- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Интегрират ромите и дискриминират българите
Аз гледах на пред и протягах ръцете,когато решихте да ме предадете,умрете копелета гадни,умрете.аз пак съм тук и не може да ме спрете!
Абе,що просто не стерилизираме химически 1/3 от населениет (поне) и ще ги подкупим малко,под предлог,че ги имунизираме против хепатит.Хем е по "политикали корект" казано по български,хем популацията спадаСпри им тока и направи детските с/у успех в училище и да видим колко ще цоцат саждите
![]()
Предполагам, че има много расистки и крайни изказвания по темата, но няма да чета всичките. Направо ще кажа мнението си:
България има сериозен проблем с образованието. Не само ромите са образовани. Голяма част от младите Българи, които биха могли да работят си отиват точно защото искат добро образование. Образователната ни система е лоша и произвежда хора с ниска култура, които знаят малко и не разбират от много. Ясно е, че е хубаво да се подкрепя образованието на всички граждани на държавата.
Това, че им плащат ... Ромите между 20 и 35 години нямат родители със стабилна работа. Затова имат нужда когато някой ги принуждава да учат вместо да се издържат с работа да им дава пари. Това не е абсурдно, а логично решение на проблема. Тъй или иначе парите не са много и пак ми е чудно как ромите оцеляват с по 4 лева на ден.
Целта на управляващите е да си запазят властта и са си изготвили много хубава тактика ще я обобщя под лозунга "Глупавите хора се манипулират по-лесно". Макар и да не звучи гръмко това е самата истина и как може те да пропуснат да се възползват от това. Това се постига изключително лесно, разваля се образувателната система (родителите ви могат да ви кажат колко се различава сегашното от тогавашното учебно заведение), после се деградират други институции от които един циливизован човек от 21 век би имал нужда, като здравеопазването, после следва транспорта и прочие.
Така чрез първата стъпка си осигуряваме интелектуално по-слабо развито поколение, а чрез останалите се стремят да принудят сегашните буржоа да емигрират от България, просто защото държавата не може да им осигури качествен стандарт на живот.
Колкото и да звучи конспиративно - огледайте се. Вижте на какво са заприличали масата от училища и се поинтересувайте колко от съучениците ви са загрижени за интелектуалното си усъвършенствуване, а емигрантите дори не мисля, че има нужда да ги обсъждаме статистиките показват, че има 3 милиона Българи имигрирали в чужбина, като това са само официално пребиваващите.
Това нововъведение за което става на въпрос в темата смятам, че е поредната стъпка за осъществяване на гореупоменатият план, разбира се, че ще предлагат такива бонуси на циганите, та те са основния им електорат, а и са толкова лесно манипулируеми. Това трябва да се отнася само до някакво 'малцинство', защото ако това поущрение беше за най-добрите без значение от етническата им принадлежност нямаше да има същият ефект, тогава надали щяха да си кажат родителите "А, ето виж този кабинет ни подкрепя и осъзнава колко ни е трудно на нас циганите.", където всъщност стигаме до темата колко безполезни са циганите и как живеят на гърба на пролетариата досущ като политиците, но това е друга тема.
Important:За да не реве някой после в яростни протести колко съм бил расист и как е имало свестни цигани, държа да кажа, че като генерализирам имам в предвид някакво солидно булшинство, а не абсолютно всички.
Преди 1-2 месеца бях предложила идеята с детските и т.н. Но, за да се оправи наистина държавата, трябва да се спазва по-стриктно закона и да се променят някои неща от него. Например, ако мангалите не полуават пари и нямат доходи, те ще започнат да крадат, обаче ако ги вкарват в затвор за около 5 години и ги карат да работят тежък физически труд, както някой беше предложил, нещата ще се оправят. Трябва също така да бъдем равни:
1. Аз нямам нищо против това мангалите да получават образование и да имат работа, но не и да получават всичко на готово.
2. Не може като някой нормален гражданин на Република България забрави да си плати тока или водата, да ги спират, а бай мангал не си ги плаща с години и пак има.
3. Не може мангалите да извършват редица престъпления и да няма последствия, а ако някой нормален гражданин* без да иска, погрешка да направи същото нещо и да иде в затвор.
4. Не може мангалите да получават безплатни жилища и т.н., а нормалните граджани на държавата ни да нямат нищо.
