.
Отговор в тема
Страница 4 от 9 ПървиПърви 12345678 ... ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 203
    Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен
    Цитирай Първоначално написано от FuCKkK13 Виж мнението
    не знам ... ако познавам подобен човек и си поговоря с него може пък и да ми стане симпатичен по някакъв негов си начин?
    Първото нещо, което виждаш в даден човек е как изглежда. На базата на това как изглежда, за секунди преценяваш дали е подходящ да ти бъде партньор. Естествено външния вид не е всичко, защото следващия тест е да проведеш разговор с него и да видиш как се държи като цяло. Но ако някой не мине теста на външния вид, няма въобще да стигне до следващия тест.

Сигурно мисълта, че някой ще те съди основно по външен вид те ужасява, защото нямаш пълен контрол върху това как изглеждаш. Обаче така функционират нещата, особено когато мъж преценява жена.

Реално това не е нито дискриминиращо, нито лошо, нито повърхностно. Красотата означава здраве. А това, че някоя жена е красива за един мъж, за друг е грозна, се дължи на факта, че някои хора си подхождат, други не си. Ние обаче имаме инстинктът да определим коя е подходяща за нас.

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Много съгласна! ^
    maDamn

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Всъщност не само това как изглежда, аз например забелязвам движенията му, походката, изражението, на къде и как гледа, а ако говори и начина по който говори.
    n00bs

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Цитирай Първоначално написано от PainMonopoly Виж мнението
    Първото нещо, което виждаш в даден човек е как изглежда. На базата на това как изглежда, за секунди преценяваш дали е подходящ да ти бъде партньор. Естествено външния вид не е всичко, защото следващия тест е да проведеш разговор с него и да видиш как се държи като цяло. Но ако някой не мине теста на външния вид, няма въобще да стигне до следващия тест.

Сигурно мисълта, че някой ще те съди основно по външен вид те ужасява, защото нямаш пълен контрол върху това как изглеждаш. Обаче така функционират нещата, особено когато мъж преценява жена.

Реално това не е нито дискриминиращо, нито лошо, нито повърхностно. Красотата означава здраве. А това, че някоя жена е красива за един мъж, за друг е грозна, се дължи на факта, че някои хора си подхождат, други не си. Ние обаче имаме инстинктът да определим коя е подходяща за нас.
    +++++
    Така е.

Всъщност външният вид страшно много говори за характера и можеш да разбереш страшно много за човека още преди да проведеш разговор с него. Под "външен вид" включвам не просто да изглеждаш добре като фигура, а дори самия подбор на цветовете и съчетанието им. Походката, излъчването. Всичко. Ако си наясно с нещата, лесно различаваш и разчиташ, дори еднаквите неща на коренно противоположни хора, които наблюдаваш. За това ти трябва голям нюх.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от Luidgie Виж мнението
    "И много ясно, че идиотите ходят с идиоти и аз лично до сега не съм виждала здрав човек да 'ходи' с инвалид. Може да звучи мега грозно, но е така." Да грозно е, че според теб идиот е равностойно на инвалид.
    Хубаво, ще го кажа в отделни изречения, че да го схванеш.

*Идиотите ходят с идиоти.

*Не съм виждала здрав човек да ходи с инвалид.

Коментирах примерите ти, можех да се хвана и за другите. Изглежда си направила връзка между двете.
    о м г -.-

Естествено, че идиот не е равностойно на идвалид. Нищо не отричам, защото не съм го твърдяла. омг омг -.-
    Има ли смисъл да ти се обяснявам, като ще продължиш да си мислиш, че съм лицемер? Мисли си. Аз съм щастлива с това, което съм.

