- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Само за хора на 12
Абе да си говорят каквото искат...Има много начини 12 годишните да си кореспондират и то без да им се подиграват по-големите.
Примерно има си ЛС-та , общ чат ... или просто нещо като форумна среща на 12 годишните ,знам ли.
Тяхна си работа де ...
А, добре, добре. Давай идеи на ДЕЦА да излизат с НЕПОЗНАТИ, с които са се запознали в ИНТЕРНЕТ. Логика.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
А ти от къде знаеш ,че и без това някои не го правят? Все едно ако ги бяхме оставили да си имат темата нямаше някой да даде същата идея. Логика.
Глупости. Разликата е огромна. Ако си имат тема, си имат място, където да си споделят, да обменят опит, доколкото го имат през клавиатура. Съвсем друго е директно да ходят по срещи със същата цел. Не знам какъв ви е проблема. Една тема в цял форум с колко раздели и ви бърка в здравето все 1 са завзели форума и не ви оставят да си пишете. Някак по-незряло и смешно изглежда това мислене пред мисленето: "Малки сме и искаме да си говорим за големи неща." Както и да е. От една възраст нататък започваш да разбираш и малките. Поне се надявам де. Иначе не ща да съм на мястото на децата ви като един ден се поинтересуват да им обясните елементарни неща като първа целувка, гаджета, любов, секс и тн. И не си вярвайте, че ще се зачудят над това след моралната възраст от 15.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
това пък откъде го измисли?![]()
се едно вие като сте били на 12 -13 не сте си мислили примерно колко е сладък еди - кой си и т.н.
и с какво примерно един 14 годишен е различен от един 12 или 13 годишен
например аз съм на 13, а компанията ми е от момчета и момичета на по 13- 14 -15![]()
това, че НЯКОИ деца са ви направили грешно впечатление, не значи, че всички сме такива
съжалявам... просто имаше доста такива коментари и.... знам че не всички са такива.......... нека си пишат, но просто какво ще обсъждат? кой какво гадже има?![]()
Напротив. Не бъди толкова наивна,не ги познаваш лично,за да определиш със сигурност кой какъв е,какво мисли и на какво е способен. Освен това споделянето е различно нещо от това просто да си пишат.Нали се сещаш,че в тая тема може да пишат 10 деца ,но да я следят още 200 по-големи от тях. И като някой сподели нещо по-лично,което да изглежда смешно за някой по-голям ето ти го спама и край със мира и спокойствието в темата.
Освен това ако има да се случва нещо ,то ще си се случи.Независимо дали само си чатят в темата или решат да си направят форумна среща(примерно). Защото много лесно може някой педофил като им следи темичката без да пише и да изпрати няколко ЛС-та ,че уж и той е на 12. Така,че не се опитвай да ги предпазиш от нещо ,което си е до личен избор и до повече сиво вещество. Пък и не съм казала,че трябва да излизат по СРЕЩИ с други съфорумци веднага или когато и да било.Прави разлика между форумна среща и обикновена среща.Децата могат да искат да си имат само интернет приятели или пък тези интернет приятели да се превърнат в такива на живо. Макар,че ако са от един и същи град след дълго споделяне тук е близко до акъла,че ще искат и да се видят. Няма нищо лошо в това.
Плюс това не преувеличавай ,че всички сме ги пренебрегвали и обиждали,защото със сигурност мога да ти намеря куп теми на 12-13 годишни,които питат за целувки,срещи,секс етц и в много от тях никой не ги е нагрубявал или им се е присмивал,Много хора по-големи от тях са им давали съвети,а това ,че има някои ,които им се присмиват над темите са разни горе -долу на тяхната възраст ,които си нямат друга работа. Както се присмиват на тях,така се присмиват и на теми ,написани от 18-20 годишни.Не забравяй ,че това е форум ,а не е фейс ту фейс.
