Една вечер си говорехме по скайп заедно с 1 от добрите и приятелки и тя ми каза че А. си пише с 1 момче с което се меко казано мразим.
Тази е меко казано слабоумна и си вре носа там, където грам не й е работа.
Попитах я да ми даде паролата си защото А. си беше писала с него от нейният скайп.
Тук ти е грешката. Пък тя че действително ти е дала паролата си изобщо няма да го коментирам.

Прочетох че, А. се е виждала тайно със старото си гадже или поне така бях разбрал. Сърцето ми беше разбито, аз мислех че я обичам а тя се беше виждала с него... Исках отмъщение...Тя разбра че приятелката и ми е дала паролата на скайпа си и много ни се разсърди на двамата, но цяла нощ разговори и горе-долу оправихме нещата, но аз все още исках моето отмъщение...
Мина ли ти през ум, че е *възможно* да го е скрила от теб именно за да не си помислиш нещо, което не е точно така ? Не знам на колко си, но хората понякога свикват с присъствието на някой друг и дори да не искат някакви интимни отношения с този човек им е приятно присъствието му. Момичетата са особено податливи на това.

Както и да е ,де. Не искам да ти сипвам сол в раната, но от написаното си правя извода, че сам си си виновен. Оплескал си здраво нещата само заради нараненото си его, за което впрочем може и да няма абсолютно никаква причина.

Две неща обаче не са ми ясни :

1. Защо въпросната А. се е върнала при предишния си приятел при положение, че непрекъснато са се карали

и

2. Как така изобщо продължава да разговаря с теб, след като си я 'наранил адски много' ... и то толкова скоро след раздялата ви ?

Иначе на въпроса ти - можеш да си решиш проблема с някаква елементарна манипулацийка, но въпросът е какво ще правиш след това - ако имаш намерението да си такъв обидчив сръдльо нещата просто няма да ти се получат ... пък и не само с нея.
В момента *вероятно* (уточнявам - догадки - въобще не ви знам що за хора сте и колко ви е акъла) се е върнала при предишния именно защото се е превърнал в нещо 'познато' и 'сигурно'. Разбирам че като минимум връзката им е била поне 4 месеца - поне от написаното - което никак не е малко предвид възрастта ви. При положение, че нон-стоп са се карали, в даден момент със сигурност отново ще се стигне до раздяла. Дали ще е след седмица, месец или година зависи единствено от това кога пак ще започне да се оглежда за 'нещо', което й е по вкуса. Плюс това щом приятелите й са й казвали да го разкара този въпросния, вероятно най-малкото в социален аспект се чувства тъпо, че ходи с него. Още куп глупости мога да ти изпиша, но е безсмислено - по-наясно си от мен що за човек е, така че сам си преценявай.
Ти какво можеш да направиш е малко по-обширна тема. Първото и най-важното - прецени си сам тъпа кифла ли е или някаква заблудена романтичка. Повечето попадат в една от двете категории.
Първите се радват на внимание и свалки, вторите на сополиви обяснения. Е, всеки му е гот да му се въртят около гъза, но при по-глупавичките представителки на нежния пол колкото по-натрапчива и очевидна е свалката, толкова по-добре - все пак е нужно всички да видят колко е желана. Вторите са скрити лимонки и трябва да подходиш малко по-индивидуално, но си дръж на достойнството.

В общи линии си мисля, че е безсмислено изобщо да си губиш времето с нещо, което е част от миналото ти, но пък и осъзнавам, че едва ли ти е нужно някой да ти обяснява колко тъпо си постъпил. Търсиш си изпитана формула "Как да си върнем бившата", но няма такава - най-добрият вариант е да се извиниш така, че да не поставяш нито един от двама ви в позицията на 'съжаляващ' и 'съжаляван' и да я 'свалиш' така, както си го направил първия път. Дръж се сякаш не си осирал работата и постепенно може и да ти се получи като й мине - щом още поддържа контакт с теб вероятно не си й безразличен.

//

Що не вземеш да се посъветваш с 'добрата' й приятелка впрочем - 100% е по-наясно от нас и ще може да ти даде някакъв съвет.