Ама да се правиш на нещо, което не си? Това си е за осъждане.
    Не думай. Какво стана с 'това е интернет простраство и бла бла'? От къде на къде знаеш каква съм в действителност, че да си правиш изводи, че се правя на нещо, което не съм?
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Супер фен Аватара на Luidgie
    Град
    На този глупав свят, заспал.
    Ами, душо, научи пунктуацията, за да няма недоразумения, нали? И като си щаслива с това, което си, защо се изтъкваш постоянно с разни добродетели? Странно...Надявам се, че погледна скъпичкият автор на книжленцето, което ти цитирах по-горе. Ако не си се сетила кой е, можеш да пробваш и с "Портрета на Дориан Грей". о м г -_-
    "Слънце грее, птички пеят
    Пръски мозък се сивеят
    В полето сред житата някому стърчат краката
    Спи детенце, спи си сладко
    взрив побърка твоя татко... "

Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL Виж мнението
    *Не съм виждала здрав човек да ходи с инвалид.
    Аз не съм виждала прилепи и като един трю реалист-бохем трябва да ви кажа, че прилепи не съществуват. А дори и да съществуваха щеше да е много грешно и ужасяващо.

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Аз пък съм виждала здраво момиче , с момче в количка и?
    maDamn

Мега фен

Има ли смисъл да ти се обяснявам, като ще продължиш да си мислиш, че съм лицемер?
    по-принцип не, но 2 страници вече се обясняваш/отбраняваш( и аз не знам кое точно) ако и тя продължи да те напада, а и още някой се включи страниците ще станат 10+ и ти пак ще продължиш да пишеш, защото не можеш да понесеш факта, че не можеш да се харесаш в очите на всички и да изглеждаш такава каквато ТИ искаш в очите на другите

п.п не се меся в спора за да не ми кажат пак , че съм злобен
    Законът е закон,
    но той врата в полето е
    и луд е оня, който потърси там сърцето си...

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Парализирана жена роди наскоро. Наш поет, инвалид, колко време жена му го гледаше, а? Здрав човек ходи с инвалид. Примери много. Момчето без крака и ръце?! пф...
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Мега фен
    Град
    <3
    Ами, душо, научи пунктуацията, за да няма недоразумения, нали? И като си щаслива с това, което си, защо се изтъкваш постоянно с разни добродетели? Странно...Надявам се, че погледна скъпичкият автор на книжленцето, което ти цитирах по-горе. Ако не си се сетила кой е, можеш да пробваш и с "Портрета на Дориан Грей". о м г -_-
    О, колко по-умна изглеждаш в очите ми като ми поставяш цитати на Оскар Уайлд. О, аз никога не го бях чувала! О, благодаря ти, че ме просветли. = (
    Не знам защо реши, че изтъквам добродетели, че чак пък и 'постоянно', брех! Но и така да беше, какво пречи да съм щастлива и въпреки това да го правя? Какъв (ти) е проблема? = )
    4XCOKИ

Град
    Не съм ти го цитирала, за да изглеждам умна. Цитирам ти го, за да видиш какво е казал и да си направиш някакъв извод. Както споменах попадала съм явно само на такива твои постове, което не е моя вина - такъв ми бил късмета. Пък ти казах - бъди каквато си искаш, само не прекалявай с приказките...
    Пръски мозък се сивеят

Мега фен
    Град
    <3
    мхм

Аз изводите съм си ги направила. И не прекалявам с нищо. Мерси все пак за 'съвета', който не ми е нужен.
    4XCOKИ

Град
    мхм

Аз изводите съм си ги направила. И не прекалявам с нищо. Мерси все пак за 'съвета', който не ми е нужен.
    Окич перфект! Айде приятна вечер.
    Пръски мозък се сивеят

О, колко по-умна изглеждаш в очите ми като ми поставяш цитати на Оскар Уайлд. О, аз никога не го бях чувала! О, благодаря ти, че ме просветли. = (
    Не знам защо реши, че изтъквам добродетели, че чак пък и 'постоянно', брех! Но и така да беше, какво пречи да съм щастлива и въпреки това да го правя? Какъв (ти) е проблема? = )
    Ти хубаво си го чувала, но я вземи прочети нещо негово.
    Не ни пречи да си щастлива, но твърдиш много грозни и дразнещи неща за това как връзка между инвалид и здрав е неосъществима, а междувременно само възхваляваш любовта, колко е силна, непобедима и т.н. Много е лицемерно и некоректно. Как се очаква да се реагира на подобно поведение?

