се разделили поради изневяра,значи връзката вече не е вървяла.Ако си вървеше нормално,нямаше да се стигне до въпросната изневяра,а дори и да се беше случила,ако и двамата още имахме чувства един към друг и искахме нещата да продължат,щяхме да я преодолеем или поне да направим всичко възможно.Щом връзката не върви,няма смисъл да се стои в нея,само защото не съм сигурен,че ще намеря по-добра.По тази логика всички трябва да са женени за първия си партньор в живота,защото никога няма как да си сигурен,че ще намериш нещо по-добро.
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead