.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 18 от общо 18
    Супер фен Аватара на пAteNцЕ

приятелство ли е това ?

Еми то не е отскоро проблема де -.-
    Имам си много близка приятелка от класа.Знаете как - споделяне на тайни, клюкарстване , даже и мислите си четем понякога.Но едно приятелство си има и минуси нали -.-
    Е,тука става въпрос за...ами не знам същност как се нарича,но ще го опиша. Когато ме е молела за услуга,(почти) винаги съм помагала, услужвала.Е,понякога и малко зор трябва,все пак човек не може всичко да върши е така. Въпроса е че като не го направя(дори да е нещо съвсем дребно) тя прави от мухата слон.След един лагер заедно,взе да ме мъмри за всичко.Е голям човек съм,мисля че и сама мога да си осъзная грешките, не да ми се карат като на малко дете.Нея не я критикувам-аз съм от хората "зае*и,не се коси за дреболии". За всичко аз съм и виновна -.- Като и спора,аз съм тъпата и обърканата.И (забележете) като докажа че съм права,тя се сърди и спира да ми говори(е, аз не тръгвам след нея да й се извинявам,нека си се нацупи). Тъпо държание. Нямам думи. А уж разправя колко е зряла. Каквото и да кажа,бива омаловажавано,все едно на стена говоря -.-
    И когато аз я помоля нещо рядко(не казвам никога,но да-не съвсем често) бива молбата ми уважена и изпълнена.Била заета или забравила. (ако аз забравя естествено че ще е най-лошото нещо на света) Исках да се видим. Даже след като ходих на почивка с нашите,и купих едно герданче с мидичка :3 Писах и,не отговаря вече(...) 4 дни(а я виждам всяка вечер на линия,виждам как качва нейни снимки и тем подобни-да,тя е,не друг)Дори споменах,че съм и купила нещичко ама то...човек да не я помоли за нещо -.- Мърда и половина. Е? Хелп :Д
    Пс: повтарям не съм от слабохарактерните, а съм непукист

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Няма смисъл от приятели, които те карат да се дразниш толкова. Струва ми се, че тя има нужда да се доказва. Ама по-добре да не е на твой гръб.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

въпроса е че на мен не ми пука, непукист съм (а тя не е) и го вижда,дразни се
    и това не е от скоро но не е и кой знае колко отдавна
    според мен се е раздразнила,защото много плямпам, а цял ден да прекара човек с мене ще му се надуе главата са ще си "почине от мен" :Д

Супер фен Аватара на filmimilmi
    Много жалко за теб, че толкова лесно навеждаш глава. Вършиш й услуги непрекъснато, а когато не можеш се чувстваш виновна, а тогава тя пък, познавайки характера ти, прави фасони, за да ти е още по-зле. Щом чак тема повдигаш по въпроса, смятай колко много й отстъпваш, за да се стигне до това да се оплакваш на непознати вместо да й кажеш как стоят нещата в лицето й. Страх те е, че ще ти обърне гръб и пак ще направи фасони. Прави си сметка и колко й пука, когато правиш жестове към нея. Ето, че си й взела подарък, с нетърпение очакваш да се видите, а тя пък те игнорира, защото не й е кеф да ти обърне внимание щом не е за услуга или няма нужда от някой да й слуша драмите. Каква приятелка ти е тя изобщо? Замисли се, до кога ще си казваш "по-добре да си трая, когато нещо ме дразни, за да не я нараня...". Нима сега не ти е кофти и не се чувстваш предадена, че уж ти е най-добра приятелка, а не сте се виждали от цифра време (цяла ваканция на морето и няколко дни от както си се прибрала при това с подарък), но въпреки това не изгаря от желание да се видите. И въобще, дори да няма кой знае какъв проблем, то най-малкото не трябва да отстъпваш на другите постоянно. Един ден като пораснеш и никога не си държиш на мнението как ще те възприемат другите, замисляла ли си се?