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от BranwenTheBrave Виж мнението
    Ти хубаво си го чувала, но я вземи прочети нещо негово.
    Не ни пречи да си щастлива, но твърдиш много грозни и дразнещи неща за това как връзка между инвалид и здрав е неосъществима, а междувременно само възхваляваш любовта, колко е силна, непобедима и т.н. Много е лицемерно и некоректно. Как се очаква да се реагира на подобно поведение?
    Чела съм, не се притеснявай. Какво общо има това?

Приемам, че ако в една връзка, която вече е започнала, единият пострада и се стигне до това да е инвалид, то любовта между двамата не би попречила на случилото се. (примерно)
    Ти сега ако срещнеш хубаво и умно момиче, но в инвалидна количка или без два крака/ръце, но въпреки това е умна и красива, би ли започнал връзка с нея? Ако отречеш, не аз ще съм лицемерната.
    4XCOKИ

Мега фен

Приемам, че ако в една връзка, която вече е започнала, единият пострада и се стигне до това да е инвалид, то любовта между двамата не би попречила на случилото се. (примерно)
    Ти сега ако срещнеш хубаво и умно момиче, но в инвалидна количка или без два крака/ръце, но въпреки това е умна и красива, би ли започнал връзка с нея? Ако отречеш, не аз ще съм лицемерната.
    хахаха чакай малко бе, ти в началото на темата се мръщеше за това дебело момиче и слабо момче да ходят , а сега го обърна на "ако няма два крака" или "ако няма две ръце "

фейл
    Законът е закон,
    но той врата в полето е
    и луд е оня, който потърси там сърцето си...

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    има ги такива. Мисля, че е най - често срещано между отчаян и комплексиран младеж и слоница, която не може да повярва на късмета си
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Цитирай Първоначално написано от Oy7ofCon7roL Виж мнението
    по-принцип не, но 2 страници вече се обясняваш/отбраняваш( и аз не знам кое точно) ако и тя продължи да те напада, а и още някой се включи страниците ще станат 10+ и ти пак ще продължиш да пишеш, защото не можеш да понесеш факта, че не можеш да се харесаш в очите на всички и да изглеждаш такава каквато ТИ искаш в очите на другите

п.п не се меся в спора за да не ми кажат пак , че съм злобен
    и аз съм го забелязал това ...
    n00bs

Втф?

Като цяло това, че някой е умен и красив не гарантира, че ще водя връзка с него. Може да е гений в тялото на Брад Пит и пак да не си допаднем/влюбим. Явно, колкото и да си изписала (копи-пейстнала всъщност) за любовта никога не си я изпитвала.
    Това за което ти си мислиш се нарича "интереси" и "изгодна връзка" в което няма нищо лошо, но аз не съм фенка на такива неща. Ако това човекът с който искам да съм, ако се налага ще му сменям памперсите, ще го нося по стълбите и ще му сменям превръзките на ампутираните ръце/крака. Това не ме плаши в никакъв случай. Би ме отблъснало, ако него го плаши и има проблем със състоянието си.
    Не казвам, че целенасочено си търся инвалид, защото съм преродената Майка Тереза и искам да ощастливявам всички, но в никакъв случай не бих пропуснала някой интересен младеж заради нещо подобно.

На твое място сериозно щях да си преосмисля приоритетите и ценностно-моралната система.

А, ако ти, не дай си боже, станеш инвалид какво ще направиш? Ще си седиш сама до края на дните си ли? Или ще си намериш друг инвалид и ще се мъчите (в дадени отношения) заедно?
    Тогава на секундата би сменила песента и би тръгнала да си търсиш някой здрав и красив точно, както правиш и сега. Което отново ни навежда на мисълта, че си лицемер.
    Последно редактирано от BranwenTheBrave : 08-05-2012 на 18:39