Последно редактирано от SuNsEt : 08-27-2012 на 11:21
О, 85-90% от тези теми преминават в подигравки. Тук таме някой казва и по нещо мило или дава съвет. Вземи Зайка за пример. Нея я ядат през тема как така носи грим и има лещи, защото е на 13. Колко снимки на изкуствени момичета има из темите за снимки, за които никой дума не казва, защото са на по 17-18. Камо ли, ако попитат нещо за секса. Не, че ще го правят - аз си мисля, че има много малко такива случаи на деца, правили секс на 12. Някакви изключения. Просто питат. И по-големите с по 2-3 години им се присмиват, обиждат ги, пращат ги да правят не знам си какво. И да не е във всяка такава тема, в повечето си е точно така. Интернета вече е навлязъл в ежедневието на хората. Не е лошо това да го приемат всички. Не казвам, че е правилно. На 13 години аз научих всичко за любовта, пубертета и прочие от една образователна книжка по темата и считам, че е в пъти по-добре, отколкото да разпитваш разни непознати, които кой знае от какъв неверен източник черпят информация. Но вече е факт, че днешното поколение има голям досег с компютрите и хич не е чудно, че ги ползват за набирането на знания по всички възможни въпроси. Някак ми се струва в пъти по-малко вероятно да ги накарате да не го използват и е най-добре по-скоро да им се дава възможност да се изразяват, и да получават адекватни отговори. Не всеки родител е склонен да разговаря с детето си по тези теми. Не върви да си ходят с абстрактните представи, че жените цвъркат мляко всекидневно и прочие (реален мой познат, реален случаи; изцепи ми го, когато беше на 15). И няма лошо да си имат тяхна малка тема за всичко това. За любов ( с детските представи за това, всъщност, ако се замислиш без да включваш секс, бременности и тн. изключения, е адски сладко и красиво), за козметика (ами какво, време им е вече на някои, днес се развиват по-бързо - на много им трябват кремове за акне, епилатори, дезодоранти, лосиони и бла бла), за секс, ако щете за алкохол и прочие (въобще не е нужно да употребяват). Наистина ли на 13 не сте били любопитни И на тези теми? Нужно ли е да си посредствено дете, което не се занимава с друго, за да питаш понякога глупави въпроси за неща, от които още не разбираш, а ти се иска? На 12 бях свръх любопитна за всичко това, което не значи, че съм се занимавала САМО с тийн проблеми. И за тях важи. Щом искат да си имат тяхна по-детска темичка, какво толкова ви пречи? Дори е в правилния раздел. "Училище и приятели". По същия начин ние си имаме "Пълнолетник" и "Бъдещи мами".
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
Айде оставайте ги да си споделят проблемите :ДД .Достатъчно ги тормозехме .. :Д
А извинявай, аз никога не съм казал да ходат да си играят навън и, че са малки. Точно на тая тема съм съгласен с теб, но просто няма смисъл от тая тема. Те кво мислиш, че ще пишат тука, като всички ПИТАТ неща, които ги интересуват, независимо дали са тъпи или не и тая тема освен да стане на един умрел, чат друго не може да роди. Пък за темата за секса въобще няма да пиша. Само ще кажа, че точно аз никога не бих критикувал някого за това на колко се е проебал.
"Не е важно другите да те мислят за идиот, важното е ти да се мислиш за идиот."
Последно редактирано от ivetmanova : 08-28-2012 на 09:04
Детска радост, дъвка с косъм!
![]()
![]()
"Andrea, Runway is a fashion magazine, so an interest in fashion is crucial." -The Devil wears Prada
Аз съм на 14 и ми е забранено да съм тук, щото е само до 12 годинки![]()
Пффф боже държите се с тях се едно са на 5. Едва ли ще има някой тук, който на 12 си е играл с кукли, колички и т.н. На 15 съм и много добре помня какво правехме преди 3 години, повечето тук пишат все е едно са на 30. И преди 3 години имаше интернет, Facebook ( impuls) и точно това беше забавлението тогава. Не виждам какъв ви е проблема, пишете накакви романи, които едва ли някой ще прочете, вместо да оставите 12 годишните, да си обсъждат нещата, които ги вълнуват.![]()