Не знам дали тук е подходящото място да публикувам тази тема , но искам да ви попитам какви са първите усещания, вълненията и впечатленията дните след поставяне на първите брекети . Понеже в края на този месец ще ми слагат брекети и искам да науча повече работи.![]()
![]()
![]()
ами сестра ми носи брекети преди 2-3 години, помня, че след като и ги сложиха цяла седмица ядеше само картофено пюре, болеше я, защото бяха много стегнати и все пак е ново чувство.. но свикна, разбира се, и след като ги махна ефектът наистина е супер![]()
Забрави за нормално хранене след като ги сложиш.К'вото и да ядеш няма да ти е вкусно толкова както е било без тях.
На една фр..абе фр силно казано ;д имаше и като ядеше и се лепеше по брекетите и не можеше да го измие хубаво и стоеше едно мръсно там,но след това зъбите и станаха много хубави.
Глупости.Аз като носих ме боля първите 2-3 дни само.И то не е болка за умиране,просто стяга.След това ме болеше само като ходих да сменят дъгата.Повярвай ми, след като ги махнеш и ги видиш в огледалото, ще разбереш, че всяка минута болка си е заслужавала.Аз ги носих година и 5 месеца,но при всеки е различно.Да си ги носиш със здраве : )
Save the earth! Its the only planet with chocolate.![]()
момиче
Ще те боли, може да ти се появят афти, ще имаш едни "браздички" от вътрешната страна на бузите заради дъгата, която ще се впива в кожата. Няма да можеш да ядеш твърда храна първите няколко дни (при всеки е различно де, зависи колко време те боли). Мда, зареди се с картофено пюре, кисело мляко и меденки.
Prettiness is the enemy of beauty - it cancels
out beauty's greatness, grandeur and presence.
Аз нося брекети от 1 год. и половина. Отначало си беше гадничко. Първо зъбите ме боляха ужасно много, после започнаха да ми стават авти и рани.. не можех да ям нищо, по едно време ми се ревеше, но след около 2-3 дни започнах да свиквам с тях.. Абе като цяло първите няколко дни ще е гадно..но няма нищо кой знае колко страшно.
Аз нося от 3 месеца, само първите 3 дни ме боля, пиех нурофен и болката минаваше. Преди имах огромни афти и рани по устата, но ги мажех с едно гелче и сега нямам проблеми.Ето го гелчето:
Начин на действие:
Гелът Aloclair образува невидимо защитно покритие върху афтите. Благодарение на него, се предпазват нервните окончания на лигавицата от дразнене и замърсяване. Болката намалява и изчезва още в момента, в който защитният филм се е оформил. Алоклер играе роля на защитна лепенка, която поставяте върху рана. Съдържа екстракт от Алое Вера, които допълнително подпомага усопокояването на болката и ускоряването на оздравителния процес.
Голямото предимство на Алоклер, е че той води до облекчение на болката и дискомфорта, веднага и има ефект за няколко часа.
Предимства:
Облекчава болката, чрез образуване на защитен филм.
Предпазва афтата от замърсяване.
Подпомага ускоряването на оздравителния процес.
Не щипе и няма неприятен вкус. Има лек вкус на анасон.
Не съдържа алкохол.
Приложение: афти, афтозни язви, афтозен стоматит, малки лезии, травматични наранявания и язви, причинени от брекети и лошо лежащи протези
Иначе много си се харесвам с брекети и не искам да ги свалям![]()
На мен не ме болеше толкова, когато ми слагаха брекетите колкото , когато ми слагаха пръстените на горната челюст. Тогава ми се появиха ужасни рани в устата и при всяко мърдане на чуствах болка, но това беше няколко дена.
----------------------
Братовчедка ми имаше ... ами не знам , по - удобни са от шини , може да им сменяш цвета ( тя през всичките мина) . Имах една фр, която също носеше ии тя си ги миеше с миниятурна четчица
Ами няма значение как се чувстваш ако зъбите са ти наред честно казано
![]()
абе вие така я наплашихте се едно са ви вадили зъби. При всеки е РАЗЛИЧНО. Мога да ти кажа, че мен въобще не са ме боляли при сменяне на дъги винаги съм яла всичко дори и от забранените храни, просто не съм хрупала ябълки и прочие...
Първоначално е странно изведнъж си усещаш устата пълна, мже да те дразни ( мене не ме дразнеше и никога не съм имала авти). Ще се гледаш сиг месец и повече нон-стоп. Бе зависи.. ако се харесаш няма да са ти проблем, нама да имаш комплекси, ако пък не - трудно ще ти е. Лично на мен си ми седяха доста сладко и не са ми пречили, но по средата от двугодишното ми носене много ми бяха писнали, бях в криза, исках да се видя без тях, но после мина и останалото време. Не го мисли. Сега се кефи, че си без брекети, после, че си с брекети и зъбите се променят и ставаш по-хубава и накрай като ги махнат се кефиш на страхотна усмивка.
Аз нося от близо 2-3 седмици. Трябва да ги носа между година и година и половина, но аз имам прави зъби, но нямам правилна захапка. С две думи плезя се със затворена устаИначе първоначално ми беше странно и то е нормално. Боляха ме кучешките зъби, съвсем малко, всичко съм си ял и продължавам. Болката не е нетърпима. Но въпреки всичко това аз не мога да се харесам с брекети.
П.С.: готини ли са момчетата с брекети?![]()
Носих 2 години брекети,не е най-забавното нещоОтлепят се,дразнят те,като ти сменят дъгите на по-твърди не може да ядеш 1-2 дена защото всички зъби се разместват,появяват се афти,чистят се трудно,аз още имам на бузата нещо като белег от дъгата...но,при положение че ще имаш хубава усмивка,трае се
аз малко се занимарих след като ги свалих,но пак има огромна разлика.Важното е да правиш каквото ти казват,пази ги и няма да имаш проблеми.Ако някъде те дращи дъгата (металното дето ги свързва,то се сменя на 3 месеца с по-твърда,малко е гадно вече на по-твърдите защото бувално усещаш как са ти разместени зъбите и докато се наместят..) та ако ти дращят казваш и да ти даде восъци,слагаш и си спестяваш някой афти.Също може да слагаш и по самите брекети ако има някой който ти дращи,восъка е прозрачен и не си личи
![]()
Успех !
>>DjBelev<<