Мега фен Аватара на horacio
    Град
    Кофаландия
    Както се казва за всеки влак си има пътници. Стига сте се обяснявали. Както казаха някои - за един едно дебело момиче може да е отблъсващо, за друг може да е секси. Всеки си има различна представа за красиво. Е, не коренно различна, има някакви съвпадения разбира се, но всеки с вкуса си. Щрудел примерно според мен повърхностна не е. Такива хора не й харесват и тва е. Не може да се насили да почне да ги харесва, само за да не изглежда, че само външността гледа. Даже и до възпитание не е. Кой може да те възпита да харесваш примерно дебели хора и т.н.? Всеки човек си е индивидуален и харесва различни неща. Няколко човека могат да виждат едно момиче по различен начин. Аз за едни мога да бъда сладка, други може да ме мислят за грозна, за трети съм дебела, за четвърти съм слаба... за пети съм смотанячка, за шести съм прекрасна. Казвам го от мои наблюдения, защото са ми ги казвали тия неща. ;д И не мога да виня тия, които не ме харесват.. просто не съм им по вкуса and that's ok. И ако някой ме хареса да го нарекат ненормален, защото не съм по критериите на някой си там. За кво трябва да се изпада в някакви крайности и да се лепят етикети. Гледайте и от страната на другия, не само от вашата.
    nigga stole my bike

Мега фен Аватара на Chacho
    Не обръщайте темата на инвалиди. Има значение дали можеш да подобриш състоянието си и какво те е довело до него.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от horacio Виж мнението
    Както се казва за всеки влак си има пътници. Стига сте се обяснявали. Както казаха някои - за един едно дебело момиче може да е отблъсващо, за друг може да е секси. Всеки си има различна представа за красиво. Е, не коренно различна, има някакви съвпадения разбира се, но всеки с вкуса си. Щрудел примерно според мен повърхностна не е. Такива хора не й харесват и тва е. Не може да се насили да почне да ги харесва, само за да не изглежда, че само външността гледа. Даже и до възпитание не е. Кой може да те възпита да харесваш примерно дебели хора и т.н.? Всеки човек си е индивидуален и харесва различни неща. Няколко човека могат да виждат едно момиче по различен начин. Аз за едни мога да бъда сладка, други може да ме мислят за грозна, за трети съм дебела, за четвърти съм слаба... за пети съм смотанячка, за шести съм прекрасна. Казвам го от мои наблюдения, защото са ми ги казвали тия неща. ;д И не мога да виня тия, които не ме харесват.. просто не съм им по вкуса and that's ok. И ако някой ме хареса да го нарекат ненормален, защото не съм по критериите на някой си там. За кво трябва да се изпада в някакви крайности и да се лепят етикети. Гледайте и от страната на другия, не само от вашата.
    Не си мисли, че възпитанието не играе роля. Не говорим да си го повтаряш в огледалото, а да погледнеш на нещата с други очи.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Цитирай Първоначално написано от horacio Виж мнението
    Такива хора не й харесват и тва е. Не може да се насили да почне да ги харесва, само за да не изглежда, че само външността гледа. Даже и до възпитание не е. Кой може да те възпита да харесваш примерно дебели хора и т.н.? Всеки човек си е индивидуален и харесва различни неща.

Гледайте и от страната на другия, не само от вашата.
    Да...И ако някое дете е расист това не е от средата или възпитанието, а просто се е родил такъв. И ако някой няма пари не е защото не работи, а защото се е родил беден. И ако някой няма елементарна (обща) култура не е от възпитанието или защото не е ходил на училище, а защото се е родил така.

Това не е нейната страна, а на обществото и медиите. Заучено и налагано. Както казах, ако тя беше инвалид или дебела, или каквото там не й се нрави нямаше да мисли така - защо тя не погледне от друга перспектива, а ние?

Мега фен Аватара на horacio
    Град
    Кофаландия
    Може да играе роля отчасти, но специално това примерно да си възпитан да мислиш дебеланите за секси силно се съмнявам да стане, освен ако не ти промият мозъка. Не казвам, че не може да мислиш това. Може, но си го мислиш ти, а не заради възпитание.
    BranwenTheBrave, по-лесно е да те възпитат да НЕ харесваш нещо и да ти го насадят, отколкото да те възпитат да харесваш нещо. Изобщо нямах предвид тия неща, защо извърташ думи?

"Както казах, ако тя беше инвалид или дебела, или каквото там не й се нрави нямаше да мисли така - защо тя не погледне от друга перспектива, а ние?" Казах го за всички, включително и за нея.
    Последно редактирано от horacio : 08-05-2012 на 19:06
    nigga stole my bike

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си