- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Испански или немски ?
Моето мнение е, че испанският е за забавление, както вече казахме Латинска Америка няма с какво да привличаПо тази логика да хваща китайски, индийски... ще обхване няколко милиярда души :Д
Хм. Ми зависи какви са ти плановете - ако искаш да живееш някъде в Европа, бих казала Немски. Граматиката му ще ти се стори леко странна, но пък създава добра основа за ученето на други езици. Испанският, от друга страна, е много по-лесен, но пък какво ще правиш с него? Ако ти се излиза в чужбина, къде ще идеш с Испански? Испания (лоша идея) или Латинска Америка (още по-лоша идея)? Затова, на твое място бих избрала Немския.
Хубаво, няма да споря. Всичките сте страшни разбирачи, учете си немския.
И аз съм за Немски. Сега и аз ще го уча като втори език, като преди пак го учих две години, само тази пропуснах.
Иначе имаме избор между Френски, Немски и Руски. В началото аз писах руския, но в последствие си го смених, тъй като 2 години съм го учила немския.
С две ръце и два крака за немския, уча го с голямо желание и ми е много по интересен от английския![]()
Икономическата сила е САЩ, а тия под нея са някои по-зле и от България...Факт, че много хора говорят испански, но не са в привлекателни държави...
Аз бих избрала немски.В момента уча руски и английски,а от следващата учебна година започвам и немски.Съветвам те немски защото в Германия има много университети,които приемат само с диплома и добро владеене на немски.А колкото до испанския той е по-разпространен,но ако искаш да се развиваш в Европа (да учиш или работиш) по-добрия избор е немския.![]()
5 години имахме засилено обучение по немски в училище,а аз какво знам?Пет лафа на кръст...Не на всеки му се отдават езиците.Между двата езика немският ми се струва по-лесен,защото има някаква минимална прилика с английския,докато испанския звучи много яко(да,разтапям се като слушам испанска реч),но е коренно различен.Демек,ако ти се отдават езици-испански,ако не-немски.
ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЧОВЕШКО.
ДА МРАЗИШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЖЕСТОКО.
ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ МРАЗЯТ Е ВЕЛИКО !!!
Ходи учи в Латинска Америка - там е по-зле и от при нас. За САЩ да не говорим - там испански се говори, да, признавам, но го говорят мексиканците и малцинствата, които не са особено напред в живота. Върнах се от Америка преди една седмица и мексиканци и други испаноговорящи се срещаха главно като общи работници и продавачи в заведения за бързо хранене. И ако това са ти надеждите за САЩ, испанският много ще ти помогне !
Wednesday666
Имаш ли представа колко български имигранти в Испания са безработни?! А като се има и в предвид, че безработицата в страната е 23%. Те са на същото дередже като Гърция ама са значително повече хораИ кой ги издържа тия държави... а да Германия. Пък и ти говориш как в Латинска Америка се говорило испански - ми да си говорят. Няма значение колко души го говорят, ако няма реализация с него. Швейцария, в която се говори предимно немски, е 73 пъти по-малка по население от Латинска Америка и все пак е в пъти по-предпочитана от южноамериканските държави, замисли се - сигурно има причина за това
п.с. извинявам се за двойния пост
Стига де хора.Разочаровах се с всеки следващ пост.Излиза,че е било пълна загуба,че влязох в Испанска. ;/
Живея в Германия , отначало ми беше много трудно , минаха около 2-3 месеца докато започна да говоря , словореда е объркан , като цяло граматиката е сложна , съществителните се заучават с der die das ... но моя съвет е НЕМСКИ и ИСПАНСКИ , въпреки че мисля че немския ще ти трябва повече ..
Въпрос на лично мнения , моето е испански :
1во че е по-лесен, аз уча английски и френски а от догодина започвам и испански и вече ми се вижда лесен
2ро това е втория или третия най-говорим език след английския, пък и на мен лично ми звучи прекрасно.
Но мисля че трябва да избереш този който ще учиш с удоволствие и в двата случая няма да збъркаш![]()
Хората ти се смеят, защото си различен...А ти им се смей защото са еднакви!
С две ръце съм за испанския. Това е език,който първо вече е навлязъл в днешно време достатъчно,че да го избереш. Второ,че е много по-благозвучен от немския. Определено ще ти е полезен повече испанския.
Аз съм за немски.
Ако беше италиански можеше да ти е от полза ако искаш да се занимаваш с мода, обаче испанския... не знам, не намира приложение, докато немския намира и то огромно! Колкото и да не го харесвам бих избрала него + че испанския не ми е любим език.
Определено Испански <33 много благозвучен и лесен за учене език.