Блонди, не ме карай да се смея докато пия течности.. моля.

Шофирането и отглеждането на дете са две коренно различни неща. Шофирането е като карането на колело, то е способност, която можеш да научиш. Като плуването. Докато отглеждането на дете изобщо не е способност а начин на мислене. Не можеш да се научиш да отглеждаш деца. Щото детето не е телефон или телевизор, придружен с книжка с инструкции. Ако беше така.. ехеее колко по лесно щеше да е. Отглеждането на дете може да се сравни с изследване на непозната територия. Това първо.

Недей да излизаш с евтините плоски клишета за парчето месо и бабите на 70. Всички знаем че пушенето е вредно, наркотиците водят до зависимост и алкохола причинява цироза, и все пак това са основни бичове на нашето време. Заучените оправдания и клишета просто няма да подействат на мислещите. Както казах по горе - отглеждането на дете пряко зависи от начина на мислене. Отглеждането на дете е много повече от себераздаване и споделяне. Може би тази ти розова представа предопределя и начина ти на мислене. Ще ти дам един пример - аз не обичам малки топчести пухести животинки. Нищо не трепва у мен при вида на зайче, мишле, бебе коте или малко кученце. Нищичко. Дай ми една тарантула, змия, гущер, бръмбар хлебарка от пеещите или нещо от рода и съм твой до гроб, мило и драго ще дам гадинките да си живеят нормално. Айде ся.. какво ми има че бащинския ми инстинкт не се включва при вида на малко беззащитно животинче? Егоцентрик ли съм?

Отглеждането на едно дете е начин на живот. Не всички хора могат/искат да споделят с другите. Което не ги прави задължително лоши. Щото нали.. няма как всички да са ни възпитали еднакво. Егоизъм би било да имаш фабрика за хляб и да не даваш на другите. Ако имаш малка фурничка обаче, да не споделяш хляб с другите би било нормално.

А и това със съмняващия се човек е огромна глупост. Още не ме е издразнило достатъчно за да ти кажа защо. Желанието е необходимо, но не и достатъчно условие за да направиш нещо. В противен случай костенурките щяха да летят, а рибите да ходят по земята.