Хора, помогнете със съвет! Много съм объркан и не знам какво да правя. Преди известно време батко ми доведе едно момче вкъщи и каза на мама, че го обича и иска да живее с него. Лошо ми стана. Майка ми от тогава реве като луда по цял ден. Баща ми като разбра и него го хванаха лудите, ошамари батко ми и го изгони от нас. И двамата ми родители реагираха много зле. За капак си организираха няколко качествени скандала. Аз в началото бях супер смутен, вбесен, разочарован и т.н. Като мина малко време си дадох сметка, че ако не преглътна някак ситуацията ще остана без брат, а той ми е най-близкият човек. Не знам как да обработя родителите си да си променят поведението. Майка ми в момента си мисли, че с психиатър ще "излекува" батко ми. Разбирам колко и е кофти, досега го чакаше да се ожени. Баща ми пък си мисли, че батко ми ще се налудее и ще се прибере вкъщи да се извини за поведението си. Иначе се държи все едно само аз съм му син. Лошото е, че въпросната персона, която е гадже на батко ми не само ме отвращава, но и здраво ми лази по нервите. Просто не мога да го понасям, отвратителен е. И като характер, и като държане. Не знам как да контактувам с него. Притеснявам се и как ще реагират приятелите ми, ако им кажа за него, а и определено ме е срам да го споделя. Батко ми винаги е бил по-добър от мен във всичко и аз винаги съм се гордял с него, но този човек не е нещо с което бих се похвалил. Изобщо не знам как да постъпя и как да сдобря нашите с батко. Имате ли някакви съвети? Да кажа ли на най-добрите си приятели или да си мълча?