•Има ли значение за момичетата т.нар. от момчетата явление „гледане”, т.е. ако гледаш по-продължително някое момче означава ли това, че го харесваш?
При мен не, по-скоро обратното. Предпочитам да си го измислям/представям, отколкото пряко да го наблюдавам.
//когато действително наблюдавам някого, следя поведението му, анализирам го, пре/оценявам.
•Какви момчета харесват момичетата?
явно продължавам да говоря за себе си.
интелигентни, уверени, искрени/ненаиграни, лъчезарни, агресивни (в най-добрия смисъл на думата - действени, обратното на пасивни), оригинални/личности, възпитани, с добро чувство за хумор...
•Кога пишеш на момче първа? Ако изобщо не пишеш на момче първа, а ако го харесваш пак ли не му пишеш първа?
когато ми трябва за нещо/имам инфо за съобщаване/етц.
когато харесвам някого, гледам да се държа на дистанция, да. позволявам на човека да прави първите крачки, аз само елегантно връщам топката в полето му.
•Как едно момче да ви задържи по-дълго (моля за конкретен пример, а не просто мила чаровен и т.н. искам точно как да сме мили и т.н.)
Трябва да ме подкрепя в това, което правя, в мечтите, стремежите, амбициите ми. Т.е. философиите ни за живот да се срещат там някъде. Свободата ми е важна, така че е (по)желателно да ми оставя необходимото ми време със себе си. Същевременно с това, аз имам нужда от (емоционална) сигурност, за да мога да съществувам нормално. Така че, трябва да е спечелил доверието ми, да е показал/доказал, че е в играта с двата крака. Най-важно е общуването! Ако не сме изградили общ език и не сме задали работещ начин на общуване, нищо няма да се получи. Чуваемостта е първа стъпка към разбирателството, което води до някаква условна сигурност, от която се нуждая, за да дишам.
встрани от това, трябва да ми е интересен, целеустремен, свой/самостоятелен/индивидуалист. да се палим взаимно (за живот, работа, развитие...). да сме острови един за друг в света/града/живота.
•За или против сте за т.нар. приятели с привилегии? (За момчетата е ясно
)
не съм против. всеки действа спрямо нуждите си.
•Момичетата до колко обсъждат помежду си връзките си и до каква степен и в какви аспекти?