5. Не може мангалите да си имат стотици незаконни жилища, бараки и какво ли ще не, а да събарят нашите сгради поради липсата на някакъв документ!
6. Има ли нужда още да изброявам, има стотици примери...
Просто всяко нещо трябва да си има последствия - това е единственият начин.
Не казвам и ние да получаваме всичко на готово, няма да е честно спрямо държавата, казвам само да премахнат всяка една привилегия на мангалите, да живеят честно - както нормалните граждани.
Да подчертая - аз НЕ СЪМ расист, не мразя мангалите, мразя всички, които имат такива привилегии, които живеят над закона, които получават всичко на готово - включително и такива българи, за мен няма значение от кой етнос са... вече и те влизат под моето определение за "мангал"
*нормален гражданин - под това определение, разбирам всички хора, населяващи държавата ни (включително и мангали, турци, евреи и др. етноси) ПЛАЩАЩИ всички данъци, застраховки и всякакви други такси, били те за вода или ток.
(не ми се проверява за правописни грешки, не ме критикувайте)
Към Ambiguous:
Не си прав за този план. На сегашното правителство хората толкова много са му насъбрали, че ще излязат да гласуват и ще го свалят. На балотаж ще се вдигнат още повече хора и ГЕРБ няма да имат над 50%. А колкото и да си говорим, циганите в България още не са толкова много, че да повлияят на този резултат. Също така, това, че има такава инициатива не означава, че мургавите се възползват от нея. Няколко хиляди да са чули, а и това не ги прави непременно гласоподаватели. Всъщност образованите хора по-добре разбират за кого гласуват и подобен план би могъл да има и обратен ефект, ако се разглежда в дългосрочен план.
Към ellie1398:
2, 3, 4 и 5 не са конкретни примери и те уверявам, че се отнасят за много българи (ако не и повече) отколкото роми. Тъй или иначе, случаите са много и не можем да ги изброим всичките. Затова не са силни аргументи срещу една от двете групи (не можем обективно да определим кой надделява в беззаконието). Във всеки случай, неплащането на тока и водата, извършването на престъпления са незаконни деяния. Те се наказват от закона. Съдебната ни система наистина е пропаднала и това си проличава в големите дела (където участниците бутат пари на съдията или използват трикове, за да проточват делото). Това не означава, че изнасилванията, кражбите, палежите и другите деяния засягащи малка група остават безнаказани. Незаконните действия се наказват и закона не подбира в такива случаи. Повярвай ми - има българи изнасилвачи и обирджии. Повече са от ромите. А има нещо, в които доминираме и по процент - пласьори на дрога - такива са стотици пъти повече българи отколкото роми. Трафикът на наркотици подкопава българската икономика много по-жестоко отколкото ровенето по кофите.
Още един аргумент в полза на платеното учене - ровенето по кофите е един вид сива икономика, от която държавата губи ежедневно (за всеки ровещ по няколко лева). Ако въпросните хора се образоват и така успеят да си сменят препитанието, държавата ще започне да печели от тях. Те ще работят, ще плащат ДДС и осигуровки и тогава не би трябвало да ти дреме, че сега някой им дава по 4 лева на ден.
Поради 1 причина. Ако на мангала му спреш помощите ще се вдигнат масово на бунт и ще сринат парламента, ако трябва...Пък ние кво правим? Седим си мирно и кротко и чакаме да ни падне от небето. Само че така НЯМА да стане...Докакто не вземем да се събираме по площадите, да протестираме промяна няма да има.
не прочетох всички мнения, но съм съгласна с тези които прочетох
в едната статия пише, че жилищата за ромите ще се строят с пари от ЕС... естествено, Франция ни върна циганите и сега всички държави ще дават пари за да си ги държим тук, защо ли не, те са си наши, тръгнаха оттук, ходят там крадат, печелят пари и после идват тук и си живеят като царе...
