.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 39

Hybrid View

Предстоящи десетокласници!

Отдавна ви чета,сега най-накрая се регвам.
    И понеже виждам,че има тема за завършващите 10класници,за предстоящите 8мокласници.. реших да направя една и за завършващите 9токласници,тоест-предстоящи 10класници.
    Как завършихте годината?Доволни ли сте?Кой предмет ви изтормози?Какво смятате да правите през лятото?Дадоха ли ви списък с книги за ваканцията?
    Е,дано темата да има някакъв успех,защото си нямам идея колко са деветокласниците тук.

Оф аре стига с тия тъпи теми.

Бъдещи първокласници , второкласници , третокласници и т.н. Няма абсолютно никакъв смисъл от тях. Правете ги в кофата - разделът за чесане на езици.
    Искат да съм кофа... Боклучийски кош - аз им го показах с "Гол в ръката нож"

Супер фен Аватара на Fiction7577
    Как завършихте годината?Доволни ли сте?Кой предмет ви изтормози?Какво смятате да правите през лятото?Дадоха ли ви списък с книги за ваканцията?
    Е,дано темата да има някакъв успех,защото си нямам идея колко са деветокласниците тук.
    Завърших я с успех 4,90. Не, не съм доволна.
    Можеше и повече.....
    Най-много ме изтормози информатиката. Имам чувството, че г-жата ме мрази..
    Постоянно ми прави напук... щеше дори и на поправка да ме оставя..

Дадоха ни списъкът с книги. Мисля първо да прочета "Граф Монте Кристо", ама кога ще ми дойде желанието е друг въпрос..

Мега фен Аватара на Colouring
    Наистина тези теми в повечето случаи нямат много смисъл,ама 'айде..аз също съм (вече бивша-от днес) деветокласничка.
    Много се бях стреснала в началото,защото миналата година учехме само математика,български и англиийски кажи-речи,а тази година сме с 15 предмета.Е,оказа се далеч по-добре,откакто си го представях.Първия срок завърших с малко над 5,50,а годината-5,93.От втория съм по-доволна,макар че разлика в ученето не видях.Общо взето изобщо не съм си давала зор.Аз исках да хвана стипендия и бях спокойна,защото си знаех,че ще имам най-малко 5,50.Аз след като разбрах,че в дипломата за 12 клас ще ми влизат само БЕЛ,Математика,ИТ,Физкулту а,Музика,Из.Из и двата езика,които уча,се успокоих.За другите ще му мисля вече догодина,когато наистина мисля да залегна на ученето(казвам си го всяка година ).Та така..доволна съм от успеха,можеше и с пълно 6 да завърша,ама Историята ме прецака.Никога не съм я обичала!
    Относно книгите-дадоха ни доста дълъг списък и мисля да прочета колкото се може повече произведения от него.Попринцип не си падам много по книгите от списъка,но тази година учителката ни има няколко интересни попадения,пък и в момента нямам какво друго да чета,така че почвам списъка.Първо задължителните,после допълнителни. Даже вече посетих библиотеката и доволно се оборудвах.
    Иначе,ако някой се интересува:

Данте Алигиери - "Божествена комедия"; "Ад"
    Джовани Бокачо - "Декамерон"
    Мигел де Сервантес Сааведра - "Дон Кихот"
    Уилям Шекспир - сонети; "Хамлет"; "Ромео и Жулиета"
    Жан Батист Молиер - "Тартюф"
    Даниел Дефо - "Робнзон Крузо"
    Алксандър Дюма - "Граф Монте Кристо"
    Виктор Юго - "Парижката света богородица"
    Джордж Гордън Байрон - "Дон Жуан"
    Оноре дьо Балзак - "Дядо Горио"
    Стендал - "Червено и черно"
    Ги дьо Мопасан - "Бел Ами"
    Шарл Бодлер - "Цветята на злото"
    Артур Рембо - лирика
    Пол Верлен - лирика
    Александър Сергеевич Пушкин - лирика; "На К..."; "Евгений Онегин"
    Николай Василевич Гогол - "Шинел"
    Паисий Хилендарски - "История славянобългарска"
    Петко Рачев Славейков - "Изворът на Белоногата"
    Любен Каравелов - "Българи от старо време"
    Добри Войников - "Криворазбраната цивилизация"

Май това е учебния план по литература.

