Пия бяло фрапе лятото и капучино зимата. Чисто кафе съм пробвала и не ми е гадно , но все пак не бих го пила всеки ден.
Ненавиждам всичко свързано с кафето, честно. Не го казвам, за да се правя на интересна/различна, просто наистина според мен кафето има отвратителен вкус и мирис, не ми харесва изобщо...Пия го супер рядко и то само ако имам жизнена необходимост от него - нпр. ако трябва да стоя будна цяла нощ, ако имам да уча много и трябва да съм концентрирана, абеее кафе sucks с една дума![]()
You got to work hard
For your dreams to come true
Got to keep the flame alive...
Чули някъде, че е вредно и повтарят като развален грамофон. Аз пия кафе от 8 клас, когато Алианса стана от 7:00 и не можех да се събудя.Тогава реших да пия кафе и наистина ме събуждаше и бях по-концентрирана и така досега (10ти клас) продължавам да си пия сутрин, защото ме тонизира и събужда. За тези който казват, че е вредно : Подобно на всички останали храни и напитки, кафето играе роля в нашето физическо и психологическо благополучие. През годините то е било обект на множество изследвания.
Доказано е, че кафето увеличава бодростта и стимулира мозъчната дейност. Приема на умерено количество кофеин, който е една от основните съставки в кафето, увеличава скоростта с която се обработва информацията в мозъка и подобрява времето за реакция. Консумацията на кофеин се асоциира с повишена бодрост и стимулация на мозъчната дейност, водещи до подобрена концентрация при извършването на различни задачи, които изискват специално внимание и логическо мислене. Научни експерименти доказват ползите от кафе паузи по време на работа или докато човек учи, независимо дали е през деня или нощта.
Кафето е богат естествен източник на антиоксиданти, които наутрализират свободните радикали при обмяната на веществата. Свободните радикали са част от естествените процеси в организма, които възникват в следствие на клетъчния метаболизъм и чието естествено ниво може да бъде повишено под влияние на външни процеси като цигареният дим, инфекции, замърсявания, UV слънчеви лъчи. Натрупването на свободни радикали води до преждевременно стареене и болести, сред които някои видове рак, сърдечносъдови заболявания и др. Научни изследвания показват, че кафето съдържа значително количество антиоксиданти от групата на полифенолите и това го превръща в основен източник на антиоксиданти от този тип. Кафето намалява опасността от развитие на цироза на черния дроб при консумиращите алкохол. Консумиращите кафе по-рядко се сблъскват с болестта на Паркинсон. Кафето не предизвиква хипертония. Добре изпечените зърна кафе могат да унищожат бактерията Streptococcus mutans, която предизвиква кариес. Вече повече от десет години се използват кофеинови инжекции стимулиращи дишането на бебетата, когато то е остро нарушено.
обожавам да пия кафе, въпреки, че наще не са съгласни.. 8 клас съм - пия си от 2 години и половина някъде, по две на ден, може и повече, ама тайно.. не ме интересува дали е вредно, на мен ми е вкусно, така че... но всеки сам за себе си преценява ..
свикнах вече всяка сутрин да пия - ако не пия и ми е криво ;дд пия 3 в 1 и от време на време дълго кафе със сметанана 18 съм
purplegrass, не си разгледала връзката между кофеина и рака на млечната жлеза.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Пия кафе от 1 година насам ( сега съм на 1, всяка сутрин черно кафе без захар (mm) Знам ,че вреди на нервите, но ази без това съм си "нервак" няма какво толковадас епромени за сега :Д
Не пия кафе, единствено ме кефи аромата му.
А за момичето, дето по-нагоре даде текст от статия - нали наистина не вярвате в това, че кафето съдържа антиоксиданти!? Докато стигнат до вас, кафените зърна са претърпяли термична обработка, а както знаем - тогава полезните вещества остават в минимални количества. Да не говорим пък за аминокиселините - то и хляба ги съдържа, ама съвсем друга тема е дали организмът ни ги ползва по предназначение![]()
В той и чаят не е чай докато стигне до нас. В нет-а има страшно много статии, ама всеки го мързи да чете и си говори наизуст. Моето търсене не откри нито една статия за вреда ( освен при хора със сериозни хронични заболявания), всички бяха за ползи, макар и минимални. Въпрки, че когато нещо ти доставя кеф, надали ти е необходимо да е задължително полезно с нещо.
И кафето няма да ви прецака нервите хаха... ако не можете да се контролирате и да издържате на напрежение в кофти ситуации, едното кафе е виновно![]()