- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- МАТЕМАТИЦИ! Имам зад. за вас!
48/2(9+3) = ?
Вие колко мислите?
Funny.
24.12=288
Лявоасоциативни са операторите почти навсякъде.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Шавали?
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Аз си заставам зад този. После ще спорим.
и аз съм на мнението на чачо
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
Ето чети тук > http://answers.yahoo.com/question/in...8055505AA0F9In
Но и там не е напълно верен отговора, само се доближават.
според мен мислиш, че отговора е 2, но всъщност отговора е 288
познах ли?
ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga
Всъщност по тоя начин зададена,не се разбира кое действие трябва да се извърши първо.
Зависи .. дали наклонената черта се използва като знак за деление или е дробна черта. (някой ще каже, че са едно и също, но не са.
Ако числата след наклонената приемем като числител, а тези преди като знаменател.. отговора е 2.
Ако приемем, че наклонената е просто знак за деление, то отговора е 288.
Няма такова правило в алгебрата, че дистрибутивността е някаква по-приоритетна операция. Дистрибутивността е единствено свойство на операциите в някои множества и дистрибутивният закон указва как се разкриват скоби чрез операцията единствено, ако сме изолирани до случай а*(b$c) или (b$c)*a, където * и $ са операции. Дистрибутивността не казва нищо в случай, че имаме равноприоритетни операции. Това е въпрос на асоциативност, която ти споменах по-горе. Прието е, че умножението и делението са лявоасоциативни (по-често срещаната конвенция е) и калкулаторите следвайки това правило ще ти пресметнат, че отговорът е 288, а не защото не разбират.
Ти чети: http://en.wikipedia.org/wiki/Operator_associativity
Може да не съм си взел всички изпити, но по абстрактна алгебра съм внимавал.
според мен правилния отговор на въпроса "3*2/4*5=?" е "fuck off and come back with a proper notation" - пример за proper notation в случая е използване на дробна черта, или нещо от сорта на "(3*(3/(2*2))*(5/(5/3)))/(6/2) - където не си в ситуация 6/3*2 и се чудиш дали е 6/6 или 2*2
ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga
искам да е равно на 933 .... problem solved
fear4o <--- май bro' xDD
darkPaladin <--- *миг, мииг*
So what we get drunk
So what we smoke weed
We’re just having fun
We don’t care who sees
So what we go out
That’s how its supposed to be
Living young and wild and free