.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 4 от общо 4

Каква е математиката, която се изучава при следване на икономика?

Смятам да следвам в Германия и специалността, която искам е - International Business Management. Това, естествено, не е окончателно решение, но това, което е ясно е, че ще е нещо в областа на икономиката. Моят въпрос е предимно към студентите, които са следвали или следват някакви специалности в тази област - Каква е точно математиката, която се изучава и до колко е застъпена? Идеята ми е - имам доста време докато замина и искам да започна да преговарям и уча математиката, която ще ми е необходима. Засега знам, че има всякакви видове прогресии, статистика и какво още? Искам просто някои да изреди разделите, които евентуално ще са ми необходими.Също така искам и да си купя необходимите справочници и учебници, но не знам точно какви?
    Надявам се има някои, които следват икономика в момента и биха ми били полезни. Благодаря предварително.

Повече от фен Аватара на maximxxl
    трудна

Мега фен Аватара на Chacho
    Математически анализ (реален анализ на функции на една променлива, реален анализ на функции на много променливи, диференциални уравнения)
    Аналитична геометрия и линейна алгебра
    Статистика (статистически методи)
    Изследване на операциите

Надали ще има нещо повече от това, но в някои университети преподават и по-обстойно висшата математика.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Зависи от самото уни, но на този безплатен сайт: http://www.abiturloesung.de/abitur/Bayern/Gymnasium са обяснени много добре темите по математика, които се изискват за матура, следователно за започване на висше във ФРГ. Дано ти помогнат! Успех!
    Последно редактирано от princo90 : 08-13-2012 на 15:16

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си