Супер фен Аватара на slicky
    Първия срок ми се стори труден-все пак от 7 на 15 предмета,ама успях все пак да го избутам.Първия уж ми се стори по труден,обаче завърших с повече от 2-рия.За годината 5.86 доста съм доволен.И стипендия ще дойде.Учителите обаче тази година бяха прекалено "добри"(може би знаете за какво става въпрос) и може би затова имам толкова висок успех.Иначе очаквах около 5.50.Притеснявам се,че по литература абсолютно нищо не научих,по английски сякаш не напреднах достатъчно,а по математика имам 5 за годината.

От другата година идва зора, все чувам, че 10-ти клас е най-големия тормоз.....

Цитирай Първоначално написано от Fiction7577
    От другата година идва зора, все чувам, че 10-ти клас е най-големия тормоз.....
    И аз така знам.Доста обемен бил материалът,който се учи.

Пиша, че да вдигна темата на първата страница. Останала е назад и затова се правят нови... бъдещите десетокласници да пишат тук...

Eм пиши де.

Супер фен Аватара на Thrombocyte
    Обемен, обемен, колко да е обемен ?
    От учители по математика съм чувал, че материалът в 10-ти клас е най-труден, най-скучен, но пък е необходим.
    Литературата е г/д интересна, като изключим Пол Верлен (поне аз го намирах за много шибан творец с твърде сложни за разбиране творби, но все пак е голямо име в литературния свят).
    Историята е повече от интересна, а физика е ужасно лесна. Биологията и тя е много интересна, особено ако учите за произхода на човека.
    Клас като клас, ще мине неусетно и с хубави спомени, не се шашкайте

За физиката, дори и "ужасно лесна" на мен ми се струва кошмар...
    Не знам там...

По история май пак ще учим Германия, Франция и подобни...

А по биология... дано няма пак разни мозъци..

Аз по физика седнах да си уча уроците за изходното ден преди самия тест, прочетох 100стр за 4-5 часа и си изкарах без проблем 5-ца, като същевременно запомних доста неща.
    Биологията е наистина интересна, проследяване на белезите при потомство, шансове за развитие на наследствени болести и т.н

Хм... звучи интересно. По математика да видим, чувам, че тела се взимали

Фен Аватара на freegirl17
    Град
    SomeWhere ^^
    Аз също ще съм 10 клас
    Ще следя темата :P

Цитирай Първоначално написано от Fiction7577
    Хм... звучи интересно. По математика да видим, чувам, че тела се взимали
    Телата се учат в 11 клас. Имам предвид стереометрията.

Мега фен Аватара на Biskfitka
    Математиката в 10ти клас е най-лесна Просто трябва да внимаваш в час и да запомниш няколко формули.
    А за произведенията-няма смисъл да ги четете лятото,освен ако не сте профил с литература.И то пак няма нужда от всички,да не говорим ,че някои са супер тъпи.

Тригонометрията е доста сложен материал според мен, но както и да е..
    С внимание в час нещата се разбират, но не стават по-лесни

Еми завърших с 5.75 май, още не знам точно
    Най - много ме измъчиха Строителните материали ...
    Беше ми лесно горе долу. 10 клас ще е най - кухия клас, ще имам още специални предмети и става супер зле .. Ама и него ще го избутаме
    А книги - освен скоро да взема да почна да ги чета, щото са цифра много и са най - дългите е така. И тях ще ги оправя, стига да имам време ^^

Супер фен Аватара на cherrygloss
    Град
    Бургас
    Аз завърших със 5.75 и най-ужасния ми предмет е физиката , но иначе като цяло не беше кой знае колко мъка 9ти клас. Сега лятото нямам да чета нищо освен 1000 страници английска литература със вадене и учене на думи и изрази
    I found someone I can trust..can you see that I am bound to you? ?

