- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Брекети ?!?
В момента съм на 16 години и скоро посещавах стоматолог, защото зъбите са ми криви и постоянно имам проблеми с тях. Стоматологът ми каза, че ще се наложи да слагам брекети, но се двоумя, защото първо че ще трябва да ги нося 2-3 години а само при тази мисъл на мен ми става лошо и второ смятам че ако ги сложа ще стоят адски грозно и ще се чувствам некомфортно с тях но от друга страна много искам зъбите да ми се оправят.
Предполагам, че се притесняваш от това да не ти се подиграват другите, ама не трябва да ти пука какво мислят те. Важното е че след това ще имаш прави и хубави зъбки. :P
Истинския приятел ти забива нож отпред, не в гърба
Брекетите не са равно на грозно.Мен лично много ме превличат мадами с брекети.
Защо да се подиграват? Защото има пари да си позволи да си оправи зъбите ли? Много по-смешно е млад човек с неподдържани зъби.
Мен точно това ме притеснява как ще ме приемат околните и защото в момента си имам приятел и не знам как ще реагира той може и да ме зареже и това много ме притеснява а много искам да си оправя зъбите не че са ми много криви но пак
По умни ми изглеждат на мен.
Няма какво да те притеснява наистина... Както и самата ти каза няма да ги носиш цял живот, а те са нещо през което не малко деца минават. Не мисли за това какво другите мислят за тебе, защото просто после другите ще се чудят, защо не са като теб
...
Щом имаш възможността да си ги позволиш, не се притеснявай, ами действай! На никого не правят впечатление вече брекетите, след като станаха толкова позната практика. Пък и после като ти се подредят зъбите се чувстваш много по-добре
Ако не са ти много криви зъбите, можеш да ги носиш и около година (т'ва си зависи и от захапки и т.н., де). Но ако определящият ти фактор е това как ще те възприемат останалите, няма нужда да се тревожиш.![]()
Носих 2 години и нещо,не е нито болка за умиране,нито хората те замерват с камъни като те видятС тях може да се мляскаш с гаджето колкото си искаш,тъй че не се тревожи за глупости.
>>DjBelev<<
Носила съм брекети и то по мое собствено желание. Запознах се с бившия ми приятел и тръгнахме точно тогава. Никой не ми се е продигравал и никога не съм се притеснявала от това, защото знаех, че ефекта е огромен и е за цял живот. Действай и изобщо не се двоуми. Малко е неприятно в началото докато свикнеш, но после дори забрваяш, че ги имаш. Имам два важни съвета, за да не си изпатиш като мен. Много внимателно си избери ортодонта и след слагането на брекетите следи превантивно дали няма поява на кариеси. Личната хигиена е повече от наложителна. След всяко хранене - минимум 5 минути миене на зъбите. Вземи си джобна четка и пасти и ги носи навсякъде. След като ти свалят брекетите може да се наложи да слагаш нощен апарат. Не го занемарявай, за да не се изместят вече правите ти зъби. Това е най-важното, което се сещам. Ако имаш въпроси - питай и моят съвет е да не се чудиш, а да действаш.
Гаджета тепърва ще сменяш много, но зъбите ти са едни за цял живот. Утре ако се влюбиш в момче, което харесва жени с хубави зъби и приятна усмивка?
Нито едно момче не бива да влияе за подобни здравословни и стоматологични процедури, за които трябва да вземеш решение.
Това са си твоите зъби и твоя живот. Какво общо имат чужди хора с подобни решения?!
Стига с тия глупости, момиче.
Какви са тия простотии от рода "притеснявам се как ще ме приемат околните"? Аз лично не виждам място за подигравка и подобни. Първо, че това означава, че се грижиш за себе си и за тялото си. Второто, което е, че се приема, че вече на тая възраст всички са пораснали. А още по-голяма простотия беше "ами ако гаджето ми ме зареже, заради брекетите ми" - осъзнай се. Той да не би да е с тебе , заради кривите ти зъби? Той те харесва такава, каквато си и ще продължава да го прави.
Давай. Зъбите ти са за цял живот - имаш възможност, защо не ги оправиш?
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Мислех и едното, и другото, което ти си мислиш преди да сложа брекетите.. само едно ще ти кажа- заслужава си
В началото и аз си мислех, че е грозно, но след макс 1-2 седмици ги приемаш вече като част от зъбите ти и не ти правят впечатление. Не знам на каква възраст си, може би се притесняваш от подигравки- такива вече има твърде, твърде рядко, защото по-голямата част от тийновете са с брекети![]()
Относно времето- аз ги носих точно 1 год. 10 месеца и 11 дни
3 год. в никакъв случай няма да ги носиш. Най-често около год. и половина, повярвай ми не се усеща кога е минало времето.
