Здравейте.От около две години имам проблем с очите - не виждам надалеч.Първоначално беше по-добре и не обръщах внимание,помислих си,че ще се оправи или ще си остане така,но постепенно ставаше все по-зле.Сигурно е от компютъра,защото,признавам си,прекалявам с часовете на него.Знаех какви са рисковете,но си мислех,че ще се получи проблем с очите,ако стоя пред монитора доста години...а през тези две години имах много лични проблеми и единственото ми разтоварване бяха книгите и компютъра.И сега очите ми са много зле,и не знам какво да правя,а ме е страх да кажа на майка ми,понеже тя постоянно ми говореше да не стоя толкова пред компютъра ама кой да я чуе...сега съжалявам,но е късно.А сега,ако й кажа,ще побеснее и ще ме пребие,сигурна съм...понеже напоследък с проблемите вкъщи е изнервена,само крещи и т.н.
Причината да ви пиша е защото искам съвет.Има ли някакъв начин да подобря зрението си без очила и без тя да разбира?Знам,че е наивно да питам за това,но съм наистина отчаяна и ме е много страх...Благодаря предварително на всички,които ще ми отговорят!