.
Резултати от 1 до 25 от общо 142

Threaded View

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от ScarlettS Виж мнението
    ...
    Гледал съм филма, в него се говори за времето от релативистка гледна точка. Като вкараме принципът на неопределеност на Хайзенбърг нещата не изглеждат точно такива.

Дали има нужда да коментираме свободната воля в нереалистични измерения? Всъщност, те са реалистични, но всеки очертава сам границата на интерпретацията си за свободна воля и по тази причина е наложително да я разгледаме във всички аспекти, които успеем да съчиним. Също така един въпрос е интересен да се разглежда, по простата причина, че е въпрос. Всъщност това е причината да не интерпретирам горенаписаното. Всеки преценява за себе си кое е от значение и дали да възприема дадена концепция, че дори какви чувства да обвързва с нея.

И все пак е интересно да се запитаме (ако ще се съгласим, че не можем да игнорираме външните въздействия), дали не сме изтъкани единствено от такива външни влияния и къде точно е границата на "вътрешното"?

@hyahyaasd, кои "някои" визираш? Дали "някои" предвиждат бъдещето или не предполагам е проблем, над който няма да се съгласим настоящето хилядолетие. Не смятам, че имаме ирационален биологичен апарат, който получава свише информация за бъдещето. Предположения можем да правим понякога с точност, особено ако вложим мисъл в тях, но смятам, че не можем да правим предположения от всякакво естество и винаги ще има една част, която ще сме неспособни да предречем.

ПС: И понеже навлязохме в територията на "къ ни работи главицата", да споделя и аз нещо, което ми беше изключително интересно в тази област: http://www.youtube.com/watch?v=G6CVj5IQkzk
    Последно редактирано от Chacho : 07-27-2012 на 12:19
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си