"Не ме е страх, защото може да ме доведат до лудост. Страх ме е, че докато си блъскам малкия мозък да разгадая нещо толкова абстрактно, ще пропусна много земни приятни неща. Обвинете ме, че съм малък човек с малки разбирания. Да, вероятно е така, но не страдам от стремежи да намеря отговори на толкова големи въпроси. Приела съм да приемам някои неща, че са така. Сигурно е възможно някой да ги оспори. Но не искам да бъда аз Това е и причината да не се считам за особено интересна. Напротив, съвсем обикновена съм си и да ти кажа, намерила съм своето спокойствие в това."
- LadyDi модератор у форона
"Сънищата са стихове на подсъзнанието" - Стивън Кинг, Сънят на Харви, Малко след залеза
"Виждам че не носите халка, господин Лестър. Ако някой ден се случи да носите вашата толкова дълго, колкото аз нося своята, ще разберете че в семействата винаги има нещо скрито."
- Стивън Кинг, Зъл мрак, угаснали звезди
"But so is yours. Eventual foreclosure awaits all of us. More likely than not, I'll receive my notice before you do, though yours,too, is in the mail. Nevertheless, until the postman comes, be happy. " - Dean Koontz, Seize the night
"Бегло ми мина през ум, че приличат повече на брат и сестра, отколкото на съпрузи - той беше наследил ума, тя красотата, но и двамата по нещо си приличаха, наследственост, от която не може да се избяга. По-късно, когато се прибрах вкъщи, разбрах, че изобщо не са си приличали - причината, поради която ми се бе сторило така, се криеше в последиците от стреса и скръбта, изписани по лицата им. Странно, как болката оставя отпечатъка си върху нас и ни кара да изглеждаме като едно семейство." - Стивън Кинг, Зеленият път
"В улегналите малки градчета рядко се среща добро. Най-често в тях царува безразличие, разнообразявано сегиз-тогиз от блудкава злоба или, още по-лошо, с умишлени злодеяния. Животът тук никога не е напомнял кипящ казан и ако изобщо е къкрил, то винаги е било на слаб огън. Животът ти в градчето е ежедневно интимно общуване - толкова всеотдайно, че в сравнение с него онова, което вършиш вечер с жена си в скърцащото легло, изглежда като безобидно ръкостискане. А по мръкнало градчето си е твое и ти си негов и заедно заспивате мъртвешки сън, както навярно спят камъните в северната ти нива. Всъщност тук няма друг живот освен бавната смърт на дните, така че когато над градчето приижда зло, идването му изглежда едва ли не предопределено, упойващо и приятно. Градчето познава мрака. Градчето си има тайни и го опазва добре. Градчето ги крие с безизразно лице на опитен картоиграч. Не го интерсуват ни Божиите, ни човешките, ни сатанинските дела. То познава мрака. И мракът му стига." - Стивън Кинг, Сейлъмс Лот
"А Кинг се чете лесно, но се разбира трудно. По- скоро се изживява".
- x7aZzy, потребителка във форума
“Най-силно се влюбват най-големите циници и най-големите песимисти, защото това е добре за тяхната същност. Моят цинизъм нямаше търпение да бъде опроверган. Хората, които говорят срещу любовта са онези, които най-силно се нуждаят от нея." - "Любовта трае три години" - Фредерик Бегбеде