- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Помогнете ми..
Не мислех че някога ще пиша точно в този раздел, но ето че и този ден дойде..
Историята започва преди 3-4 месеца в училище. Започнах да харесвам съученичка. Ще я наричам А.
А. си имаше сериозен приятел по това време в когото беше влюбена, аз започнах да я харесвам и реших да започна да контактувам повече с нея въпреки, че знаех че нямам никакъв шанс... Всичко започна като някаква закачка и двамата не вярвахме че нещо може да се получи, но с дните започнахме да се харесваме. Всеки ден с часове сме си говорили за какви ли не работи, дните станаха седмици, но все пак аз знаех че тя има сериозен приятел и никога не би го оставила заради мен. Направи ми впечатление, че се карат доста често но пък аз бях там за да я успокоя или да и кажа някоя мила дума. Всички в училище и казваха: Зарежи гаджето си и тръгни с него(мен).. и така след няколко седмици на непрестанно говорене на безкрайни теми, усмивки, желания....тя реши да прекрати връзката си...Бях толкова щастлив. Един ден си пишехме в скайп и тя ми каза че ще се види с приятеля си за да скъсат, толкова много се зарадвах и също така не можех да повярвам че се случва. След няколко часа ми писа, каза ми че са скъсали. На следващия ден, в училище всичко беше толкова перфектно, целунахме се за първи път, бях най-щастливото момче на света. Всичко до края на училище беше перфектно, помогнах и по няколко предмета, и двамата имахме горе долу добър успех..всичко вървеше толкова добре. Започна ваканцията, всеки божи ден бяхме заедно, ходехме вкъщи, гледахме филми, опитахме да готвим 1 път хах..Една вечер си говорехме по скайп заедно с 1 от добрите и приятелки и тя ми каза че А. си пише с 1 момче с което се меко казано мразим. Попитах я да ми даде паролата си защото А. си беше писала с него от нейният скайп. Тя ми я даде, видях чата. Нищо особено..обаче видях чата на А. с въпросната приятелка, въпреки че тя беше изтрила повечето, имаше разни откъси от чата им. Прочетох че, А. се е виждала тайно със старото си гадже или поне така бях разбрал. Сърцето ми беше разбито, аз мислех че я обичам а тя се беше виждала с него... Исках отмъщение...Тя разбра че приятелката и ми е дала паролата на скайпа си и много ни се разсърди на двамата, но цяла нощ разговори и горе-долу оправихме нещата, но аз все още исках моето отмъщение...Прекарахме следващите 2 седмици както преди, аз почти бях забравил за случилото се, тя ми обясни, че не се е виждала с него и донякъде и повярвах...минаваха дните..всичко беше наред, но 1 шибан и проклет ден ми писа едно момиче от миналото ми, бяхме двойка и аз бях много привързан към нея, но в същото време имах чувства към А. Говорихме 1-2 дена с въпросното момиче от миналото ми, и разбрах че я искам обратно, но не знаех какво да правя...имах толкова силни чувства към А. Реших че това е точният момент за отмъщение, и казах на А. че искам да прекратим всичко и да останем приятели...тя беше съкрушена...беше и толкова зле...Мислех че ми стане по добре като и отмъстя но всъщност....почувствах се толкова зле, бях наранил адски много човек който значеше адски много за мен. Незнаех какво да правя, реших да тръгна с момичето от миналото ми, да видя какво ще излезе. Ходихме седмица...през цялото време мислех за А...исках само нея и никоя друга, през това време тя се беше върнала при старият си приятел. Аз се разделих с момичето от миналото ми...исках А. Всеки ден си пишем с А. но нищо особено, кой как е, какво е правил през деня и така.. Вече минаха 11 дена от както не съм я виждал....тези 11 дена са като безкрайна агония за мен..постоянно мисля за нея, искам я, бих дал всичко за да си я върна. В момента тя е с прителя си и мисля че е щастлива, но аз незнам какво да правя... Тя е всичко за мен, обичам я толкова много, не мога без нея, липсва ми адски много с всеки изминал ден. Кажете ми какво да правя, да я оставя ли на мира или да се боря за нея...помогнете ми..
