- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Сериозна тема: Смисълът на живота
Какъв е?
ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga
Да се отдадеш на религията и да спазваш християнския морал и принципи.
МОМЧЕ
Penguin power!!
Империята се разраства-.-
Защо християнския, а не мюсюлманския? Не забравяй, че има разлики: според тях, трябва да се молиш по 5 пъти на ден. Имаш ли причина да мислиш, че ние сме прави, а те грешат?
Ами ако Бог в действителност изисква да се молиш по 5 пъти на ден, а християнската религия е само измислица (защото иначе там щеше да се спомене това за молитвите)? Тогава няма ли живота ти да отиде в следването на празни закони?
да правиш теми, в които да питаш, какъв е смисъла на живота
n00bs
no tnx, аз имам Свещеното знание, че религиите са булшит
Такъв ефект няма информационна стойност, сметната по Теоремата на Бейс. По същата теорема, религията губи, при това много категорично. Освен при липсата на дадени знания, но няма такива знания, които да обърнат нещата в полза на религията - все пак, всички вероятности са субективни и в реалния свят, вероятно всичко е 100% или 0%. Но не искам да почвам темата, просто приемам, че е така и оттам нататък, който иска може да водим нерелигиозен дебат за смисъла на живота.
И аз не съм вярващ.За мен религията е просто начин да се контролират хората.
Естествено, как иначе ще решиш какво да направиш? Как ще знаеш стойността на нещата иначе?
Живота, тва е много сложна тема и същевременно много проста.
Погледнато през призмата на различни хора може да има много различен смисъл. От погледна на един артист - да създаваш изкуство и красота, на един лекар - да спасяваш и даряваш живот.
Като цяло смисълът от биологична гледна точка е да се размножаваме,което е колкото смислено,толкова и безсмислено...правим нещо,ама шо го правим.
Раждаме се, порастваме, живеем , бъхтаме се да изкараме пари,тровим си здравето,създаваме деца, харчим така изкараните пари, за да си върнем похабеното здраве-късно е -умираме...
Не знам какъв е смисълът,може би е любовта,може би е това да намериш точния човек и в тялото ти да започнат да протичат химични реакцийки,нямам идея. Но пък като поживея още малко ще ти кажа ...
maDamn
Ние сме обекти, които търсим равновесие, но никога не го намираме, докато не умрем. Тогава сме в равновесие. Но атомите, от които сме съставени, не са.
Докато търсим равновесие, влияем върху равновесието на други обекти. Чрез това взаимодействие между съставни части (съставна част може да е, човек, животно, растение, климатично явление, камък, молекула и изобщо всичко) на Вселената, които търсят равновесие, самата тя търси равновесие. По този начин поддържа съществуването си. Ако достигне равновесие, ще спре да съществува.
ба ли го
Абе беги бе... Cмиcъла на живота cе обеcнява в тийн форум...
Ае моля ви cе... xDD