- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Задължителен ли е лубрикантът при първия път ?
Здравейте,аз съм на 15 почти 16 - и с приятеля ми мислим да правим секс .Е аз съм девствена и се чудя дали трябва да се използва лубрикант за болката.Страх ме е .. ако може някой опитен да ми каже мнение и съвети ще съм ви много благодарна !!)
Идеята е да си влажна за да не те боли толкова и да влезне по-лесно. Ако той си поиграе и успее да те възбуди максимално няма да имаш нужда от лубрикант. Но вие си преценявате де, нищо задължително няма.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Както каза Мерлин,не не е задължително,но е желателно,ако и на двамата ви е за първи път-още повече.
maDamn
Да,но четох някъде,че лубрикантът е опасен за момичета под 19 годишна възраст.Нямам си на идея дали е вярно обаче..
Не е задължителен, но е препоръчителен. Тъй като надали от това притеснение и този страх, ще успееш да се отпуснеш както трябва и да се отдадеш на чувствата. Така, че избора си е ваш. Моят първи път е бил без лубрикант, имало е болка , но не е била такава за умиране.
Не ми е толкова до страха колкото до притеснението.Мисълта ми е,че искам всичко да е перфектно и искам да знам кой е по-добрия вариант и дали е фатално без лубрикант.
Какво означава перфектно?! Без болка няма да мине. Моите поздравления, че сама си се досетила за лубрикант. Няма смисъл да го мислиш просто. Така или иначе ще си притеснена и поне малко стегната, колкото, и да е опитно момчето, колкото, и да се старае да те отпусне.
Аз бях с лубрикант. Все пак е измислен за улеснение. Няма как да вреди. Това е изкуствена смазка. Едно огромно улеснение. Няма да мислиш дали си достатъчно влажна, след като го използвате. Ако те е страх толкова много, винаги може с пръст да те отвори преди самото проникване. Тогава болката е по-тъпа, но може и да няма такава въобще. Просто не мисли по време на акта и така ще се отпуснеш максимално. Не бързайте и го използвайте.![]()
Последно редактирано от ledenakrasota : 07-25-2012 на 16:18
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Тука малко ми е странно мнението. Моя първи път беше без, но аз и нямах нужда от такъв.
Вземете си за всеки случай, щом не искате да прецаквате опита.
Но мнението ми по темата е странно , защото смятам, че е по-добре ти да се възбудиш достатъчно, че да не ти трябва. Нека опитам да поясня - за теб ще е по-приятно самото чувство, ако си естествено овлажнена от възбуда. Иначе ми е някак: "И да не успея да те възбудя, няма проблем има лубриканти"
А бе всяко момиче ли може да се отвори с пръст ? Възможно ли е да ги е пъхал , но да не е разкъсал химена ?
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Всяко момиче може да загуби девствеността си с пръстиИма някои ,които не успяват , но определено може с пръсти
Не съм чувала някой при първия си път да е ползвал лубрикант.Аз също не съм нито някоя от приятелките ми.Няма смисъл,първият път ще бъде просто проникване,при което няма да ти е грам хубаво.Не се отчайвай от секса де.Само първият път е такъв,при който почти нищо не осещаш след проникването.А долколкото прочетох някои са предлагали отваряне с пръсти.Дори не си помисляй за такова.Болката е доста по-голяма чрез пръст отколкото направо с члена.![]()
Можеш да използваш лубрикант - НЯМА да ти навреди.Но не знам дали това толкова ще облекчи болката ,болка винаги си има при едни много ,при други малко,все пак ципата се къса...