.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 53
    Моето мнение е, че испанският е за забавление, както вече казахме Латинска Америка няма с какво да привлича По тази логика да хваща китайски, индийски... ще обхване няколко милиярда души :Д

Супер фен Аватара на Wednesday666
    Цитирай Първоначално написано от victimofpain Виж мнението
    Моето мнение е, че испанският е за забавление, както вече казахме Латинска Америка няма с какво да привлича По тази логика да хваща китайски, индийски... ще обхване няколко милиярда души :Д
    По същата логика половината ми даскало да си седи в тях, щот учат в Испания.

Хм. Ми зависи какви са ти плановете - ако искаш да живееш някъде в Европа, бих казала Немски. Граматиката му ще ти се стори леко странна, но пък създава добра основа за ученето на други езици. Испанският, от друга страна, е много по-лесен, но пък какво ще правиш с него? Ако ти се излиза в чужбина, къде ще идеш с Испански? Испания (лоша идея) или Латинска Америка (още по-лоша идея)? Затова, на твое място бих избрала Немския.

Супер фен Аватара на Wednesday666
    Хубаво, няма да споря. Всичките сте страшни разбирачи, учете си немския.

Цитирай Първоначално написано от Wednesday666 Виж мнението
    По същата логика половината ми даскало да си седи в тях, щот учат в Испания.
    учат в Испания или испански?Аз нищо не съм казала за испанския...просто от двата немският би ти осигурил по-добро образование и работа според мен...И аз исках едно време да уча испански, но сега не съжалявам, че учих други 2 езика вместо него

Голям фен Аватара на Starless
    И аз съм за Немски. Сега и аз ще го уча като втори език, като преди пак го учих две години, само тази пропуснах.
    Иначе имаме избор между Френски, Немски и Руски. В началото аз писах руския, но в последствие си го смених, тъй като 2 години съм го учила немския.

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Немски определено, с две ръце и два крака съм за него ;д.

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Аз не говоря за Европа. Аз говоря за цял свят. Знаеш ли точно колко е голяма Латинска Америка? Германия е много силна, обожавам я тази страна, но не е по-голяма икономическа сила от Америка.
    Олеле майко...

немски
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

С две ръце и два крака за немския, уча го с голямо желание и ми е много по интересен от английския

Икономическата сила е САЩ, а тия под нея са някои по-зле и от България...Факт, че много хора говорят испански, но не са в привлекателни държави...

Аз бих избрала немски.В момента уча руски и английски,а от следващата учебна година започвам и немски.Съветвам те немски защото в Германия има много университети,които приемат само с диплома и добро владеене на немски.А колкото до испанския той е по-разпространен,но ако искаш да се развиваш в Европа (да учиш или работиш) по-добрия избор е немския.

Супер фен Аватара на PyCoKoCkA93
    Град
    Пловдив
    5 години имахме засилено обучение по немски в училище,а аз какво знам?Пет лафа на кръст...Не на всеки му се отдават езиците.Между двата езика немският ми се струва по-лесен,защото има някаква минимална прилика с английския,докато испанския звучи много яко(да,разтапям се като слушам испанска реч),но е коренно различен.Демек,ако ти се отдават езици-испански,ако не-немски.
    ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЧОВЕШКО.
    ДА МРАЗИШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЖЕСТОКО.
    ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ МРАЗЯТ Е ВЕЛИКО !!!

Повече от фен Аватара на zlatko98
    Повече вратички с немски? Боже.

Половината свят говори английски, другата испански. Кой викате отваря повече вратички?

Германия, Австрия и там кои още имат за пръв език немски - да, но Латинска Америка е по-голяма, да не говорим, че в Америка примерно сте за никъде с немски.
    Ходи учи в Латинска Америка - там е по-зле и от при нас. За САЩ да не говорим - там испански се говори, да, признавам, но го говорят мексиканците и малцинствата, които не са особено напред в живота. Върнах се от Америка преди една седмица и мексиканци и други испаноговорящи се срещаха главно като общи работници и продавачи в заведения за бързо хранене. И ако това са ти надеждите за САЩ, испанският много ще ти помогне !