Първоначално написано от SoAfraid
Вината си е изцяло твоя, защото не си се изяснил с чувствата си и си скочил с някое прибързано решение, и ето сега края: съжаляваш. Вече е късно, за да предприемеш, каквито и да е мерки: тя е с нейния си приятел, ти си с твоята. Ако не бе постъпил толкова глупаво с желание за отмъщение - нямаше да стигнете до тук. Вината си е твоя. И какво толкова като се е видяла със стария си приятел. Ако са имали наистина сериозна връзка, е напълно нормално да запазят приятелски отношения след толкова дълга и сериозна връзки. Преувеличил си, прибързал си и сега няма какво да правиш. Зарежи настоящата си приятелка, не й давай празни надежди и не я лъже, че я обичаш. Ужасно долно и подло е, така че.
Тази е меко казано слабоумна и си вре носа там, където грам не й е работа.Една вечер си говорехме по скайп заедно с 1 от добрите и приятелки и тя ми каза че А. си пише с 1 момче с което се меко казано мразим.
Тук ти е грешката. Пък тя че действително ти е дала паролата си изобщо няма да го коментирам.Попитах я да ми даде паролата си защото А. си беше писала с него от нейният скайп.
Мина ли ти през ум, че е *възможно* да го е скрила от теб именно за да не си помислиш нещо, което не е точно така ? Не знам на колко си, но хората понякога свикват с присъствието на някой друг и дори да не искат някакви интимни отношения с този човек им е приятно присъствието му. Момичетата са особено податливи на това.Прочетох че, А. се е виждала тайно със старото си гадже или поне така бях разбрал. Сърцето ми беше разбито, аз мислех че я обичам а тя се беше виждала с него... Исках отмъщение...Тя разбра че приятелката и ми е дала паролата на скайпа си и много ни се разсърди на двамата, но цяла нощ разговори и горе-долу оправихме нещата, но аз все още исках моето отмъщение...
Както и да е ,де. Не искам да ти сипвам сол в раната, но от написаното си правя извода, че сам си си виновен. Оплескал си здраво нещата само заради нараненото си его, за което впрочем може и да няма абсолютно никаква причина.
Две неща обаче не са ми ясни :
1. Защо въпросната А. се е върнала при предишния си приятел при положение, че непрекъснато са се карали
и
2. Как така изобщо продължава да разговаря с теб, след като си я 'наранил адски много' ... и то толкова скоро след раздялата ви ?
Иначе на въпроса ти - можеш да си решиш проблема с някаква елементарна манипулацийка, но въпросът е какво ще правиш след това - ако имаш намерението да си такъв обидчив сръдльо нещата просто няма да ти се получат ... пък и не само с нея.
В момента *вероятно* (уточнявам - догадки - въобще не ви знам що за хора сте и колко ви е акъла) се е върнала при предишния именно защото се е превърнал в нещо 'познато' и 'сигурно'. Разбирам че като минимум връзката им е била поне 4 месеца - поне от написаното - което никак не е малко предвид възрастта ви. При положение, че нон-стоп са се карали, в даден момент със сигурност отново ще се стигне до раздяла. Дали ще е след седмица, месец или година зависи единствено от това кога пак ще започне да се оглежда за 'нещо', което й е по вкуса. Плюс това щом приятелите й са й казвали да го разкара този въпросния, вероятно най-малкото в социален аспект се чувства тъпо, че ходи с него. Още куп глупости мога да ти изпиша, но е безсмислено - по-наясно си от мен що за човек е, така че сам си преценявай.
Ти какво можеш да направиш е малко по-обширна тема. Първото и най-важното - прецени си сам тъпа кифла ли е или някаква заблудена романтичка. Повечето попадат в една от двете категории.
Първите се радват на внимание и свалки, вторите на сополиви обяснения. Е, всеки му е гот да му се въртят около гъза, но при по-глупавичките представителки на нежния пол колкото по-натрапчива и очевидна е свалката, толкова по-добре - все пак е нужно всички да видят колко е желана. Вторите са скрити лимонки и трябва да подходиш малко по-индивидуално, но си дръж на достойнството.
В общи линии си мисля, че е безсмислено изобщо да си губиш времето с нещо, което е част от миналото ти, но пък и осъзнавам, че едва ли ти е нужно някой да ти обяснява колко тъпо си постъпил. Търсиш си изпитана формула "Как да си върнем бившата", но няма такава - най-добрият вариант е да се извиниш така, че да не поставяш нито един от двама ви в позицията на 'съжаляващ' и 'съжаляван' и да я 'свалиш' така, както си го направил първия път. Дръж се сякаш не си осирал работата и постепенно може и да ти се получи като й мине - щом още поддържа контакт с теб вероятно не си й безразличен.
