- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- как да си изчисля овулацията
дойде ми на 23-ти този месец , свърши ми на 28ми , попринцип цикъла ми не е много редовен , този месец ми идва за 2ри път , на 3ти също ми дойде и беше около 4 дена , та въпроса ми е как да изчисля точно кога съм в овулация ?
8 дена след като ти е свършил.
Усмихвайте се ! : )))
~
След като нямаш редовен цикъл и овулацията ти може да е на различни периоди.
http://www.azibebe.com/index.php/nov...nu-id-157.html Ето г/д къде можеш да изчислиш.
Да, ама не!Първоначално написано от peace95
Гледа се продължителност на МЦ!
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Аз някъде тук четох,че от датата,на която трябва да ти дойде следв. месец се изважда 14.Вярно ли е? Защото аз няколко пъти така съм я смятала и наистина се получава,но не знам дали при всички е така..?![]()
^Така е- правилото на Огино- Кнаус.
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Ами много се интересувам относно тялото си и съм чела , че 8 дена след като ти свърши си в овyлация.Аз на 6ти , 7ми ден до 10ти след като ми е свършило имам някакво бяла течение и знам , че това е отличителен знак на овyлацията .Извинявам се , че не съм подготвена , но какво е това тогава ?Първоначално написано от kalpazanka
~
Как си прочела как се изчислява... като даже думата не можеш да напишеш правилноПървоначално написано от peace95
![]()
Най-точният метод, ако не се лъжа е с измерване на температурата... Но иначе при напълно редовен цикъл (28 дни) се пресмята като се изважда 14 от датата на която трябва да ти дойде.
да но това е ако си с редовен 28 дневен цикъл. аз примерно съм с 30 и овулацията ми е на 15тия ден..Първоначално написано от Biskfitka
Зависи колко ти е МЦ и колко ти е М. В овулация имаш не бяло течение, а цервикална слуз.Първоначално написано от peace95
Не мисля , че `96 може да ми даде акъл и не съм задала въпроса си към теб, защото знам , че не можеш да ми отговориш, така че си запази мнението.Първоначално написано от dream1707
![]()
~
най-точния начин е с тест за овулация!Първоначално написано от dream1707
По-скоро се засрами, че набор `96 пише по-правилно от теб, че и е по-наясно от теб.Първоначално написано от peace95
Aut odit, aut amat mulier, nihil est tertium
Температурният метод е неточен, защото ти показва кога навлизаш в лутеална фаза, а не кога ти е овулацията. Малко след дъжд качулка се получава, защото прогестеронът е главният виновник за повишаване на базалната температура. Най-точни са фоликулометрията и тестовете за овулация.
Аз знам как ! Взимаш температурата, умножаваш по атмосверното налягане и делиш на Пи. Прибавяш последния валеж в милиметри, изваждаш годините си и делиш на ръста си, делен на 10. След това прибавяш кура на гаджето ти и изваждаш тоя на предишния и излиза точното число!
BOY от СофиЯ
ОБИЧАМ xCut0utMyTearsx !!! <333
peace95 .. Това, че съм 96 не значи несъмнено, че знам по-малко от момиче с една година по-голямо от мен
Просто си изказвам мнението.. И аз съм изчела много неща, но не се правя на най-голямата разбирачка по тоя въпрос, въпреки това... Винаги както аз (96) така и ти (95) можем да сбъркаме относно това![]()
Да , признавам , че имах грешки , видях ги , поправих ги , не знаеш причината , по която съм писала на бързо и невнимателно, просто не беше нужно да казваш , че две думи не мога да вържаПървоначално написано от dream1707
![]()
~
Тя изобщо не ти е казала това, а извинения за грешките всеки може да си намери, но от какъв зор трябва и да се ежиш?Първоначално написано от peace95
"Изберете дължината месечният Ви цикъл: "
какво разбираме под това?![]()
![]()
Еми дължината на месечния ти цикълПървоначално написано от stanislavcheto91
Тоест, ако е 28 дни, избираш 28 ... 26,27... Ако ти е нередовен няма как да избереш.
е как месечния цикъл ще ти е 28 дена предишния месец ми дойде на 9ти юли и ми свърви на 14 кога би трябвало да съм в овулация
М.Ц. е периода между двете менструации.Дано наистина не си на 20(според ника) ,че...Първоначално написано от stanislavcheto91
Ами смяташ времето от първия ден на идването на мензиса (бляк, мразя я тази дума) до следващия. Ако то е да речем 28 дена, значи това е дължината на месечния ти цикъл.Първоначално написано от stanislavcheto91
понеже ми стана интересно, реших и аз да попитам нещо.. на мен ми идва през месец и то не на една и съща дата.. аз как да си изчисля овулацията?