- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Някой по-запознат?
Такам,не съм много наясно,затова ще питам тука -.-
Вярно,рано ми е,сигурно ще си променя мнението още 100 пъти,докато дойде момента на кандидатстване в университетите.Влече ме модата и модния дизайн.Рисувам. Имам добри оценки,като цяло почти по всеки предмет съм на ниво.Оттам идва и проблема ми.Не знам в кое да се задълбоча.Знам,че при кандидатстването задължителния е по български език, а другото избираемо.Е точно избираемото не знам какво ще е. Искам отсега да се подготвя -.- Дори да не е конкретно за модния дизайн,а пак някакво така изкуство (рисуване,пластика също може) какво трябва да избера? Не съм сигурна,но някъде пишеше и за избираем рисуване (ако е така-какъв е точно изпитът?).И изобщо как е положението в тези университети за изкуство,мода и такаЧувам различни мнения- едни,че е западнало,други - че е напреднало,ново,модерно.За кои университети са добри(за София говоря) ? Който е запознат,да не пести думи, благодаря предварително
![]()
Матура по изобразително няма
Това са предметите:
Английски език
Немски език
Френски език
Испански език
Италиански език
Руски език
Математика
Предметен цикъл "Философия"
История и цивилизация
География и икономика
Физика и астрономия
Биология и здравно образование
Химия и опазване на околната среда
От къде да знамВлизаш в сайта на университета, който си избрала и четеш
Втората матура е задължителна, може да няма нищо общо с това, което ще учиш просто ти трябва хубава оценка т.е избираш предмета, който ти е най-силен
бтв кой клас си, че си се загрижила толкова?![]()
ще съм 10ти![]()
та значи,няма значение какво ще избера като втори,стига оценката да ми е висока,така ли? о.О
Може въобще да няма и да не ти трябва висока (но задължително трябва да имаш 3). Всеки университет си има собствено изискване към оценките от матурите. Къде мислиш да следваш мода? НБУ, ВСУ?
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
НБУ повече ми доверие вдъхва,абе квото и да взема,изкуство да е, че да не пощръклеярано ми още де...