- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Суеверия
http://news.myvidin.com/about-16318.html
Суеверни ли сте![]()
За повечето неща - не. Но никога не спя с крака към огледалото или изобщо с някоя част от тялото, отразяваща се в огледало.
НЯМАШ ТАЗИ ВЛАСТ - ТИ ДА БЪДЕШ АЗ!
You only see what your eyes want to see. How can life be what you want it to be? You're frozen when your heart's not open!
и аз не спя, отразяващ се в огледало .. зловещо ми е
иначе за другите работи не вярвам
Всеки път когато си отворя устата чувам някой идиот да говори.
Защото не искам да се гледам сутрин :Д:Д шегувам се, не знам, има нещо зловещо, както каза iBloodSucker.
НЯМАШ ТАЗИ ВЛАСТ - ТИ ДА БЪДЕШ АЗ!
You only see what your eyes want to see. How can life be what you want it to be? You're frozen when your heart's not open!
"За да се предпазиш от грип, трябва да изядеш парче сладкиш, печен в нова фурна." < Доста глупаво звучи.
За някой работи съм много суеверна
Особено това с огледалото
Ако обичаш някой, заради красотата му, не е любов, а желание!! Ако обичаш някой, заради интелигентността му, не е любов, а възхищение!! Ако обичаш някой, защото е богат, не е любов, а интерес!! Ако обичаш някой и не знаеш защо... това е любов... трябва да знаеш да обичаш без да губиш нищо в замяна...
Никъде не видях суеверието дето със спане срещу огледало.Какво гласи то?
Не мога да се нарека от суеверните.
Много редки са случаите, в които ставам суеверна. Някак всичките тези неща , ми се струват тъпи и безсмислени.
Научих, че трябва винаги да се разделяш с тези, които обичаш с думи на любов. Може пък това да е последният път, когато се виждате.
Доста суеверен съм към външния ми вид и дрехите ..![]()
чудя се как да го премахна това нещо ..![]()
![]()
като спя с главата надолу ?!![]()
Азис - Хоп [music]
Не,не бих казала.Ами повечето суеверия са просто нелепи,а да не говорим,че всяка е ИЗМИСЛЕНА с определена цел или на база някакви събития и др.Да вземем суеверието за огледалата(Счупиш ли огледало, те чакат седем години нещастие...) и това за солта(Ако разсипеш сол ще те сполети нещастие)за пример.Възникването на суеверието за огледалата идва оттам,че като всяко ново нещо,те били много скъпи.Всички знаем и колко чупливи са,което е причината богатите им притежатели да лъжат прислугата си с подобно суеверие с цел да бъдат внимателни със скъпите вещи.Подобен е случаят и със солта,която само богатите можели да си позволят.
Доколкото,може би,най разпространеното суеверие,относно Петък 13,тук има доста причини или по-скоро събития,свързани с поверието.Една от най разпространените е на религиозна основа,смята се,че Юда,предателят на Иисус,е именно тринайсетия апостол,а Божият син е разпънат в Петък.
Да не говорим колко противоречиви са някои суеверия.А и в различни страни се тълкуват по различен начин.
Примери :
Великобритания - Ирландия - Черна котка - късмет
България -Германия - Белгия - Испания - Полша - Румъния - черна котка - лош късмет
Великобритания - Полша - България - Германия - Петък 13 - лош късмет
Испания - Гърция - Вторник 13 - лош късмет
Италия - Петък 17 - лош късмет
и много др.
Като цяло суеверията са глупави,човек само излишно се нервира или страхува,че не е/е направил нещо.Разбира се,някои са много разпространени,(почукванет о на дърво,дърпането на ухо и подобни)но не смятам,че изпълняването им,те прави суеверен.Хората просто са свикнали с тях(или са им насадени от родители/приятели).Аз,например,винаг и отвръщам на този,който ме е настъпил,(за да не се скараме)но повече по навик,отколкото защото го вярвам.
Някои суеверия са просто смешни.Ако цигарата ти гори накриво - гаджето ти изневерява.
Ако дъвчеш дъвка вечер, дъвчеш костите на умрелите.
Не съм суеверна попринцип, вярвам обаче в няколко неща, които са ми се 'доказали' като истина, а не само суеверие.
А това за огледалото е много интересно. Преди бях чела какво ли не глупости за огледалата в къщата, къде трябва да се поставят, кога не трябва да се оглежда човек и т.н.
Човек може да прочете доста зловещи работи, ако се разтърси, но аз не вярвам в нищо от това, което съм чела. Краката са ми към огледалото, гледам се в него и през нощта и нямам проблеми с това.
И спря да се върти за миг земята..
Какво гласи това суеверие за огледалото че не го видях никъде .. с крака към огледалото ли какво не го прочетох никъде?
За котката и огледалото съм - тези неща им вярвам.Но само на тях!
Не ми пука какво мислят за мен хората.Важно ми е какво мислят за мен,хората които аз държа на тях!
Ако си намериш четирилистна или петлистна детелина означава щастие.
От кога има петлистна детелина?
не. повечето суеверия са просто глупости които ти пречат.
А на друго място пише,че носи нещастие.
"Ще те сполети нещастие, ако намериш петлистна детелина." ( http://sanovnik.bg/p-2082-%D0%94%D0%...B8%D0%BD%D0%B0 )
Не съм. Големи простотии са това.
"Бенка върху ръката означава много деца." ?! Че то кой няма бенки по ръцете..
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Ако съдим по линк-а - не съм суеверна. Доста абсурдни ми се струват повечето неща.