- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Идеалното тегло
Здравейте.Значи аз съм момиче на 12 и тежа 42 килограма и съм висока 143 сантиметра.По принцип семейството ми е ниско и сестрите ми са ниски (и аз така). Една моя приятелка когато бях 5-и клас тя ми каза че майка и я тъпче за да надебелее защото трябва да е над 45 килограма в 6-и клас. Но мен ме интересува какви са нормите.Да кажем за момичета и момчета колко е нормата сравнена по пол,възраст,тежест и височина и дали аз съм във нормата.Само да кажа че всички от семейството ми са нисички и а от страна на жените със големи гърди и така и аз и сестрите ми.Така че нека изясня "Аз съм момиче на 12 и половина,теглото ми е 42,височината-143см,със големи гърди съм за разлика от повечето ми съученички и приятелки на моята възраст"
Много си ниска и си нямам и на идея колко е идеалното тегло за теб. Звучи ми глупаво идеалното ти тегло да е 33 или 28 кила. Но за нормална височина скалата за момичета според мен е височината минус 110-115 в зависимост от разбиранията.
Например аз съм 165 и идеалното ми тегло е около 50-55 килограма.
Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.
На 12 си тепърва има още да растеш, не започвай отсега да мислиш за диети и глупости. Особенно на тази възраст можеш да си навредиш сериозно на организма.
Подрепям мнението на MaLkaTa_LaDy изцяло.
Знам но все пак аз съм една от ниските в нашия клас,всичките ми приятелки са по високи от мене.Сестра ми която е на 22 и е 150 и нещо и 50 и нещо кила