//
Що не вземеш да се посъветваш с 'добрата' й приятелка впрочем- 100% е по-наясно от нас и ще може да ти даде някакъв съвет.
Значи на 16 сме и двамата, тя беше със старият си приятел година и 5 месеца.
1. Както ти каза, мисля че търси нещо сигурно и познато.
2. Представа си нямам защо, но всеки ден продължава да ми пише и да контактува с мен.
Знам че аз съм виновен, но просто съм такъв. Искам да се променя защото както ти каза нещата няма да ми се получат.
Първоначално написано от SoAfraid
Другият път помисли преди да си отмъщаваш на някого, а ако А. се върне при теб се чувствай късметлия.
Щом толкова бързо се е върнала при бившия си, напълно е възможно да се е виждала "тайно" с него, докато е била с теб. Постъпила е глупаво като го е правила скришно. Ако беше ти казала, нямаше да се стигне до тук.
Нито ти нито тя знаете какво искате.
Според мен ако толкова много си харесвал а и т.н нямаше да търсиш отмъщение нали си и повярвал.. А това че си я скъсал за момичето от миналото ти за мен е голяма простотия но както казаха по-горе ако А. се върне при теб наистина трябва да си голям късметлия.. Момче мисли малко като правиш нещо по точно преди да го направиш : ) Ако има развитие драсни да ни кажеш.
научи се че миналото винаги се обажда, но не ти липсва то а спомените аа колкото до тази "А" покажи и, че ти липсва и я помоли за втори шанс ако е била толкова съкрушена колкото казваш , едва ли ще ти откаже![]()
Никога не съм разбирала това отмъщение
Защо трябва да си го връщаш на хората - Защо трябва да ливаш масло в огъня?
Вината е изцяло твоя, но вече е късно да се извиняваш. Поне аз мисля така
Ако обичаш някой, заради красотата му, не е любов, а желание!! Ако обичаш някой, заради интелигентността му, не е любов, а възхищение!! Ако обичаш някой, защото е богат, не е любов, а интерес!! Ако обичаш някой и не знаеш защо... това е любов... трябва да знаеш да обичаш без да губиш нищо в замяна...
Абе, не знам от жегата ли е, от кризата или от хормоните, но си действал много неадекватно.
Според мен просто водиш скучен живот и се опитваш да си го разнообразяваш с подобни драми.
Но пък предусещам гарантиран успех, ако се пробваш с приятелката на А., която много умело е успяла да ти внуши тази омраза и те е подтикнала към това "отмъщение" - явно добре те е проучила преди да действа. И много ми харесва как тя излиза най-чиста и добронамерена в цялата ситуация.
Окей,мисля ,че има нещо гнило.Ако толкова те обичаше,щеше да и е нужно време преди да се връща и тръгва при когото и да е било толкова рано.Това какво е ?Късметлия ще си ,ако наистина е държала на теб.Това,че ти си сгрешил,всеки е човек и прави грешки.Прекратил си връзката си ,но е тъпо,че си искал отмъщение.Трябваше да седнете и да поговорите като зрели хора,не да си четете и крадете паролки и да се чудите на кой свят се намирате след това.А,защо ли това всичкото ми изглежда адски нагласено,това с даването на паролата,нали и е близка приятелка.Мисля,че ще се е сетила ,че ще го прочетеш ,но може би е искала точно това твоята А,без обяснения е чакала деня (:.
Защото когато затворя очи, виждам само теб...
http://www.youtube.com/watch?v=5VtsT...eature=related (music)
К'вот си си надробил - това и ще сърбаш. Щом се ровиш почти 100% е сигурно, че ще намериш нещото, за което ровиш. Пък да не говорим, че цялата история е един невероятен сапунен сериал на който са способни само некви лигли и лигльовци с липса на личен живот (да това, че имаш гадже не означава, че имаш личен живот). Като слушаш кой к'во ти подмята... Един ден някой ще ти каже, че жена ти е спала с куче и ти ще се развдеш заради това... (пресилен пример, моля да не се взима буквално)
"Слънце грее, птички пеят
Пръски мозък се сивеят
В полето сред житата някому стърчат краката
Спи детенце, спи си сладко
взрив побърка твоя татко... "