тази 'интеграция' на ромите, АКО е замислена с добри намерения от страна на политиците (в което ДЪЛБОКО СЕ СЪМНЯВАМ), ако целта е да ги превърнем в нормални хора, с работа, жилище, семейство, данъци и т.н., за да стане България по - нормална държава, да не казвам по -добра... би било наистина добра идея, НО при положение, че след толкова години циганите са си свикнали на техния си начин на живот не виждам как биха постигнали желаните цели
а друг е по - вероятния според мен вариант/причина за 'интеграцията' им, управляващите ни просто са решили, че така и така ромита са огромна част от населението на България, защо пък да не се потрудят още малко и да похарчат парите на ЕС и на българския данъкоплатец, да порадват циганите, та да може на следващите избори да има кой да гласува за тях
съгласна съм с всички мнения тук относно дискриминацията, когато е от страна на циганите срещу българите няма проблеми, а когато българите са срещу циганите веднага се започва по медиите с 'етническо напрежение', ами за това всеки българин с малко повече мозък, средства и желание бяга от тая 'държава', ние сме подложени на непрекъснато тъпчене отвсякъде, всеки прави каквото си иска, никой не чува слабия гласец на гладния, болен, изтормозен и нещастен българин
писна ми всяка вечер да гледам Новините и да рева като гледам как все повече и повече загива тая държава, навсякъде едно и също и Бойко, който само лъже, вече дори не обещава, съвсем се опияни и той...
що за хора са тия политици като знаят в какво положение са повечето българи, може ли да са толкова арогантни, алчни и безсърдечни, те си трупат парите, не могат да ги преброят, а бедния български народ със сълзи на очи си дава последните жълти стотинки за яйца от ЩАСТЛИВИ КОКОШКИ, а вече има и щастливи прасета, ако не бъркам животното
България се е превърнала в държава където само политиците, циганите и кокошките,прасетата са щастливи
да, май доста се отплеснах от темата, но просто исках да го кажа някъде това нещо, не виждам просто как ще се оправи тая държава, дори да скочим всички обикновени хорица на бунтове и т.н., каква надежда имаме изобщо да постигнем нещо с това след като собствените ни управници и полицаи (вече не можем да разчитаме и на пазителите на реда да ни се притекат на помощ) и др са срещу нас ??
не знам, наистина ме боли сърцето за тая държавица и колко и да искам и да се надявам да се оправи не мисля да прекарам живота си тук, не се издържа просто, съжалявам, а сме били наистина велик народ, много ми е мъчно за всички млади българчета, които ще пораснат в тая държава на интереси и подкупи
разбира се, за всички неща които споменах по - горе има изключения, но са толкова малко, че е жалко просто
Залагате ли?! Спечелихте ли?!
Че аз умирам, а вас ви презирам!
Циганите трябва да работят и да им спрат тия детски, че те са като развъдник. Да работят, да плащат данъци, да си платят земята, която нахално са се нанесли без да си плащат. Тогава ще поумнеят бързо, бързо + по-строги закони.
Ако ли не обратно в пеща и дим да ги няма !!!
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
Когато МАНГАЛИТЕ започнат да живеят честно, да плащат това, което ползват - навреме и до стотинка (ток, вода, данъци, парно и тн.), започнат да говорят правилен, книжовен български език, спрат да крадат, лъжат и започнат да посещават училище редовно до 16 годишна възраст и изкарат висше образование - да.. звучи като мечта, ето тогава ще започна да ги наричам роми.
Тая сган не може да живее на гърба на другите! Не трябва по-скоро, но очевадно може! Нито им режат ток, нито им спират вода, нито ги отвеждат под съд! Това е наглост;
P.S. Айде сега ми дайде бан, затова, че казвам истината в най-суровата и форма... пародия!
Аз не твърдя, че този план се изпълнява само и единствено от сегашното правителство. Това ще тече в продължение на десетилетия, ако никой не надигне вик, а уверявам те ние през 700-те години робство сме се научили да търпим. Не се опитвам да пробутам тази моя интерпретация като безспорна истина, всички тук малко или много спекулираме, след като най-вероятно не участваме в политическият живот в България, но ако някой държи да знае на какво базирам мнението си, това са събития в други държави през изминалите години.
Относно циганите, по официални статистики са към 5% от населението което е повече от два пъти по-малко от реалния им брой, това ми подозрение бе валидирано от човек който работи в съответната държавна институция, по негово мнение реалния брой на циганите в България е ~13%. Държа да изтъкна, че голям процент от Българите не гласуват, докато при циганите нещата стоят по различно, да не кажа всички, но болшинството от тях гласуват, като обосновката зад съответния подаден глас в повечето случай е съмнителна.
Последно редактирано от Ambiguous : 01-22-2013 на 17:56