О, 85-90% от тези теми преминават в подигравки. Тук таме някой казва и по нещо мило или дава съвет. Вземи Зайка за пример. Нея я ядат през тема как така носи грим и има лещи, защото е на 13. Колко снимки на изкуствени момичета има из темите за снимки, за които никой дума не казва, защото са на по 17-18. Камо ли, ако попитат нещо за секса. Не, че ще го правят - аз си мисля, че има много малко такива случаи на деца, правили секс на 12. Някакви изключения. Просто питат. И по-големите с по 2-3 години им се присмиват, обиждат ги, пращат ги да правят не знам си какво. И да не е във всяка такава тема, в повечето си е точно така. Интернета вече е навлязъл в ежедневието на хората. Не е лошо това да го приемат всички. Не казвам, че е правилно. На 13 години аз научих всичко за любовта, пубертета и прочие от една образователна книжка по темата и считам, че е в пъти по-добре, отколкото да разпитваш разни непознати, които кой знае от какъв неверен източник черпят информация. Но вече е факт, че днешното поколение има голям досег с компютрите и хич не е чудно, че ги ползват за набирането на знания по всички възможни въпроси. Някак ми се струва в пъти по-малко вероятно да ги накарате да не го използват и е най-добре по-скоро да им се дава възможност да се изразяват, и да получават адекватни отговори. Не всеки родител е склонен да разговаря с детето си по тези теми. Не върви да си ходят с абстрактните представи, че жените цвъркат мляко всекидневно и прочие (реален мой познат, реален случаи; изцепи ми го, когато беше на 15). И няма лошо да си имат тяхна малка тема за всичко това. За любов ( с детските представи за това, всъщност, ако се замислиш без да включваш секс, бременности и тн. изключения, е адски сладко и красиво), за козметика (ами какво, време им е вече на някои, днес се развиват по-бързо - на много им трябват кремове за акне, епилатори, дезодоранти, лосиони и бла бла), за секс, ако щете за алкохол и прочие (въобще не е нужно да употребяват). Наистина ли на 13 не сте били любопитни И на тези теми? Нужно ли е да си посредствено дете, което не се занимава с друго, за да питаш понякога глупави въпроси за неща, от които още не разбираш, а ти се иска? На 12 бях свръх любопитна за всичко това, което не значи, че съм се занимавала САМО с тийн проблеми. И за тях важи. Щом искат да си имат тяхна по-детска темичка, какво толкова ви пречи? Дори е в правилния раздел. "Училище и приятели". По същия начин ние си имаме "Пълнолетник" и "Бъдещи мами".