^ Аз бях тази, която се чудеше защо мама не може без кафе, като и без това са и 'лабави нервите. Просто ума ми не го побира как ще пие по 3 кафета на ден все едно са 3 чаши вода. И кое му е странното пък, че се учудвам, за един човек, който мрази вкуса на кафето е нормално да му е чудно как някой друг го обожава!
По темата: 1 шоколад на ден?? Мила, и аз обожавам шоколада, но никога не бих яла вс ден шоколад. В него няма нищо полезно, ако беше над 70% какао поне флавонолите му щяха да са полезни за сърцето, но ако е млечен (сигурно за такъв говориш) няма да вземеш нищо полезно от него. Преди като ядях безконтролно всякакви сладки неща имаше случаи да ям по цял шоколад на ден, но това беше 1-2 пъти в месеца и много съжалявам сега, че съм си го позволявала и никога повече не бих го направила. Не може да караш на шоколад цял ден. Това са само 500 ккал пък аз съм чела, че под 1000 калории на ден е нездравословно, най-вече пък ако спортуваш, организма преминавал в икономичен режим. А наскоро пък четох, че дори и само да помирисваш шоколад (да кажем опаковка от шоколад, душ гел/лосион/парфюм със сладък шоколадов аромат) пак ще си доставяш насладата от него без да ядеш. Не съм пробвала,но... Ако искаш да си слаба това всеки ден шоколад трябва да го забравиш... Не бих издържала цял ден на шоколад, на организма му трябват разнообразна храна, ИСТИНСКА храна, шоколада е само "за глезене" , но не мисля, че ще се откажеш от него като си го забраниш напълно, а просто като плаавно започнеш да намаляваш количеството му и впоследствие вече да не си пристрастена. Мда, към сладките неща се пристрастява, казвам го от опит, особено 1вия месец ми беше много, много трудно да ги намаля до минимум, не очаквах, че ще свикна, но става! Доволна съм от себе си, вече почти не ми прави впечатление като видя нездравословна храна и просто не я ям, отминавам я, просто гледам да ям истинска храна. А истинска храна в магазините не се продава. Ох, както винаги се отплеснах малко от темата, извинявам се, сигурно пак поста ми ще стане 100 км.