Мда, като видя някоя кифла у фейса се вбесявам, или още повече пък някое момиче, което познавам лично и особено съученичка и ми става гадно... че се и харесват и си пишат някакви статуси на любимата им шльоканица (малко са хората, които им харесва да чатят на кирилица, изглежда, а аз се чувствам чудесно когато го правя... ) . Като за начало, да кажа,че съм на 14г. Е то момичетата се харесват такива само докато са тийнейджърки, както каза и кощрамба, след години др ще мислят. При мен още не е дошъл такъв период на себеомаскаряване, дано и да няма. Аз лично страня от чалгата и поддръжниците й. Ох, нямат ли родители тия момичета да им треснат един шамар докато си гледат "Планета-та" и да им хвърлят 10те шишета с фдт от балкона? . Всъщност, родителите са длъжни да не допускат децата им да стават такива, но понякога са безсилни. Друг е въпроса колко момичета стават такива, взимайки пример от майка си, която не смее да излезе без полагането на стотици химически вещества и припявайки си рефрена на последния чалга хит. Днес гледах в предаването "Нека говорят" спор между учител и чалга продуцентка за това нормално ли е да има тетрадки с чалга изпълнители на кориците, останах шокирана, че са били разкупени вече и че даже производителите изпратили заявка за още 1 двойна партида, за да отговорят на огромния интерес... Това показва, че и родителите са безсъвестни... Въобще целия ТВ спор беше потресаващ. Но, в случая не става въпрос за родителите, а за малките и големите кифлички, които още с топла фондьотенова глазурка ни се предлагат на тепсия от страниците на фейсбук. Да, има момчета, които ги харесват. Повечето такива момчета са мъжкия вариант на кифлите. Но, тогава ние, които се определяме като естествени момичета трябва да страним от подобни типове и да си намерим истински мъже, а не момчета. Защото има момчета със съзнанието на мъже и мъже със съзнанието на тийнейджъри... Не мисля, че някоя от нас обсъжда подобни момичета, защото им завижда, а защото е възмутена от тях, или поне това е моята причина. Че защо да завиждам на една гротескно изглеждаща девойка, с каквито е пълно и по телевизията, и в интернет? Дрехите също не бива да са предизвикателни, особено пък някои ми заходили със супер къси полички и пантальонки на училище, с изрязани потничета. Една зряла жена никога не би си позволила да изглежда по този начин, защото е вече е превъзмогнала ранния си див период и е разбрала какво е чувството да изглежда красива и женствена и без грим/с малко, само за леко подчертаване или прикриване и без ултракъси дрешки. Фенка съм на natural look-a, спиралка, лека пудричка или BB крем (но това само ако имате несъвършенства за прикриване) , гланц/балсамче за устни. Относно цветните лещи - не одобрявам, както и боядисването, екстеншъните, силикона. Гордейте се с това, което природата ви е дала, именно това ви прави различни. Аз обичам русата си, дълга чуплива коса и не бих я заменила за никоя друга, обичам и сините си очи и не бих си сложила цветни лещи. Ще речете, че имам хубави коса и очи и затова си ги харесвам... може и така да е, но всеки цвят коса и всеки нюанс очи си имат свое очарование, така че няма смисъл да се правиш на някой, който не си, за да се понравиш на определени хора. Днес всяка брюнетка може да стане блондинка, и обратното без да прави кой знае какво - просто се изрусява и слага сини лещи, изсветлява си веждите и така. Външния вид лесно се променя, но вътрешния - много трудно. Знам, че стана като някаква дълга лекция, но просто така мисля, не означава задължително, че трябва да ви хареса или да я четете. Всеки е напълно свободен да изглежда както иска, да се излага или да впечатлява, да се снима по всевъзможни места с оскъдно облекло, да си цупи устните като патица на всяка снимка (т.нар. "duck lips" ) и ако иска да си слага екстеншъни, ноктопластики, да си скубе веждите до почти пълното им изчезване, да си пече кжата по солариуми докато не стане с оттенък на препечена пилешка кожа и каквито и да е подобни неща щом се харесва такъв. Аз си казах каквото имах да кажа, макар и да мога да пиша още мнооооого по темата, и се надявам, че няма да получа много разгневени коментари, че не ми се разправя за глупости с никого .
А и не всички момичета прекаляват с изкуствеността. В този ред на мисли и аз ще кажа, че Зайче има много хубаво излъчване, не като на някоя кифла, защото не изглежда гротексно, макар и все пак да не е напълно естествена не е прекалила. Както казах, всеки си решава сам за себе си