Wednesday666
    Имаш ли представа колко български имигранти в Испания са безработни?! А като се има и в предвид, че безработицата в страната е 23%. Те са на същото дередже като Гърция ама са значително повече хора И кой ги издържа тия държави... а да Германия. Пък и ти говориш как в Латинска Америка се говорило испански - ми да си говорят. Няма значение колко души го говорят, ако няма реализация с него. Швейцария, в която се говори предимно немски, е 73 пъти по-малка по население от Латинска Америка и все пак е в пъти по-предпочитана от южноамериканските държави, замисли се - сигурно има причина за това
    п.с. извинявам се за двойния пост

Стига де хора.Разочаровах се с всеки следващ пост.Излиза,че е било пълна загуба,че влязох в Испанска. ;/

Цитирай Първоначално написано от victimofpain Виж мнението
    Еми всъщност зависи за какво му трябва...немският е много по-добре от испанския...Германия е една от най-силните икономики в света, висшето образование е евтино, немски фирми има в цяла България, както и в целия свят във всякакви отрасли...дори с туризъм да реши да се занимава да отиде на морето и всичко е руснаци и немци...испанци не съм видяла...сигурно има де, но малко...а и кво като Латинска Америка говори испански...да не би да има много фирми тука?Или пък са някви супер проспериращи, че да емигрираме там!
    Според мен трябва да си избереш това, което предпочиташ, но и наистина моят съвет е да помислиш дали искаш и имаш възможност да учиш в чужбина...защото в Австрия и Германия образованието е съответно безплатно и около 500 евро на семестър...а все пак е на ниво...вярно че животът е скъп, но пак излиза по-евтино от Англия например, а в Испания не съм чула толкова масово да се ходи да се учи
    Човекът не ви пита за английски...може и да знае ...

Живея в Германия , отначало ми беше много трудно , минаха около 2-3 месеца докато започна да говоря , словореда е объркан , като цяло граматиката е сложна , съществителните се заучават с der die das ... но моя съвет е НЕМСКИ и ИСПАНСКИ , въпреки че мисля че немския ще ти трябва повече ..

Повече от фен Аватара на thelover3
    И двата! Ще са ти много полезни.

Въпрос на лично мнения , моето е испански :
    1во че е по-лесен, аз уча английски и френски а от догодина започвам и испански и вече ми се вижда лесен
    2ро това е втория или третия най-говорим език след английския, пък и на мен лично ми звучи прекрасно .
    Но мисля че трябва да избереш този който ще учиш с удоволствие и в двата случая няма да збъркаш
    Хората ти се смеят, защото си различен...А ти им се смей защото са еднакви!

Мега фен Аватара на iiordanova
    С две ръце съм за испанския. Това е език,който първо вече е навлязъл в днешно време достатъчно,че да го избереш. Второ,че е много по-благозвучен от немския. Определено ще ти е полезен повече испанския.

Цитирай Първоначално написано от iiordanova Виж мнението
    С две ръце съм за испанския. Това е език,който първо вече е навлязъл в днешно време достатъчно,че да го избереш. Второ,че е много по-благозвучен от немския. Определено ще ти е полезен повече испанския.
    По-благозвучен - да, но по-полезен....

Мега фен Аватара на SuNsEt
    Град
    California,Los Angelis,Sofia,Amsterdam,Bern понякога и в New York :P
    Аз съм за немски.

Ако беше италиански можеше да ти е от полза ако искаш да се занимаваш с мода, обаче испанския... не знам, не намира приложение, докато немския намира и то огромно! Колкото и да не го харесвам бих избрала него + че испанския не ми е любим език.

Определено Испански <33 много благозвучен и лесен за учене език.

Супер фен Аватара на пAteNцЕ
    испански

Голям фен Аватара на ScarlettS
    И аз се присъединявам към привържениците на немския.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си