ооо....
    Държа на своето,просто съм непукист (ест имам граница на "непукизма ми")
    НЕ ми е зле като ми прави фасони-знам я ква е,не й обръщам внимание като почне тъй
    + това не веднъж съм и казвала кво и що и съм я правила на 2 стотинки...и как станаха нещата? аз седя при другите приятели,забавляваме се,говорим си и етс, тя седи в някой ъгъл нацупена, не говори с никой (не се отпуска лесно пред други хора,позатворена е) човърка по смартфона и не общува.После кой проговаря първи? Тя,защото си няма никой и ако не съм аз да я отвора към света,щеше да е аутсайдера на класа ...

Мега фен Аватара на tori
    Наричаш я и мърда, и 'много близка приятелка' едновременно. Първо реши кое от двете е за теб, дали я искаш в живота си или по-скоро е в графа 'хора, с които се виждам, за да не ми е скучно'. После отиваш при нея, намираш я по някакъв начин, и обясняваш какъв е проблема и че не ти е удобно така и ако ще те търси за да и вършиш мръсната работа, да и правиш услуги и да и тичаш след задника, по-добре повече да не те търси.

Благодаря за отговорите. Ще процедирам според ситуацията - естествено,няма да пестя думи (не че досега не съм го правила) Замислям се само, че сигурно пропускам нещо,за да ви опиша по-точно картинката,нали знаете че през моите очи ще е едно,през нейните - друго.

Повече от фен Аватара на antineutral
    На мацката просто все някой й е виновен и ти си и под ръка. Точно на нея държанието й е като на малките деца - като не може да постигне нещо с аргументи или обосновани дейности, го кара на чувства. Все едно да каже че 2 и 2 е 5 и да се опита да убеди целия свят в това Няма как да стане ест. Повечето хора ще постъпят като тебе - ще й се изсмеят и игнорират. Ако не ти е болка на сърце остави я да се тръшка. Ако все пак ти пука, можеш да поработиш малко върху това как да й поднесеш нещата без да има сърдити.

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    Не , не е.

Приятелството не е такова, само за да си правите услуги. "На ти куклите, дай ми парцалите". Така не става. Колкото и да се опиташ да търпиш, и да оправяш нещата - на човек му писва по едно време.
    Сядаш и говориш с нея.
    Ако се оправи , оправи. Ако не, тя губи.

Мега фен Аватара на Anichkaxxwee
    Град
    Бургас
    И аз имах такава приятелка, сега сме просто познати, даже и тва не сме
    Ако обичаш някой, заради красотата му, не е любов, а желание!! Ако обичаш някой, заради интелигентността му, не е любов, а възхищение!! Ако обичаш някой, защото е богат, не е любов, а интерес!! Ако обичаш някой и не знаеш защо... това е любов... трябва да знаеш да обичаш без да губиш нищо в замяна...

Супер фен Аватара на ~The Smile~
    И аз имах такава приятелка-все се цупеше,че съм с другите си приятелки от класа,но сега изобщо не си говорим и не дружим,както преди.

Мега фен Аватара на Chacho
    Пате, вземи я възпитай малко. Като сгафи не си затваряй очите. Помолиш я за нещо, а тя те забрави. Ми пращай я да върви на майната си и да не се връща преди да е поразмислила малко. Като ти държи сметка, натрови я малко. Да се научи, че действията си имат последици. Дръж си на своето и да ти е през оная работа. Време е да оставиш и другата страна малко да се съобразява с теб по собствена инициатива.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

При мен почти всички момичета от класа са такива...............

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от chrisy26 Виж мнението
    При мен почти всички момичета от класа са такива...............
    Браво, баце, важно е да са знае.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен Аватара на Mary_Jane_69
    начи си попаднала на егоииииииииист

Според мен - тя просто иска вниманието само към себе си ... Но това , естествено, не може да стане. Просто е егоистка, която иска само да и помагаш Намери си нова приятелка, знам, че не е чак толкова лесно, но все пак ... Не бива ти винаги да се чувстваш виновна и т.н. Надявам се да съм помогнала.

Поговори с нея и виж какво ще излезне.. Ако ще продължава така най-добре ще е да я оставиш. Както казаха - тя губи, не ти.

или поговори с нея като зрял човек за държанието или намирай нова

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си