и аз бях като теб, много се съмнявах дали няма да ми се подиграват, но след като се сдобих с брекети се почувствах много добре, всички приятели, а и хората от класа, бяха впечатлени и ме разпитваха постоянно за тях- дали боли, как се слагат, как се махат, как така всяка седмица съм с различни цветове... носих ги около 2 години, даже аз пожелах малко повече, защото исках по- добър ефект, много ми беше мъчно, когато ми ги махнаха. в по- горен пост ти споменават и за апарата, който носиш след като свалиш брекетите- не е нищо опасно- точно като телчетата са, аз ги носих само отгоре, а и само спях с тях, не ми казаха да ги нося постоянно, ефекта е невероятен. не се притеснявай за момчетата, мисля, че ще бъдат впечатлени, а и всеки е по- красив с прекрасна усмивка!
There are people wo have money, and people who are rich!
Coco Chanel
Ами сега нося брекети, но и аз в началото се притеснявах като теб,не се бой, нищо страшно няма
Само малко ще те боли в началото, но после те отпуска и си живееш пак, все едно нямаш нищо на зъбите! А за красота не мисли, няма какво да се лъжем, след като ги махнеш ще си 10 пъти по хубава,
![]()
в момента нося някъде от година и половина и така ми се наредиха, че и за реклами на паста за зъби биха ме взели![]()
направи го, свикваш бързо и другите свикват и спират да забелязват - наистина! ако гаджето те зареже, значи е идиот и е ходил с теб само заради начина, по който си изглеждала![]()
пък който не те харесва е тъп комплексар - ти си тази, която има парите, за да си оправи зъбите и то за цял живот! другите завиждат - това е въпрос и на финансова гледна точка!
наистина си задай въпроса "хубава усмивка за цял живот или две-три подигравки за година и нещо?"
аз лично искам да ги свалям лятото, че само ме разиграват сякаш, всеки път ги питам кога ще ги махат, като са безупречно изправени, а те мрънкат нещо...
ама слагай, докато си по-малка!!! това е важното, нататък вече почват сериозните взаимоотношения и връзки и само ще се упрекваш, че не си ги сложила сега, когато никой не те гледа толкова-толкова!![]()
Слагай брекети и хич и да не ти пука.
Едва ли ще ги носиш чак 3 години, най - много 2.
А пък после ще имаш прави, хубави зъби.Не вярвам да ти се подиграват за брекети, а гаджето според мен ще ги приеме, голямото чудо станало.![]()
Аз имам брекети и отначало много се притеснявах за мнението на околните, но всички ми казват, че съм много сладка и даже вече никой не ги забелязва.. така че няма от какво да се притесняваш. Апък ако наистина няма да ти е комфортно така може да си сложиш или прозрачни или вътрешни.. само че са по-скъпи.![]()
“If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with.” - Michael Jackson ♥
Сложи си силиконовиАз сега нося, много са удобни и честно да ти кажа харесвам се повече от преди и даже не искам да ги свалям. Но са по-скъпи от металните
препоръчвам ти бели ластици, няма да се виждат толкова
колкото до гаджето ти, ако те зареже значи не те обичал и ще съжалява накрая, щото след 2 години ще си с много хубава усмивка .
Аз на 13 сложих брекети и чак сега ми ги махнаха-сега съм на 16!В началото не давах и дума да става да сложа такова нещо,стояха ужасно но след 1 месец имаше страшен ефект.Наложи ви се да ми ги махнат по-рано отколкото трябваше и в момента нося други шини-само вечер.Сега не спирам са се усмихвам и НЯМА НИЩО СМЕШНО И СРАМНО в това да носиш брекети.После ще си адски доволна а и си още малка..вместо да сложиш за 2-3 години брекети и да ти се оправят зъбите..искаш цял живот с криви ли зъби да стоиш,което в случая и по смешно,защото усмивката е най-добрият грим!
Аз на 16 сложих брекети и вече 7 месеца съм с тях ! Беше ми странно как ще реигират другите но важното беше , че ще имам прекрасни зъби . Никой не ме е карал на сила да ми ги сложат аз сама реших . Вечер нося ластици и така . Но няма какво да се колебаеш слагай ако имаш възможност!
Ако те зареже, заради едни брекети, значи ще си разбрала, че той не е за теб. Иначе ако имаш финансовата възможност купи си ги, носят се не повече от година и половина, а може и по-рано да ги махнеш. Според ортодонта. А замисляла ли си се кой после ще има най-яката усмивка?![]()