- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Компютърните разбирачи
Виж с'я, брат.
Даваш малко пари - получаваш боклук, който сигурно ще подкарва някоя стара версия без особени проблеми и до няколко години ще е остаряла купчина желязо, на която ще цъкаш фармвил.
Даваш достатъчно пари, които да ти дадат съвременна конфигурация - процесор i5 Ivy Bridge, 6-8 гиги рам на Corsair от 1600MHz, видео задължително nVidia GTX 4 серия или нагоре (заради CUDA, която подобрява дейността на много от програмите на Adobe), захранване минимум 550 вата, дъно на Gigabyte или ASUS с чипсет x75 или х77, хард диск какъвто искаш, само да не е от Green сериите и си свиркаш. Дълги години наред ще си изпълнява дейността и няма да имаш никакъв проблем.
За това трябва да снесеш грубо 1000 лева, може и малко отгоре, ама ще е дълготрайна инвестиция, а не бракма и някакъв компромис.
Успех.
"Защо Х, а не Y?"
-процесор: само интел, кур за AMD, преди време бяха еквивалентни, но вече не са. Ivy Bridge е най-новата платформа.
-дъно: няма какво да коментирам, Gigabyte или ASUS са доказани производители.
-памет: заложи на качеството пред ниската цена и дай по 10-20 лева повече за паметите на Corsair (препоръчвам Vengeance серията) и се радвай с доживотна гаранция и гарантирано качество.
-видео: nVidia заради CUDA. На ATI видеокартите са за игри. Не е задължително да купуваш, процесора си има вградено видео (и дъното трябва да го поддържа), но няма да можеш да използваш ускоренията на CUDA.
-захранване: избери хубава марка, не нещо незнайно - ако боклука се развали, дъното и другите части могат да отидат заедно с него.
-хард диск: Samsung и Hitachi вадят хубави хард дискове, WD Caviar Black са малко по-скъпи, но си заслужават, определено. Помисли относно SSD за системният дял, определено има разлика.
Първоначално написано от deFakto
Първоначално написано от eatshitsfuckinbitchezhah
Малка поправка - от GT220 нагоре имат CUDA.
Е на 17. Ама тр да се науча на тия програми, че за дипломната ще имам да правя книжка, плакати, визитки, лого, календар и т.н..... Ок. казвате ми некви скъпи некви нз и аз кви, ама моята щайга дето не е от най-добрите си изкара 8 години. Аз не искам нещо кой знае кво... просто искам нещо читаво и ако може пак някъде толко да изкара, но да е с една идейка по-добро.
nigga stole my bike
Ако компютъра ти е от преди 8 години, компютър за 100 лева в момента ще е в пъти по-бърз от твоя...
А ако става въпрос, дори бих казал, че си е чист късмет, че е изкарал толкова xD
Моя компютър настолен го взех в края на осми клас ( преди... 6 години някъде ) и все още се държат само харда и видеото ( всичко друго е сменяно... е, и кутията си стои де ) което значи поне 500 лева инвестиция отгоре съм вкарал, за да издържи толкова време, и в момента още е боец.
Ако ще си купуваш нов - изчакай, събери малко повече от 500 лева, и тогава отиди в някой сервиз ( не знам, кои са представители на Most в София ? оО ), кажи им - искам компютър за това и това, давам такива пари, дайте ми 2-3 оферти, постваш ги тук и ти помагаме да избереш.![]()
Еми аз си взех компа от JARComputers и бях много доволен от всичко-цените им бяха добри, а ако дадеш още 50лв ще ти го сглобят и ще ти дадат гаранция за цялата система.
Първоначално написано от GregoryHouse
Ами те JAR лекичко мамят
Използвани процесори, изпържени видеокарти и т.н. е нещо нормално в техния магазин
Don't hate the hacker,
hate the code!
Ми може и така да е, или в някои магазини, защото това за тая гаранция малко ме изненада...
Какво, правиш си система, НЕ СТИГА ЧЕ ВЗИМАТ ДА Я СГЛОБЯТ ( в Most си правих моя компютър преди години, не ми взеха и стотинка ), ами и примерно ти кажат - 1 година гаранция на компютъра, оправяй се... Някои неща ( например кутия ) може да имат по 2-3 месеца гаранция и да си мислиш, че си на сметка, но те не струват нищо, от друга страна процесорите обикновено са с по 2 години гаранция, а да ти я свалят на една... Мониторът ми пък беше с 3 години... Всяко нещо с гаранция точно колкото си има !