- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Тема за хора с мозък: Въпрос?
Какъв е цвета на огледалото?
Don't hate the hacker,
hate the code!
o.O
9 gag huh...:d Гледах го,беше доста интересен клип.
maDamn
Никакъв.
Под "цвят" разбирам дължината на светлинните вълни, отразени от обекта, след това тълкувани като цвят според определени наименования на определени дължини. При огледалото липсва този феномен на отразяването на вълни в точно определена дължина, следователно няма "цвят". Дължината на вълната, която отразява, е равна на тази, която е получило, затова от друга страна можем да кажем и, че цвета му е равен на цвета към обекта, към който е насочено, погледнато от мястото, накъдето отразява това.
ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga
Яко в грешка си
Огледалото отразява абсолютно всеки цвят, точно като бялото, нали?
Но с една малка разлика, огледалото е перфектно гладка повърхност и не разсейва светлината, тоест умно бяло.
Да ама не. Това е перфектното огледало.
За да направиш огледало ти трябва и стъкло, а стъклото съдържа FeО - железен оксид, тоест огледалото е зелено на цвят.
Забележете как в далечината образът позеленява, защото зеленият цвят се натрупва.
Don't hate the hacker,
hate the code!
Предположих, че спекулацията може да не свърши добра работа :Д
ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga
Добре, как ще обясниш позеленяването на отражението, след като се сложат 2 огледала едно с/у друго?
Don't hate the hacker,
hate the code!
Не си го обяснявам по никакъв начин.
Никога не ме е интересувал цвета на огледалата.
Хе хе, огледалото не може да си обясни, за неутрино мисли :Д
Don't hate the hacker,
hate the code!
щях да кажа сребрист, заради разтвора с който се боядисва стъклото![]()
n00bs
Тя си е осрана от заглавието, дори да си много умен, но не си обръщал внимание на химията, как може да го знаеш това ?
n00bs
Ми, то ти трябва малко акъл, за да се досетиш
По химия съм зле и все пак, знам подобни неща![]()
Don't hate the hacker,
hate the code!
Ами да решаваме логаритми, лимеси, геометрия, като се чувсваш умен ?
n00bs
огледалото се състои от стъкло и отразително фолио. Стъклото е прозрачно, а фолиото - сребристо![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
FeO придава пък зеления отенък,чудо голямо.
Крийпъре,Ако не беше гледал клипа в 9gag и ти нямаше да се сетиш и да даваш научно обяснение...сеш'се
Нито пък аз,не претендирам,физиката не ми е любима,слабо ме интересува къв му е цвета на огледалото,важното е,че като се погледна се харесвам.
maDamn
Единия е червен,другия син...
Дори и да не си видял клипа в найн гаг си го видял другаде,без да го гледаш,ако някой ти беше задал въпроса нямаше да можеш да отговориш...
maDamn