Banned Супер фен
    Град
    Varna
    Малка справка от това, което помня, но не съм сигурен

По математика почвате функции, логаритми и тригонометрията продължавате май
    По БЕЛ вече знаете-интересни са произведенията,например Робинзон Крузо или Дон Киход
    По физика в 10кл също ми беше интересно-първият срок учите за светлината-2-рия за звезди, планети, космоса и тнт, няма нищо общо с 9-ти клас
    По химия-Повечето е преговор от 8-ми клас +няколко нови неща-значително по-лесна е от 9-ти клас/органичната, която е най-трудна/
    По география ще учите само за България/и отделните области/
    По История не помня-май беше за фашизма, национализма и кво беше другото нз
    По Биология също не е трудно-за еволюция, за расите, за разни теории, също така и онези задачки за кръстосване, които са мн лесни-генетичниите-например кво дете ще се роди ако майката е със сини очи а бащата със пъстри
    По Етика и право е лесно-там за държавите-за законите, но 1-вият срок не помня-някви глупости

по друго не се сещам, като цяло 10-ти клас ми беше по-лесно от 9-ти и 8-ми, а 11-ти клас ми беше по лесно от 10,9 и 8ми

Мега фен Аватара на xoxi
    Днес мисля да приключа с "Българи от старо време".
    Списъкът за това лято много ме зарадва, все хубави книги. Това ще е първия списък, от който ще прочета всичко май.

Годишният ми успех е много добър, доволна съм, макар, че можеше и повече, но ще си пестя силите за другата година.
    В 10ти клас ме притеснява математиката. Г-жата беше споменавала за някакви 100 формули, а това и на шега да е било, пак не ми звучи весело.
    Историята също малко ме притеснява, защото от другата година ще сме с нова госпожа. Старата ми беше перфектна, оценките си ги получавах без проблем и без много залягане над учебника.
    По всички останали предмети предполагам, че ще се справям. Не е трудно, обаче аз тази година докато свикна с толкова много предмети и учебната година мина. Миналата година като учех само по БЕЛ, математика и немски и бях свикнала да си отделям по няколко часа за предмет. А тая година с 15 предмета направо ми се сбъркаха сметките. Другата година вече ще имам тренинг..
    И спря да се върти за миг земята..

Мега фен Аватара на Colouring
    Математиката не ме притеснява изобщо.Мисля,че няма да трябва да се озорвам много.Поприцип ми е приятен предмет и не я смятам за толкова сложна.
    С физиката ще се оправим някак.
    Историята много ме притеснява.Намразих предмета заради учителката!
    По химия съм пълна нула,но госпожата е добричка.
    Биологията не ме притеснява,географията също.
    Английския ми е лесен,немския не чак толкова,но ще се учи,няма как.
    По БЕЛ няма да е много лесно,но ще си давам зор.
    Иначе произведенията ги почнах.Прочетох "Бел Ами" и "Шинел".Не ми бяха кой знае колко интересни.Днеска мисля да почна „История славянобългарска“,че съм се снабдила с нея от библиотеката и така..

За съжаление лятото ми няма да е от най-интересните.

ЕДИТ:Не знам рано ли е или не,но все пак да питам наборите - вие ориентирали ли сте се какво и къде ще кандидатствате?

Цитирай Първоначално написано от Colouring
    ЕДИТ:Не знам рано ли е или не,но все пак да питам наборите - вие ориентирали ли сте се какво и къде ще кандидатствате?
    Аз лично не съм. Въобще дори не съм се интересувала от това...
    Но май трябва да почна, че докато се усетим, ще е време за завършване...

Голям фен Аватара на sword
    up

Като видях размера на книгите се отчаях.Сигурно ще гледам на филми.Просто много ми идват-около 20 произведения.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си