Ето малко за трайните парфюми на ейвън:
Всичките парфюми на "Avon" съдържат OXYBENZENE (токсично бяло кристално вещество, производно на бензена, използвано като дезинфектант и антисептик, отровно при поглъщане; изостря астматичните пристъпи), а лосионите им за тяло неотменно са "обогатени" с TRICLOSAN (антибактериален агент; алерген, по същността си пестицид, засягащ целия организъм и предизвикващ мозъчни, бъбречни, чернодробни аномалии, потискащ имунната система и т.н. и т.н.) и BENZOPHENONE (УВ филтър; трябва да се използва минималното възможно колиличество поради токсичността му; в по-големи количества е контактен дразнител, засяга очите, кожата, дихателната система; отровен при поглъщане).
Рефан, рефан и пак Рефан! Много са услужливи момичетата, които работят в магазините, в които съм влизала. Имам имитация Рефан и оригинал на парфюм, не мога да кажа, че миришат еднакво, но са страшно близки. По трайност също не отстъпва.
Най-добрия и траен парфюм, който някога съм си взимала е наливния парфюм на Рефан Coco Mademoiselle (номер 166). Уникален силен аромат и издържа през целия ден.