Според мен проблемът е на "по-горно" ниво, т.е. имаш някакви вътрешни страхове. Опитай се когато се появи такава ситуация на момента да си мобилизираш мислите и да откриеш коя мисъл точно ти минава през главата. Примерно "другите са по-добри от мен" или нещо такова. Може би имаш ниско самочувствие, не вярваш в себе си и не цениш себе си достатъчно, вменявана ти е вина в детството и т.н. може да са много причини. Примерно както казваш, че глава ти не се чува... примерно ако е както си мисля, някоя подобна ситуация на... събирате се... "лидерите" в групичката решават какво да правите и всички тръгват без много разногласия.. ами ти не тръгвай и когато те попитат защо не тръгваш с тях кажи 'мен никой не ме е питал какво искам да правя, не ми се ходи еди-къде-си". Ако не искаш да влизаш в конфликт пък просто намери приятели, които чуват това, което казваш. Вярвай ми, не си заслужава да страдаш заради другите и да не правиш това, което искаш... сложи себе си на първо място, защото никой друг няма да го направи и няма да оцени това, което правиш за тях,.